Cerven

Vladimír Tichonov

Povolání:
Rodné jméno:
Vladimír Vjačeslavovič
Známý jako:
Vladimir Tikhonov
Národnost:
Narození:
28.2. 1950, Moskva
Úmrtí:
11.6. 1990, Moskva
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Vladimír Vjačeslavovič TICHONOV se narodil roku 1950 a jeho rodiče byli mladí herci Vjačeslav Tichonov a Nonna Mordjuková. Po třinácti letech se rodiče kvůli naprostému nesouladu povah rozvádějí a Voloďa, který rozpad rodiny nese velmi těžce, zůstává žít s maminkou.

V roce 1971 ukončuje studia na Divadelní akademii a stává se členem moskevského Divadla Rudé armády. V roce 1973 pak přechází do Divadla filmového herce. Mimoto působí i jako herec filmového studia MOSFILM, kde natočí 18 filmů. V několika z nich se setkává i se svými rodiči. Všichni mu prorokují, že jednou dosáhne jejich slávy, nebo je možná i předčí. Začátky jeho herecké kariéry se opravdu rozvíjejí více než slibně, ale osud, bohužel, rozhodl jinak...

Vladimír od dětství špatně snášel to, že je brán hlavně jako syn slavných rodičů. On sám chtěl být právníkem, ale podlehl naléhání své matky a kráčel v jejich stopách. Stres a nervozitu plynoucí z této životní nejistoty mu čím dál tím častěji pomáhá zvládat alkohol a posléze i drogy. Ty jsou také důvodem jeho smrti v pouhých 40 letech.

Vladimír Tichonov byl 2x ženatý - jeho první manželství s bývalou spolužačkou, herečkou Natálií Varley, skončilo rozvodem, v roce 1973 se z něho narodil syn Vasilij. V roce 1975 se žení znovu a jeho ženou se stává krasobruslařka Natálie Jegorová. V roce 1982, když se narodí jejich syn Vladimír, má jeho otec už poměrně velké pracovní i zdravotní problémy.

V červnu roku 1990 pak na následky své závislosti umírá. Na pohřbu se po mnoha letech scházejí i oba jeho zdrcení rodiče. Po jeho boku,pod skrovným náhrobkem ze šedého mramoru odpočívá od roku 2008 i jeho matka. Byla tak naplněna její poslední vůle a přání...

Autor: green-tea

Životopis (biografie) / Informace:
Syn Vjačeslava Tichonova a Nonny Mordjukovej. Ukončil Herecké učilište M.S.Ščukina v Moskve. Manžel herečky Natálii Varlejovej a otec jej prvého syna. Zahynul tragicky po rozvode s ňou.

Autor: mia

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vladimír Tichonov

Tichonov Vladimír

Matt Almond

Almond Matt

Naposled navštívené:
Vladimír Tichonov

Tichonov Vladimír

Matt Almond

Almond Matt