Rijen
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Tom Holland

Národnost:
Věk:
81
Narození:
11.7. 1943, Poughkeepsle, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tom Holland je americký režisér a scenárista hlavně filmů s horrorovou tématikou. Narodil se 11.07.1943 v Poughkeepsie, stát New York, USA.

Jeho režijním debutem byl populární upírský snímek NOC HRŮZY (1985). Film se stal kasovním trhákem a posbíral tři Saturn Awards a jednu Dario Argento Award.

V roce 1988 natočil asi svůj nejznámější horror o zabijácké panence, do které byl převtělen noční škrtič a vrah Charles Lee Ray. Řeč je samozřejmě o snímku DĚTSKÁ HRA, kde si zopakoval spolupráci s hercem Chrisem Sarandonem. Film se stal v tomtýž roce naprostou jedničkou mezi horrory a po celé Americe slavil obrovský úspěch.

O rok později byl jedním z několika desítek režisérů,kteří pracovali na seriálu PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ (1989). V roce 1995 a 1996 přijal nabídku k režírování dvou snímků podle románů Stephena Kinga,televizní film ČASOŽROUTI (1995) a ZHUBNI (1996).

Rok 2005 mu přinesl spolupráci na velice úspěšném seriálu MISTŘI HRŮZY.

V roce 2010 si Tom zahrál hlavní roli ve filmu HATCHET II po boku Kanea Hoddera a Tonyho Todda. Druhý jmenovaný dokonce ztvárnil hlavní roli v legendárním horroru NOC OŽIVLÝCH MRTVOL (1990).

Autor: Karius

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tom Holland

Holland Tom

Naposled navštívené:
Tom Holland

Holland Tom