Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Goldie Hawn

Rodné jméno:
Goldie Jean Hawn
Národnost:
Věk:
78
Narození:
21.11. 1945, Washington D.C., USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Goldie Hawn se narodila ke konci roku 1945 ve Washingtonu, rodičům Lauře a Edwardovi, kteří se do USA přistěhovali z Maďarska. Její otec Edward byl profesionální muzikant, který často vystupoval s kapelou na všech možných místech ve Washingtonu, při významných příležitostech. Goldie vyrůstala se svojí sestrou Patricií, kterou nikdo neoslovoval jinak než „ Patti “, ze které vyrostla filmová publicistka. Jejich bratr Edward byl starší a zemřel dříve, než se Goldie narodila. Díky svému otci, děvčata měly dětství plné hudby a tance, což jako malá holčička Goldie, přímo zbožňovala. Měla velký temperament, od tří let se věnovala baletu, v šestnácti již tančila v baletu Romeo a Julie, titulní roli. Když ukončila střední školu, vrhla se na kariéru profesionální tanečnice, rodnému hnízdu zamávala z letadla a uvítaly jí newyorské „ paneláky “a podniky, kde vystupovala jako go – go tanečnice. Měla chytrou hlavu a dost volného času, tak se ještě rozhodla studovat dramatické umění na univerzitě. Cestovala tisíce kilometrů s divadelním souborem a herectví se stalo, celoživotní láskou. Byla zvaná do televizních show, hrála v situačních komediích. A jednoho krásného dne se probudila a přišla nabídka, hrát ve vedlejší roli, skvělého filmu Kaktusový květ. Takový výborný, pohádkový start v kariéře se snad nikomu nepodařil. Za film získala Cenu Oskara. To se psal rok 1969, Goldie bylo 24 let. Ale o čem nikdo zpočátku nevěděl, že trpěla po dvacítce, panikou, depresemi a úzkostí. Devět let navštěvuje lékaře a psychiatry. Dnes vypráví, že všechny problémy nastaly, když jako malá holčička zhlédla v televizi, co neměla, dokument, Co se stane, když vypukne válečný konflikt? A díky doktorům, se s problémy naučila žít. V roce 2001 založila nadace Hawn Foundation, které měly na starost vzdělávací programy pro děti.
Poprvé se vdávala za tanečníka a filmového režiséra Guse Trikonise, ale manželství bylo brzy rozvedeno, Goldie byla Trikonisem nařčena s bráním kokainu, rozvod měl na svědomí komik a hudebník Billy Hudson, do kterého se zamilovala a vyzváněly jim svatební zvony. Měli spolu vyhrazeny čtyři roky rodinného štěstí, narodí se syn Oliver Hudson (* 1976) a dcera Kate Hudson ( *1979), oba zdědili herecké vlohy. Kate byla za film Na pokraji slávy, nominována na Cenu Oskara, za snahu získala alespoň Zlatý glóbus.
Po rozvodu se rozhodla, že již se nikdy nebude vdávat, nějaký čas žila s „ komisařem Moulinem“, Yvesem Rénierem, kterého potkala na castingu na film Vojín Benjaminová a Yves byl tak do Goldie zamilován, že odešel od první manželky a opustil dceru. Ale ani tato láska netrvala dlouho. Přišel přelomový rok 1983, Goldie natáčí film Odpolední směna ( 1984), kde hraje i Kurt Russell, a od té doby se herecké partnerství mění na životní partnerství, které trvá přes 30 let. Oliver i Kate tvrdí novinářům, že jediným jejich otcem je Kurt Russel. Kurt a Goldie mají spolu syna Wyatta, kterému je 28 let a v Kanadě se věnuje profesionálnímu hokeji. Svatba nebude a Goldie již klepe sedmdesátka na dveře, již nemá tolik nabídek na filmování, je to přece stárnoucí herečka.
Jako divák mám rád filmy Přes palubu ( 1987), Smrt jí sluší ( 1992), nesnáším uřvaný film Pták na drátě. Herečka a režisérka jednoho titulu, Goldie Hawn také účinkovala – 64 epizod Smích - V ( 1968 – 1970), Sugarlandský expres ( 1974), v seriálu Pheneas and Ferb ( 2013)…

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Goldie Hawn ( 21.11.1945 ) od svých dětských let navštevovala kurzy stepu a baletu. Po maturitě studovala dramatické umění na washingtonské American University. Jezdila s divadelním souborem a vystupovala v nočních podnicích jako tanečnice. Hereckou kariéru ji přenesla role prodavačky gramodesek Toni Simmonsové ve filmu Kaktusový květ ( 1969). Poté následovaly filmy např. Šampón, Vojín Benjamin, Trenérka, Klub odložených žen,….
V roce 1969 byla provdána za filmového režiséra Guse Trikonise. Manželství vydrželo jen do roku 1976 a v témže roce si vzala komika a hudebníka Billa Hudsona, se kterým má dceru Kate ( herečka ).Manželství vydrželo 4 roky. Od roku 1984 žije na psí knížku s herecem Kurtem Russelem, se kterým se seznámila při natáčení filmu Odpolední směna. Zahráli si i spolu po boku ve filmu Přes palubu. V poslední době se objevili informace, že jim to spolu neklape, ale to jsou jen dohady a spekulace senzacichtivých novinářů.


Autor: Serpentina

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Goldie Hawn

Hawn Goldie

Hlavní přelíčení

Hlavní přelíčení
Hlavní přelíčení

Voulez-vous un bébé Nobel?

Voulez-vous un bébé Nobel?

Spláchnutej (Flushed Away)

Spláchnutej
Flushed Away

Strašidla z vikýře

Strašidla z vikýře
Strašidla z vikýře

Lukáš Reithmayer

Reithmayer Lukáš

Věšák

Věšák
Věšák

Raphael Brandman

Brandman Raphael

Josef Plášil

Plášil Josef

Nigel Allen

Allen Nigel

Naposled navštívené:
Goldie Hawn

Hawn Goldie

Hlavní přelíčení

Hlavní přelíčení
Hlavní přelíčení

Voulez-vous un bébé Nobel?

Voulez-vous un bébé Nobel?

Spláchnutej (Flushed Away)

Spláchnutej
Flushed Away

Strašidla z vikýře

Strašidla z vikýře
Strašidla z vikýře

Lukáš Reithmayer

Reithmayer Lukáš

Věšák

Věšák
Věšák

Raphael Brandman

Brandman Raphael

Josef Plášil

Plášil Josef

Nigel Allen

Allen Nigel