Cerven

Darren Criss

Povolání:
Rodné jméno:
Darren Everett Criss
Národnost:
Věk:
37
Narození:
5.2. 1987, San Francisko, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Americký hezounek, zpěvák a herec Darren Everett Crris se narodil 5. února 1987 v San Francisku. Matka má filipínskočínskošpanělské kořeny a otec pochází z Pittsburgu, s anglickými a částečně německými a severoirskými kořeny. Jeho předky lze doložit až do roku 1690 k Johannu Jorgi Nicholasovi Cristovi do Německa. Darren má staršího bratra Chucka, který vystupuje s rockovou kapelou Freelance Whales. Vyrostl v San Francisku a promoval na univerzitě v Michiganu v roce 2009. Ve známost se Darren zapsal muzikálem A Very Potter Musical na motivy knih o Harry Potterovi (2009, režie Matt Lang), který dala dohromady divadelní skupina Team Starkid sestávající ze studentů Michiganské univerzity. Darren napsal k muzikálu texty a hudbu a odehrál hlavní roli Harryho Pottera při představení ve školním kampusu 9.-11. dubna 2009. Název je upraven proto, aby nedošlo k připadnému soudnímu sporu se společností Warner bros. Koncem června společnost umístila nahraný záznam z muzikálu na Youtube a z muzikálu se stal okamžitý hit. Darren se po studiu snažil prosadit, mihnul se v několika krátkých filmech, v seriálu Odložené případy (2010), v pěti epizodách seriálu Eastwick (2009-2010) s Rebecou Romijn v hlavní roli v roce 2010 si zopakoval úspěch s pokračováním potterovského muzikálu A Very Potter Sequel, na který čekali příznivci skupiny Starkid. S nimi Darren spolupracoval i na online seriálu Little White Lie. Jeho pěveckého talentu bylo beze zbytku využito v seriálu Glle, kde se Darren objevil v roce 2010 v roli Blaina Andersona, homosexuálního kamaráda Kurta Hummela v podání Chrise Colfera. Později se z nich v seriálu stal pár a Darrenova role byla od třetí sezony povýšena na roli hlavní, čímž prorazil do většího povědomí. V roce 2012 si zahrál v komedii Girl most likely (režie Shari Springer, Berman, Robert Pulcini) spolu s Kristin Wiig a Annette Bening. Vidět jsme ho mohli i v klipu Katty Perry - Katy Perry: Last Friday Night (T.G.I.F.), kde se objevil s kolegou Kevinem McHalem z Glee. Pro svoji pracovní vytíženost nemohl Darren pokračovat ve spolupráci se Starkid teamem, přesto se jim povedlo odehrát zamýšlený poslední díl muzikálové trilogie A Very Potter Senior Year LeakyConu v Chicagu v Illinois dne 11. srpna 2012. Dokonce se jim povedlo do role Lenky Láskorádové získat Evannu Lynch, která tuto roli hrála i ve filmovém zpracování Harryho Pottera. Protože bylo na nastudování velmi málo času, používají herci na jevišti text a došlo k několika výpadkům mikroportů, přesto se AVPMSY setkal s kladným přijetím spousty fanoušků skupiny.
Kromě zpívání, skládání a hraní Darren namluvil i postavičku autobota Sideswipe
V animovaném seriálu Transformers: Robots in Disguise. A mihl se v několika několika epizodách seriálu Web therapy, kde hlavní roli hraje hvězda Přátel Lisa Kudrow.
Uvidíme, čím nás multitalentovaný Darren, jehož poznávacím znamením jsou růžové brýle, dále překvapí. Svůj broadwayský debut si už odbyl ve hře How to Succeed in Business Without Really Trying, kde nahradil Daniela Radcliffa.

Autor: Frolíček

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Bedna s datlemi (1998) [TV ins...

14:00 - 14:50

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Geniální rostliny

13:45 - 14:40

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Hrabě Monte Cristo (2002)

14:15 - 17:00

21 minut již uběhlo
144 minut zbývá do konce

Prima - Mladé víno (1986)

14:30 - 16:40

6 minut již uběhlo
124 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Darren Criss

Criss Darren

Yook Se-Jin

Yook Se-Jin

Naposled navštívené:
Darren Criss

Criss Darren

Yook Se-Jin

Yook Se-Jin