Životopis (biografie) / Informace:Moderátor, tanečník a účinkující Filip Sajler je především kuchař a to ne lecjaký, když své kulinářské zkušeností získával nejenom u nás doma, ale především na zahraničních stážích v prestižních restauracích Německa či Spojených států. Na lukulském poli byl F. Sajler několik let kapitánem Pražského regionálního týmu kuchařů a v současné době je členem Českého národního kulinářského týmu. V poslední době Sajler ke svému umělecké, respektive kuchařské práci přidal i činnost podnikatelskou, neboť řídí vlastní cateringovou společnost Perfect Catering a mimo ní i Školu vaření.
Filip Sajler si největší známost u divácké obce získal především svým účinkováním v kulinářské zábavné show Kluci v akci, kterou nejenom spolumoderuje, ale v níž i spoluvaří se svým kolegou O. Slaninou. Opět ne sám za sebe, ale jako nedílná součást tanečního páru se Sajler k velkému překvapení odborníků i laiků a i s nečekaným úspěchem objevil v soutěžní reality show Stardance IV aneb Když hvězdy tančí, v níž s partnerkou V. Šmikovou dokázal, že umí nejenom skvěle vařit, ale též neméně dobře tančit. Sajlera lze na televizní obrazovce ale potkat i v rozličných střihových pořadech a magazínech věnujících se soukromému životu a práci veřejně známých osobností kulturního a společenského života.
Filip Sajler se v r. 2oo5 stal spolunositelem Zlaté medaile Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a mimo ní získal i bronzovou medaili Kuchařské olympiády Erfurt. Na Sajlerově kontě ale lze najít také celou další řadu ocenění či titulů z rozličných kuchařských soutěží pořádaných jak u nás doma, tak za hranicemi České republiky a Slovenska, z nichž k těm nejznámějším lze zařadit například Gastro Praha.
Filip Sajler se za několik desítek let vypracoval i ve spisovatele a publicistu, jenž se především vaření, respektive kulinářství a lukulským hodům věnuje taktéž ve svých knižních dílech. K těm nejžádanějším literárním výtvorům ze Sajlerovy tvůrčí díly pochopitelně patří Kluci v akci, kteří již vyšli v několika dílech a dále pak klasické kuchařky s recepty i pracovními návody nazvané 31x vyzkoušeno či Talent a profesionalita.
zdroj: Daniel Rubeš - Lexikon osobností České a Slovenské republiky
Autor: řepešínský Nový publicista: :Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně
napište.