Cerven

Jason Marsden

Povolání:
Rodné jméno:
Jason Christopher Marsden
Národnost:
Věk:
49
Narození:
3.1. 1975, Providence,Rhode Island,USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jason Marsden se narodil v provincii Rhode Island v USA 3. ledna 1975 jako nejmladší ze čtyř dětí. Má dva starší nevlastní bratry, Ricka a Marka, a starší nevlastní sestru Anu. Jeho matka Linda je bývalá modelka a otec Myles Marsden založil státní balet v Nové Anglii - Balet Rhode Island, díky němuž byl Jason už jako malý mezi herci a dalšími umělci. Přátelé jeho rodičů představili Jasona svým agentům a tak dostal svou první šanci a to v reklamě na mléko.

Jason a jeho rodiče se přestěhovali z Rhode Islandu do Fullertonu - Kalifornie v srpnu 1985, když mu bylo 10 let a kde navštěvoval základní školu Laguna Road. Během základní školy dostal svou první roli v seriálu GENERAL HOSPITAL,kde si zahrál třetí dítě Alana Quartermaina a u této role vydržel ještě dva roky.

Zanedlouho na to přišla jeho první nabídka na dabování. Jednalo se o nový animovaný seriál Gumídci (The Gummi Bears), který je u nás také velmi známý. Současně daboval i Mickey Mouse a jiné postavičky společnosti Disney. V roce 1990 přišla další nabídka na dabování a to v seriálu Petr Pan a piráti, na kterém pracoval až do roku 1992. Během roku 1993 ale přišel asi největší zlom v jeho kariéře, když byl vybrán pro roli Riche Halkea v legendárním rodinném sitcomu Krok za krokem. Tehdy začal být Jason velmi populární.

I když začal jako herec, jeho schopnosti v dabování byly skvělé, takže další čtyři roky jen daboval, třeba v A GOOFY MOVIE (1995). Pracoval i se slavným režisérem Ridleyem Scottem nebo se slavnými herci Ryanem Phillippem, Jeffem Bridgesem atd. Dále si zahrál např. v seriálu FULL HOUSE zbohatlíka - Nelsona Burkharda. Od kroku za krokem začal opět natáčet pro Disney studio a namluvil i počítačovou hru FALLOUT 2. U Disneyho mluvil třeba v pohádce LVÍ KRÁL nebo v pohádce TARZAN.

Nejenom že daboval a hrál, ale byl i režisér. Jeho první práce v oblasti režie byla v NICKELODEON. V současné době hlavně dabuje, třeba v animovaném seriálu W.I.T.C.H jako Matt Olsen. Udělal spoustu komentářských prací u DC Warner Bros. Daboval třeba v Batman vítězí (2004), Garfield šokuje (2007) nebo Batman - Gothamský rytíř (2008).

Je ženatý s Christine Marsden a jeho nejlepším přítelem je herec a kolega z dabingu Will Friedle. Jeho koníčky jsou bruslení, kreslení, plavání a sbírání Disneyho videí. Jeho domácí mazlíčci se jmenujou Aladin, Jasmine a Lady.

Autor: Karius

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Zpátky se Sobotou (2012) [TV s...

12:55 - 13:50

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Sága o soli

13:00 - 13:55

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

13:30 - 14:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:35 - 14:35

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jason Marsden

Marsden Jason

Rosine Luguet

Luguet Rosine

Kobe Van Steenberghe

Van Steenberghe Kobe

Naposled navštívené:
Jason Marsden

Marsden Jason

Rosine Luguet

Luguet Rosine

Kobe Van Steenberghe

Van Steenberghe Kobe