Zari

Eva Schoberová

Povolání:
Národnost:
Věk:
84
Narození:
8.7. 1940, Praha, Protektorát Čechy a Morava
Životopis (biografie) / Informace:
Eva Schoberová se narodila 8. 7. 1940 v Praze. Vyrůstala s mladší sestrou Olinkou na Vinohradech. Pro svoji fotogeničnost nezůstala u své profese kadeřnice, ale stala se manekýnkou, modelkou a v neposlední řadě i herečkou.

V roce 1965 se stala členkou souboru Černého divadla, kde učinkovala až do roku 1970, kdy odešla z republiky, kde se provdala za lékaře – porodníka a žije dnes se svojí rodinou ve Švýcarsku.

Její sestra Olga byla úspěšnější na své role ve filmu, kdy se na některé její filmy valily davy diváků do kin. Přesto i Eva je zaznamenána na filmový pás, i když jsou to jenom epizodky. Celkem hrála ve třech filmech. Režisér Josef Mach ji v roli dívky Jarmily vsadil v roce 1962 do filmu Prosím, nebudit. Rok na to hraje sekretářku ve filmu Král Králů, a hned na ministerstvu zahraničních věcí, film s Jiřím Sovákem a Jiřinou Bohdalovou natočil oblíbený režisér Martin Frič.

Svoji filmovou kariéru zakončila rolí dívky z družiny Sapfó, v roce 1969 v nepovedeném filmu Ezop, který natočil bulharský režisér Rangel Valčanov...

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Schoberová

Schoberová Eva

Naposled navštívené:
Eva Schoberová

Schoberová Eva