Cerven

Anne Heywood

Povolání:
Rodné jméno:
Violet Joan Pretty
Známá jako:
Violet Pretty
Národnost:
Věk:
92
Narození:
11.12. 1931, Birmingham, West Midlands, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Violet Pretty - byla v mládí přezdívka anglické filmové herečky a Miss Velké Británie z roku 1950 - pohledné tmavovlásky Anne Heywood.

Anne se narodila v Birminghamu 11. 12. 1931 do veskrze umělecké rodiny. Otec byl známý koncertní umělec ve hře na housle, matka byla pianistka. Rodiče pochopitelně vedli svou dceru ke kariéře koncertní umělkyně, a tak Ann chodila na Londýnskou konzervatoř, i když za čas přibrala ke studiu houslí a klavíru i dramatické umění. Už jako studentka herectví pobírala zkušenosti na divadelních prknech divadel v Londýně a později i v rodném městě.

Nakonec bylo pro Anne přínosné i vítězství v soutěži Miss Anglie, a ona získala po kamerových zkouškách poměrně zajímavou smlouvu na sedm let. Debutovala ve filmu z roku 1951 - Lady Godiva Rides Again.

V padesátých až šedesátých letech se stala filmovou herečkou, a jejími rolemi se staly mladé, pohledné, odvážné, sympatické, ale i divoké dívky – takže si získala nálepku typu: „ milá holka“… Díky jazykovým zkušenostem se pracovně uplatnila i v Itálii, a hrála v několika filmech, které byly italskými diváky velmi dobře přijaty a Heywood se stala jejich oblíbenou herečkou. Z tohoto období jsou filmy: La monca di Monza, L´assassino ..é al telefono, Un ombra nell´ombra – 1967. V Anglii natočené snímky stojí za zmínku: The Heart of a Man 1961, The Brain 1962, The Very Edge 1963 nebo pověstný snímek - Třicetjedna ve stínu – role Aleny 1965.

Po celou dobu její kariéry se však neslo zklamání, že se jí nepodařilo zaujmout v USA, což pokládala za tristní, protože velice stála o uznání amerického diváka a kritiky.

Anne byla dvakrát vdaná. Její první manžel – producent Raymond Stross byl jejím managerem, rádcem, pomocníkem, a také spolutvůrcem její celkové podoby herečky. V té době se vlastně poddílel jako Pygmalion na jejím přerodu ve slibnou umělkyni a Anne natočila pozoruhodné drama The Fox – 1967 – které bylo v konečné fázi ohodnoceno cenou za nejlepší zahraniční film, a Ann získala Zlatý Globus za nejlepší herečku. Se Strossem měli syna Raymonda. Po smrti manžela v roce 1988 přijala úlohu v TV seriálu - The Equalizer, a natočila zatím poslední film Memories of Manon.

Anne se vdala v roce 1991 po druhé za bývalého generálního prokurátora pro stát New York Georga Danziga Drukea a odstěhovali se spolu do Beverly Hills USA, kde žijí doposud.



Marta Holubová.Clara.BoW

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anne Heywood

Heywood Anne

Naposled navštívené:
Anne Heywood

Heywood Anne