Cerven
Životopis (biografie) / Informace:
Rakouská herečka Marie-Luise Stockingerová je dcerou pojišťovacího makléře a politika Josefa Stockingera, má tři sourozence. Původně chtěla být právničkou. Začínala v lineckém divadle (Landestheater Linz ) debutovala zde roku 2010 v FRÜHLINGS ERWACHEN Franka Wedekinda. Poté absolvovala studia herectví na vídeňském Semináři Maxe Reinhardta (Max Reinhardt Seminar). Pokud navštívíte Schönbrunn, otočte se na sever a uvidíte zadní trakt paláce Cumberland. Zde sídlí Seminář Maxe Reinhardta a české velvyslanectví.

Hrála ve studentské hře MEDEA (divadelní hra, autorem je Euripides, rok výroby 431 před Kristem) a DIE AFFÄRE RUE DE LOURCINE (divadelní komedie autorského tria Labiche, Monnier a Martin).

Jako Mirandu ji znají z Shakespearovy BOUŘE a za Lulu v tragédii PANDOŘINA SKŘÍŇKA získala na varšavském Mezinárodním festivale divadelních škol (International Theatre Schools Festival) roku 2015 cenu za nejlepší herecký výkon.

Stockingerová byla na rakouské divadelní scéně zjevením. Výběrem rolí si udržovala slušnou uměleckou úroveň a velmi jí pomohlo, že filmové nabídky zpočátku odmítala. V roce 2013 se mihla v COPSTORIES, což je remake holandského seriálu VAN SPEIJK, jinak téměř netočila a věnovala se divadlu. Stockingerová roku 2015 absolvovala a stala se členkou vídeňského Burgtheatru.

Roku 2016 získala za Irenu v TŘI SESTRY divadelní cenu Nestroy-Theaterpreis. Zde už byla pod ochrannými křídly Burgtheatru a její další cesta vedla k filmování.

Roku 2017 hrála Marii Terezii v Dornhelmově MARIE TEREZIE. U našich rakouských sousedů první díl vidělo 1,1 miliónů diváků (36 %) a tato premiéra z 27. prosince 2017 se považuje za velký úspěch.

...nemusíme vidět uměleckou extázi, stačí dobrá zábava pro masy...

Der Standard k filmu MARIE TEREZIE

Autor: VlastaP

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

09:50 - 10:45

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Dokonalí mořští predátoři

10:00 - 10:55

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina (2022) [TV ser...

09:35 - 10:55

33 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:40 - 10:55

28 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marie-Luise Stockinger

Stockinger Marie-Luise

David Crane

Crane David

Naposled navštívené:
Marie-Luise Stockinger

Stockinger Marie-Luise

David Crane

Crane David