Cerven

Lana Parrilla

Povolání:
Rodné jméno:
Lana Maria Parilla
Národnost:
Věk:
46
Narození:
15.7. 1977, Brooklyn, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
„Zlá královna“ Lana Parrilla se narodila 15. července 1977 v Brooklynu v rodině s italsko-portorikánskými kořeny jako Lana Maria Parrilla. Její, dnes již zesnulý otec, Sam Parrilla, byl profesionálním baseballovým hráčem včetně jedné sezony za tým Philadelphia Phillies. Je neteří herečky Candice Azzara. Má starší sestru Deenu, která je jejím největším fanouškem. Její rodiče se rozvedli, když jí byly čtyři roky, nicméně od deseti do šestnácti žila s otcem, který byl bohužel zavražděn.
Jako každý, začínala v seriálech např. Grown Ups (1999) nebo poměrně záhy ve známějším seriálu Všichni starostovi muži (Spin City), kde hrála roli Angie Ordonez ve 22 epizodách. Nevyhnula se ani rolím v zapomenutelných „veledílech“ typu Pavouci (Spiders 2000) nebo Frozen Stars (2003). V roce 2002 hrála v dramatickém seriálu Vzkvétající město (Boomtown), který vyprávěl příběh z Města Andělů z pozice policistů, lékařů, hasičů a ostatních, kteří jsou každodenními bezejmennými hrdiny. Objevila se ve čtvrté sérii akčního seriálu 24 hodin (2005) a poté se mihla v roce 2007 ve Ztracených (Lost). Po první sérii skončil seriál Swington (2008), kde hrála jendu z hlavních rolí a poté se Lana objevila v kopii slavného seriálu Pohotovost Miami Medical ) hrála v roce 2010. Přes producenty a scénáristy Adama Horowitze a Edwarda Kitsise, kteří se podíleli na Ztracených, už to byl jen kousek k její nejznámější roli Zlé královny Reginy v seriálu Once upon a time (Bylo, nebylo 2011-), který v roce 2014 pokračuje čtvrtou sérií.
V letní seriálové přestávce se stihla vdát za svého přítele Freda di Blasio a stala se macechou tří nevlastních synů. Zkušeností ze seriálu OUAT má více než dost, její adoptivní syn Henry (Jared Gilmore) je rodinným přítelem.
Zajímavostí může být, že má tetování.

Autor: Frolíček

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lana Parrilla

Parrilla Lana

Naposled navštívené:
Lana Parrilla

Parrilla Lana