Cerven

Hank Williams Jr.

Povolání:
Národnost:
Věk:
75
Narození:
26.5. 1949, Shreveport, Louisiana, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Hank Williams jr. se sice narodil 26. května roku 1949 v městě Shrevoportu v americkém státě Louisiana, ale své dětství prožil v Nashville. Jeho otec Hank Williams sr. zde hostoval dlouhodobě v programu Lousiana Hayride. Na hudební scéně se objevil osmiletý Hank Williams jr. již v roce 1957 ve městě Swainsboro a odzpíval si nejednu písničku s mikrofonem v ruce. Bocephus , jak byl svými rodiči od narozeni nazýván, ve skutečnosti křestním jménem Randall, se již za tři roky dostal mezi uznávané zpěváky a hráče country v proslulé Grand Ole Opry.

Ve čtrnácti letech byl již tak úspěšný, že dokázal zaplnit do posledního místa halu Cobo v Detroitu. Chlapec, který vyrůstal ve stínu velkého otce, který byl někdy označován jako „Shakespeare country music“, měl jedinečnou hudební školu v neustále přicházejících a odcházejících návštěvách osobností nashvilské country music scény, které se objevovaly ve Williamsově domě v Nashvillu na Franklinově třídě. Rokem 1964 začíná období, ve kterém se Hank vyrovnal některým otcovým písním při jejich interpretaci, např. Long Gone Lonesome Blues.

Dalším skokem vpřed bylo album písní z filmu Your Cheatin Heart týkající se životních osudů jeho otce. Hank Williams jr. se zcela vymknul z představ nahrávacích společnosti , že bude pro zvýšení jejich zisku jakýmsi otcovým stínem a bude zpívat jen otcův repertoár. Na počátku sedmdesátých let Hank Williams jr. zrušil všechna do té doby nasmlouvaná vystoupení i nahrávací smlouvy Usadil se mimo dosah novinářů a fotografů v městečku Cullman v Alabamě a společně se svým přítelem Jamessem R. Smithem promýšleli nový postup a hledali nové cesty k realizaci Williamse jr.

Za zdařilý byl pak považován první hudební pokus po ukončení odluky od veřejného zájmu, představovaný albem Hank Williams jr. and Friends z roku 1975. Své další hudební plány odložil pro těžké zranění, které si způsobil při horolezeckém výstupu v horách Montany. Dva roky bojoval , kdy dokázal přinutit své tělo k poslušnosti a došel po svých do nahrávacího studia. V této etapě sehrál důležitou roli jeho přítel Waylon Jannings a starý známý Willie Nelson, členové hnutí outlaws. Tato spolupráce zejména s Janningsem profilovaná do alb The Neew South /1977/ a One Night Stands /1977/ představovala jakýsi pevný základ pro mnohem hudebně výraznější LP Family Tradition /1978/.

V podstatě v dalších letech stále o centimetry posouval laťku úspěšnosti i všeobecné pozornosti, bez ztráty hudebních nápadů a pružné reakce na nový vývoj country. Úspěšnými byly i další hudební projekty, např. Whiskey Bent and Hell Bound /1979/; Habits Old and New /1980/; Rowdy /1981/;High Notes /1982/; Montana Cafe /1986/; Born to Boogie /1987/; Maverick /1992/; Stormy /1999/a dal.

V roce 1983 bylo natočeno jeho první video "Queen of My Heart", po kterém následoval takřka třicítka dalších videozáznamů z koncertních vystoupení nebo clipů. Hank Williams jr. je po více jak tři desítky let označován za příklad vzorového interpreta, ale i skladatele a textaře moderního country

Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Možná přijde i kouzelník (1983...

09:50 - 10:40

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Jean Gabin osobně

08:40 - 10:30

75 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

09:45 - 10:55

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:40 - 10:50

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hank Williams

Williams Hank

Naposled navštívené:
Hank Williams

Williams Hank