Zari

Mallika Sherawat

Povolání:
Rodné jméno:
Reema Lamba
Národnost:
Věk:
47
Narození:
24.10. 1976, Rohtak, Indie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mallika Sherawat (24. 10. 1976, Rohtak, Haryana, Indie), rozená Reema Lamba, je herečka, účinkující hlavně v Bollywoodu. Dík odvážným scénám na plátně je považována za sexsymbol. Jako jedna z mála hollywoodských hvězd účinkovala v hollywoodských filmech jako HISS (2010, režie Jenifer Chambers Lynch) a POLITICS OF LOVE (2011, r. William Dear).

Dcera Setha Chhaju Rama přijala jméno Mallika, znamenající „vládkyně“, aby se nepletla s dalšími téhož jména. Sherawat je matčino dívčí jméno.

Navštěvovala Delhi Public School a na Miranda House na Delhi University studovala filozofii. Krátce byla vdaná za pilota Jet Airways, kapitána Karana Singha Gilla.

Před filmovou kariérou účinkovala v reklamách pro BPL a Santro. Debutovala snímkem JEENA SIRF MEERE LYIE (2002, r. Talat Jani). Za MURDER (2004, r. Anurak Basu) byla nominována na nej. herečku na Zee Cine Awards. Jejím prvním mezinárodním filmem byl THE MYTH (2005, r. Stanley Tong). Hollywoodský POLITICS OF LOVE s podtitulem LOVE, BARACK, je zasazen do období prezidentské kampaně Baracka Obamy.

R. 2008 vyhrála na 16th Annual Diversity Awards v Kalifornii Renaissance Artist Award; získala čestné občanství v Los Angeles za tvorbu a charitativní snahy.

Autor: SvoKar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mallika Sherawat

Sherawat Mallika

Tom Jamieson

Jamieson Tom

Naposled navštívené:
Mallika Sherawat

Sherawat Mallika

Tom Jamieson

Jamieson Tom