Cerven

Meg Ryan

Rodné jméno:
Margaret Mary Emily Anne Hyra
Národnost:
Věk:
62
Narození:
19.11. 1961, Fairfield, Connecticut, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Milovali jsme ji ve filmu Když Harry potkal Sally, obdivovali v Samotářích ze Seattlu a dojímali se dramatem o alkoholismu Když muž miluje ženu. To ale bylo dávno. Tehdy ještě Meg Ryan měla vlastní tvář a ten krátký, rošťácký sestřih, který se pak snažili napodobit mnozí kadeřníci.
Jestli je pravda, že ženy všechny své problémy obrací vůči svému tělu, u Meg Ryan to platí dvojnásob.
Její život nejdřív připomínal pohádku. Úspěšná studentka žurnalistiky se přivydělávala reklamami, až si jí všimli filmaři a objevili u ní herecký talent. Definitivně ji proslaví role ve snímku Když Harry potkal Sally.
Právě tehdy potkává svého osudového muže, herce Denise Quaida. Manželství trvá deset let a má všechny příznaky nezdravého sňatku. Quaid pije, posléze bere kokain a Ryan se na určitou dobu přidává. Zachrání ji to, že od něj odejde. Její matka ale kritizuje Quaidův špatný vliv na svoji dceru nejdřív soukromě, pak i veřejně. Meg Ryan se od ní přede všemi distancuje. Ani rozvod s Quaidem obě ženy nikdy neusmíří.
Je otázkou, jestli by od Quaida odešla, kdyby při natáčení filmu Životní zkouška nepotkala Russela Crowa, do nějž se totálně zamilovala. Opustil ji v roce 2001, protože se vrátil ke své původní partnerce. Od té doby Ryan s nikým oficiálně nechodila, zato si začala uměle omlazovat obličej. Výsledkem je umělohmotná mrkací panna se rty připomínajícími kačera Donalda, která s původní sympatickou Meg Ryan nemá nic společného.

Autor: agatha

Životopis (biografie) / Informace:
Úžasná, sympatická modrooká blondýnka Meg Ryan se zářivým širokým úsměvem, která dnes slaví úspěchy především díky rolím v řadě romantických komedií. Poprvé se v televizi objevila v roli osmnáctileté Debby ve filmu „Bohaté a slavné“ (Rich and Famous) v roce 1981. Pak následují samozřejmě filmy další. Dnes patří Meg Ryan mezi nejpopulárnější filmové hvězdy.

Margaret Mary Emily Ann Hyra se narodila 19. listopadu 1961 ve Fairfield v americkém státě Connecticut. Její otec se jmenoval Harry a byl učitelem matematiky a trenérem na střední škole, matka se jmenovala Susan a chtěla se stát herečkou, proto se v roce 1976 s Harrym rozvádí a Harry se stará o všechny čtyři děti sám. Meg navštěvovala Bethelskou střední školu, pak se vrhla na studium žurnalistiky v New Yorku. Studia ale nedokončila, chtěla se už naplno věnovat herectví.

Její první role byla ve filmu „Bohaté a slavné“ (Rich and Famous) v roce 1981, v letech 1982-84 se pak na televizní obrazovce objevila jako Betsy v teĺenovele „As the World Turns“. První důležitější rolí byla role Carole Bradshawové po boku Toma Cruise ve filmu „Top Gun“ (1986). Zde si jí všímá světoznámý režisér Steven Spielberg a obsazuje ji do svého filmu „Vnitřní vesmír“ (Innerspace – 1987). Při natáčení se seznamuje s Dennisem Quaidem, který se později stává jejím partnerem i v soukromém životě.

Za přelomovou roli můžeme považovat roli Sally Albrightové ve filmu „Když Harry potkal Sally“ (When Harry Met Sally – 1989). Dalším úspěchem byl film „Samotář v Seattlu“ (Sleepless in Seattle - 1993), ve kterém si Meg zahrála s Tomem Hanksem a za který si Meg vysloužila přezdívku: America’s Sweetheart (Sladké srdce Ameriky).

S Meg Ryan jsme se mohli setkat i v několika dramatech, ale ty jí příliš velký úspěch nepřinesly. Filmy, které její úspěchy rozhodně zvýraznily, byly snímky „Když muž miluje ženu“ (When a Man Loves a Woman – 1994) nebo „Francouzský polibek“ (French Kiss – 1995). V roce 1997 pak film „Propadlí lásce“ (Addicted to Love), v roce 1998 romantická komedie s Tomem Hanksem „Láska přes internet“ (You've Got Mail). V současnosti pracuje na dvou snímcích: „In the Cut“ a na 6.listopad 2003 je plánována premiéra filmu „Mezi provazy“ (Against the Ropes), kde bychom ji měli vidět v roli Jackie Kallenové.

Meg od roku 1991 žila s Dennisem Quaidem, se kterým se seznámila při natáčení filmu „Vnitřní vesmír“ a se kterým si zahrála ještě ve dvou dalších filmech: „D.O.A.“ (1988) a „Kost a kůže“ (Flesh and Bone -1993). Mají spolu syna Jacka Henryho, ale jejich manželství v červnu roku 2001 skončilo rozvodem. Zůstali ale dobrými přáteli a společně se starají o svého syna. Meg se také na čas zamilovala do Russella Crowa, se kterým zrovna natáčela film „Životní zkouška“ (Proof of Life – 2000). V prosinci téhož roku ale románek skončil.

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

12 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Most u Remagenu (1969)

20:00 - 22:00

22 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:45

2 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:35

7 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Meg Ryan

Ryan Meg

Naposled navštívené:
Meg Ryan

Ryan Meg