Cerven

Lola Glaudini

Povolání:
Národnost:
Věk:
52
Narození:
24.11. 1971, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Je dcerou herce a dramatika Roberta Glaudiniho a spisovatelky Niny Rosen, narodila se 24. listopadu 1971 v New York City. Navštěvovala soukromou prestižní Bard College, kde studovala hraní.

Nejznámější je díky účinkování v CBS seriálu Criminal Minds, kde byla obsazena do jedné z hlavních rolí, speciální agentky Elle Greenaway. Show však opustila předčasně, neboť nebyla šťastná s pobytem v L.A. a chtěla se přestěhovat zpět na východní pobřeží.

Ještě před Criminal Minds se objevovala v devadesátých letech v NYPD Blue, jako asistentka Dolore Mayo závislá na heroinu. Její pravy otec nekolikrat hostoval na show jako otec jejího charakteru. Později hrála na HBO v seriau The Sopranos jako federální agentka Deborah Ciccerone-Waldrup.

Z filmů je asi jeji nejvíce zaznamenatelná role ve snímku Invincible z roku 2006, kde hrála první manželku Vince Papale.

Na divadle se několikrát objevila ve hrách svého otce - nejprve to byl The Poison Tree v Los Angeles. Za roli v dramatu Demonology dokonce získala Drama Logue Award za nejlepší herečku.

Glaudini je vdaná za designéra šperků, Stuarta Englanda, společně žijí v New Yorku.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lola Glaudini

Glaudini Lola

Naposled navštívené:
Lola Glaudini

Glaudini Lola