Cerven

Ken Kercheval

Povolání:
Národnost:
Narození:
15.7. 1935, Wolcottville, Indiana, USA
Úmrtí:
21.4. 2019, Clinton, Indiana, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Ken Kercheval je americký divadelní a filmový herec, narozený 15. července 1935 ve Wolcottville v Indianě. Navštěvoval Indiana University, obor hudby a dramatu na University of the Pacific v Stockonu v Kalifornii. Studoval také herectví na Neighborhood Playhouse v New Yorku. Jeho otec byl lékař a jeho matka zdravotní sestra,a le Ken místo kariéry ve zdravotnictví, volil kariéru hereckou.

Stejně jako spousta herců, začínal Ken na divadelních prknech a to hlavně na Broadwayi. Mezi jeho divadelní počiny patří např. Jabloň nebo Cabaret

Debut před filmovou kamerou si odbyl v roce 1951 v seriálu SEARCH FOR TOMORROW. Během svého života se objevil v několika desítkách televizních seriálů a filmů, z nichž nejznámější je asi KOJAK (1973) nebo ve stejném roce natočené drama SEDM A VÍC,kde si Ken zahrál po boku Roye Scheidera. Roku 1978 se objevil v malé roličce ve snímku P.Ě.S.T., s tehdy vycházející akční hvězdou SYLVESTEREM STALLONEM.

Ve stejném roce už přišla role nejslavnější. Americký televizní seriál o naftařské rodině,která se takřka každý den potýká s množstvím intrik, podrazů, zvratů a nepředvídatelných událostí. Samozřejmě je řeč o kultovním seriálu DALLAS. Spolu s Larry Hagmanem, který ztvárnil hlavní zápornou postavu J. R. EWINGA, se jako jediní objevili takřka ve všech epizodách seriálu. Konkrétně v 357 dílech. Ken byl původně obsazen do role Raye Krebbse, kterého nakonec ztvárnil STEVE KANALY.

Poté natočil ještě několik televizních filmů, ale už ve své práci výrazně zvolnil. V roce 2009 získal malou roli ve filmu CORRADO, kde mu byl hereckým kolegou holywoodská star, Tom Sizemore. V roce 2012 se vrátil ke své nejslavnější roli, oživenému seriálu DALLAS.

Kercheval má sedm dětí ze čtyř manželství, z nichž všechny skončily rozvodem. V roce 2012 už má šest vnoučat.

Zajímavostí je,že on a Larry Hagman, dva herci,kteří se zúčastnili natáčení takřka všech epizod seriálu DALLAS, v reálném životě také čelili smrtelným nemocem. Ken se úspěšně ,,popral" s rakovinou plic a Larry s vážným onemocněním jater.

Autor: Karius

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:10 - 17:00

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Římané za humny!

16:05 - 17:00

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

80 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:45 - 17:55

5 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ken Kercheval

Kercheval Ken

Naposled navštívené:
Ken Kercheval

Kercheval Ken