Cerven

James Denton

Povolání:
Známý jako:
Jamie Denton
Národnost:
Věk:
61
Narození:
20.1. 1963, Nashvill, Tennessee
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
James Denton se narodil 20. ledna 1963 v Nashvillu v Tennessee a vyrůstal v Goodlettsville v Tennessee, jako syn zubaře. Byl to nadaný basketbalista a proto také dostal stipendium na fakultu zaměřenou na basketbal. Navštěvoval tamní Univerzitu , kde měl hlavní obor televize/žurnalistika. Ze začátku dělal reklamy pro dvě radiové stanice. Svou první roli získal, když mu bylo teprve 20 let, role George Gibbse ve filmu Our Town. Několik let hrál i v Nashvillském divadle. Posléze se přestěhoval do Kalifornie, aby se naplno věnoval herecké kariéře. Herectví ho totiž natolik zasáhlo, že se toužil stát hercem profesionálním. Jeho titul za nejoriginálnějšího a nejobsazovanějšího herce, odpovídá na otázku zda se Dentonovi jeho přání vyplnilo.
V současné době hraje v televizní show Zoufalé manželky, kde stvárnil postavu Mikea Delfina, instalatéra z Wisteria Lane. Mike je zamilovaný do své sousedky Susan Mayer. Zahrál si také v The Predenter, JAG, Philly, The Drew Carey Show, Reba a Threat Matrix. Hostoval například v Sliders, Two Guys, a Girl and a Pizza Place, Ally Mc Beal a v The West Wing. Také se objevil v dvou videích Primary Colors and Face/Off.
Je podruhé ženatý. S jeho první ženou, Jennou Lyn Wardovou, také herečkou, žil v letech 1997 - 2000. Podruhé se ženil 16. prosince 2002 s Erin O'Brienovou. Mají spolu dvě děti, syna Shepparda (2003) a dceru Malin (2005). Nyní žije v Los Angels a nedávno se stal spoluvlastníkem basketbalového týmu Fullerton Foyere.

Autor: Cardigan

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
James Denton

Denton James

Josef Mikšík

Mikšík Josef

Naposled navštívené:
James Denton

Denton James

Josef Mikšík

Mikšík Josef