Cerven

Vladimír Guljajev

Povolání:
Rodné jméno:
Vladimír Leonidovič
Známý jako:
Vladimir Gulyayev / Vladimir Gulyaev
Národnost:
Narození:
30.10. 1924, Sverdlovsk SSSR
Úmrtí:
3.11. 1997, Moskva Rusko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Prvním zaměstnáním Vladimíra Guljajeva byl montér letecké dílny v Permu. To bylo v letech 1941 až 1942. V roce 1942 bylo Vladimírovi 17 let a byl přijat do permské letecké školy, která připravovala piloty bombardérů. Od podzimu roku 1942 Guljajev po dokončení vzdělávacího programu, začal se samostatnými lety. Po měsíci a půl dostává hodnost seržanta a a část kurzantů odchází na frontu. Vladimír ještě zůstává, neboť si zvyšuje kvalifikaci na pilota stíhacích letounů . Rekvalifikaci zvládl na výbornou a vychází odsud s hodností mladšího poručíka. Po týdnu absolventi vysoké školy odchází na sběrné místo a odtud 6. listopadu 1943 přímo na Rudé náměstí na přehlídku k výročí VŘSR. A pak 18 roků starý „mladší“ poručík přichází k svému leteckému pluku. V nejbližší budoucnosti V.L. Guljajev bojuje na nebi Východního Pruska. Co den to několik výpadů.

Vladimír vážně onemocní na malárii, také je zraněn. Náš pilot ještě nedoléčen přesvědčuje lékaře, dokonce je i klame, aby se už už se mohl vrátit do boje.Jak dalece to mělo na felčary vliv nevím, ale je mu povolen jen jeden let denně.Vladimír odchází ke svojí letce a zřejmě se musel přeslechnout, neboť z jednoho leteckého výpadu za den, jsou 3-4.

A tak náš statečný letec se dočká vítězného konce války a může se osobně zúčastnit parádní vojenské přehlídky 24. července 1945 na Rudém náměstí ještě se stovkami svých válečných druhů. Účast na přehlídce vítězství, byla pro Vladimíra Guljajeva, jak vždycky tvrdil, nejdůležitější událostí v životě.

V roce 1951 promoval v nstitutu kinematografie (u profesorů a režisérů Michaila Romma a Sergej Jutkeviče).

V létech 1951-1988 je hercem „Divadelního studia filmových herců“.

Filmovat začal Guljajev prakticky okamžitě , což bylo na počátku padesátých let.Byl typem obyčejných sovětských chlapů, takových, jaké mají režiséři rádi.Musel ale velice kontrolovat svoje oči a ironický pohled. Není žádoucí, aby hlavní hrdina, v tomto případě třebas budovatel nového života, měl kukuč jako „vrah“. To by byl náš Vovka k upotřebení jen jako nepřítel. To znamená, že by se z rolí záškodníků a nácků nevymotal. Asi dobře míněné rady si vzal k srdci, protože před chvílí jsem se dodíval na film „Jurášek“, kde Guljajev hraje a tam již je jeho kukuč v normě. Ještě, že mám Cs. film, který mě přenáší do dob mého dětství...V průběhu života, natočil Vladimír Guljajev kolem čtyřiceti filmů.Od konce šedesátých let, je jeho herecká přítomnost ve filmech jen sporadická...

Mezi nejvýznamnější role Vladimíra Guljajeva patří:

"Venkovský lékař" (asistent ředitele), "Událost v tajze" (Jaša), "Světový šampion" (Kosťa), "Cizí rodina" (Subotin), "Jaro v Zárečné ulici" (Juri) „Rodina Uljanových“ (Nikitič), "Aleščina láska" (Sergej), (1964), "Krinica (Ořeškin)," Výsadek v tajze (Motovilov).


Je autorem knihy: "Ve vzduchu - "ILy" (1985).
Zasloužilý umělec Vladimír Guljajev zemřel 3. listopadu 1997 v Moskvě.

Autor: Asmodej

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vladimír Guljajev

Guljajev Vladimír

V pásmu 45 (V kvadrate 45)

V pásmu 45
V kvadrate 45

Naposled navštívené:
Vladimír Guljajev

Guljajev Vladimír

V pásmu 45 (V kvadrate 45)

V pásmu 45
V kvadrate 45