Zari

Tomáš Trapl

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
30.1. 1964, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tomáš Trapl se narodil v roce 1964 v Praze. Otec byl výzkumný pracovník /1931-1986/, maminka ženská sestra /1936/. Již jako chlapec zpívával v kostele, což byl jistě onen základ pro poměrně jednoduchou volbu budoucí profese ve světě dospělých. Tomáš Trapl svůj talent rozvíjel studiem na Hudební fakultě AMU - obor operní zpěv.

Studia zdárně ukončil v roce 1992. S kariérou hudebníka začal v roce 1986 v jazzový souboru Dobrý večer Quintet, za nímž následovala kapela Beathover. Zcela bez přerušení zpíval u Pražského pouťového orchestru, skupiny The Fefeenes a jiné. Deset let jej bylo možné vídat v divadle Semafor, především v muzikálech Jiřího Suchého.

Od roku 1992 vystupoval - či v mnoha případech ještě i vystupuje - v různých muzikálech - Les Misérables /Enjolras/, Pěna dní /Chick/, Klaun /Junior/, Jesus Christ Superstar /Jidáš/, Benzín a mejkap /Jim/, Dracula /kněz nebo šašek-sluha-profesor/, Hamlet /hrobník/, Krysař /Osud/, Kleopatra /Ptolemaios nebo Octavian/, Galileo /otec Inchofer/, Tři mušketýři /kardinál Richelieu/, Tajemství /Martin/.

Je pedagogem na hereckém oddělení Konzervatoře v Praze, kde produkoval absolventské představení Dobře placená procházka /Suchý-Šlitr/ a muzikál Kancelář, na kterém se i autorsky podílel. Kromě účinkování v muzikálu Golem /Mordechaj/ vystupuje současně v muzikálech: Bídníci /Enjolras/, Miss Saigon /John/ a Angelika /Desgrez/.

Je frontmanem rockové skupiny DOLMEN. Ztvárnil hlavní role v anglickém jazyce v muzikálech The Fantastics, Pippin a Christmas Carol v rámci mezinárodní společnosti Artists of Prague . Mimo muzikálů se věnuje dabingu. Svůj hlas propůjčil mnoha postavám z tvorby studia Walta Disneye -Lví král /1-3/, Zvoník od Matky Boží I. a II., Medvídek Pú, Mulan 2, Pocahontas, Příšerky s.r.o. aj.

Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tomáš Trapl

Trapl Tomáš

Naposled navštívené:
Tomáš Trapl

Trapl Tomáš