Cerven

Charles Napier

Povolání:
Známý jako:
Chuck Napier
Národnost:
Narození:
12.4. 1936, Scottsville, Kentucky, USA
Úmrtí:
5.10. 2011, Bakersfield, Kalifornie, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Charles Napier se narodil v dubnu roku 1936 a po letech se z něj stal vynikající představitel zlosynů, lumpů, vojáků a důstojníků. Také na to měl dobře vymakanou, atletickou postavu, hranatou bradu a ostře řezanou tvář, zajímal se o sport, kdy basketbal byl na prvním místě, a jeden čas uvažoval stát se jeho trenérem, ale jeho první kroky jej nejdříve vedly do služby u letectva.

Po odchodu do civilu se nějaký čas věnoval své profesi a učil na škole, ale táhlo jej to do Hollywoodu. V roce 1970 se poprvé objevil na plátnech v kriminálním příběhu režiséra Russe Meyera, Cherry, Harry & Raquel! A pak to s ním šlo pěkně strmě nahoru. Hraje i v dalších režisérských počinech Meyera a to v Údolí panenek (1970), a zkusil si zahrát podváděného manžílka ve filmu Supermrchy (1975).

Pro herce se stal oblíbeným režisérem Jonathan Demme, který s ním natočil bezpočet filmů, z kterých se některé staly pro diváky šlágrem a od odborné poroty získaly cenu nejvyšší a to Oskara, natočili spolu filmy Poslední objetí (1979), Melvin a Hovard (1980), Manželství s mafií (1988), Mlčení jehňátek (1990), Philadelphia (1994), Manchurianský kandidát (2004) a další.

Hrál v hudební komédii The Blues Brother (1980) v roli kapelníka, Sylvesteru Stallonemu v Rambo 2 (1985) hraje jeho velitele, další uniformovaná role seržanta v Miami Blues (1990), a přichází další role velitelů, majorů a dokonce i role generálů ve filmech Špion, který mě vojel (1999) a Zamilovaný profesor 2 (2000).

V několika dílech se objevil i v seriálu Star Trek a neodmítl ani roli, kdy mohl propůjčit svůj hlas namlouváním animovaných postaviček v seriálu Batmam nebo Simpsonovi.

Žil v posledním čase v kalifornském Bakersfieldu. Byl dvakrát ženatý a dva synové a dcera budou na něj již jenom vzpomínat, protože 5. října 2011 odešel do hereckého nebe ve věku 75. let na srdeční kolaps.

Dále hrál i ve filmech: Něco divokého (1986), Souboj policistů (1994), Annapolis (2006), hrál v Tv seriálech CSI, Odložené případy, Lukostřelec (2011)…

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Charles Napier

Napier Charles

Martin Šácha

Šácha Martin

Alexander Roda-Roda

Roda-Roda Alexander

Josef Hruša

Hruša Josef

Jamie Clayton

Clayton Jamie

France

France
France

Hayley Schore

Schore Hayley

Naposled navštívené:
Charles Napier

Napier Charles

Martin Šácha

Šácha Martin

Alexander Roda-Roda

Roda-Roda Alexander

Josef Hruša

Hruša Josef

Jamie Clayton

Clayton Jamie

France

France
France

Hayley Schore

Schore Hayley