Zari

Johnny Lever

Povolání:
Rodné jméno:
John Prakasa Rao Janumala
Národnost:
Věk:
74
Narození:
7.1. 1950, Kanigiri, Ándhrapradéš, Indie
Životopis (biografie) / Informace:
John Prakasa Rao Janumala je indický herec a komik. Otec Prakash Rao Janumala, matka Karunamma Janumala. Podle https://photogallery.indiatimes.com/celebs/bollywood/johnny-lever/articleshow/4534629.cms se herec narodil 14. srpna 1956. Jiné prameny uvádí 7. leden 1950.

John vyrůstal v Bombaji. Během studií na sebe strhl pozornost parodováním profesorského sboru. Když hrál amatérsky na jedné dobročinné akci, povšiml si jej Sunil Dutt a uvedl jej do světa filmu. Roku 1982 vzal vedlejší roli v DARD KA RISHTA. Od té doby vytvořil více než 200 okrajových rolí v bollywoodské produkci. Třináctkrát byl nominován na Filmfare Award, dvakrát ji získal v kategorii Nejlepší komik. Za svůj největší úspěch považuje televizní (Zee TV) show JOHNNY ALA RE. Herec je ženatý a má dceru Jamie a syna Jesse.

Střípky, zajímavosti:

Hindi-Film, jako synonymum se užívá název Bollywood. Centrem je Bombaj (angl. Mumbai). Indické úřady po správních reformách vrátily městu předkolonizační název Mumbai. Nejvýznamnější studia Filmalaya a Film City leží v severní části města a natočí se tu 200 až 250 filmů ročně.

Bollywood natočil v letech 1991 až 1995 celkem 899 filmů.
SHOLAY (1975) se promítal 260 týdnů a stále byl výdělečný. Produkce jej stáhla proto, aby uvolnila místo pro další adepty.
DILWALE DULHANIA LE JAYENGE (1995) se s dvěma přestávkami promítá dodnes (únor 2018).

Autor: VlastaP

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Johnny Lever

Lever Johnny

Joe Egan

Egan Joe

Nina Humphreys

Humphreys Nina

Miho Nikaido

Nikaido Miho

Naposled navštívené:
Johnny Lever

Lever Johnny

Joe Egan

Egan Joe

Nina Humphreys

Humphreys Nina

Miho Nikaido

Nikaido Miho