Cerven

Jaromír Kačer

Povolání:
Národnost:
Věk:
62
Narození:
1.9. 1961, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jaromír Kačer (narozen 1961 v Praze) vystudoval katedru kamery na pražské FAMU, kde spolupracoval na školních snímcích Lichá směna (režie K. Snop), Tatínek neprotestoval (režie J. Suchý), vizuálně nápaditém dramatu Vlček (režie Z. Tyc) i ojedinělém kameramanském exkursu do světa animace (výtvarná spolupráce M. Pavlátová) - snímku Tady. Do světa celovečerního hraného filmu vstoupil v roce 1989 pozoruhodnou černobílou baladou Vojtěch řečený sirotek režiséra Zdeňka Tyce, která se řadí mezi nejvýraznější filmy konce minulého století.

Po ukončení studií pracoval v Laterně Magice, kde se chopil filmově trikové složky představení Mínotaurus. Dále pak působil v dokumentárním i hraném filmu. Spolupracoval s dokumentaristkou Janou Ševčíkovou na filmech Jakub, Svěcení jara - Min Tanaka, Starověrci i nejnovějším snímku Gyumri, který v roce 2008 získal cenu CULT pro nejlepší dokumentární film v sekci L'Altro Cinema na festivalu v Římě. S režisérem Jaroslavem Hyklem je spolupodepsán pod hudebním filmem Archa Noemova, pohádkou ze současnosti Róza strážné strašidlo a výtvarně stylizovaným dokumentem J. Váchal - Magie dřevorytu. Za zmínku stojí také obrazový průvodce Pražský hrad krok za krokem a Císař Karel IV., stejně jako dlouhodobější práce na značné části dokumentárního seriálu Putování za vínem.

Jaromír Kačer pracoval rovněž na trilogii Gustav Mahler v režii Pavla Kačírka, kde poloha vyprávění dovedně balancuje mezi výpravným historickým filmem a dokumentem. S Ivanem Vojnárem natočil dokumenty V zahradě a Herci a v roce 1997 snímal i jeho celovečerní hraný film Cesta pustým lesem, který získal nejvyšší ocenění na kameramanském festivalu v Barceloně. Na filmu Sentiment režiséra Tomáše Hejtmánka, inspirovaném setkáním s legendou české kinematografie Františkem Vláčilem, snímal jeho exteriérovou a reálovou část. J. Kačer stál za kamerou také u televizních dětských filmů Archa pro Vojtu a Bubu - Vánoční příběh režisérky Moniky Elšíkové.

Zdroj - internet

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jaromír Kačer

Kačer Jaromír

Mike Shoring

Shoring Mike

Phoebe de Gaye

de Gaye Phoebe

Archa Noemova

Archa Noemova

Naposled navštívené:
Jaromír Kačer

Kačer Jaromír

Mike Shoring

Shoring Mike

Phoebe de Gaye

de Gaye Phoebe

Archa Noemova

Archa Noemova