Cerven

Bob Saget

Povolání:
Rodné jméno:
Robert Lane Saget
Národnost:
Narození:
17.5. 1956, Filadelfie, Pensylvánie, USA
Úmrtí:
9.1. 2022, Orlando, Florida, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Robert Lane Saget je americkým stand-up komikem (u nás známí jako komici na stojáka, kteří baví diváky vyprávěním vtipných historek, většinou reagujícími na aktuální domácí či světová témata), hercem a dabérem (v originále u nás můžeme znát jeho hlas jako starého Teda Mosbiho v "Jak jsem potkal vaši matku" - "How I met your mother", který vypráví celou historku svým dětem).
Saget se narodil 17. května 1956 ve Philadelphii v židovské rodině.

Původně se chtěl stát doktorem, ale jeho soukromá učitelka angličtiny včas rozpoznala jeho talent a navedla ho na dráhu herectví. Přihlásil se tedy na filmovou školu Temple University, kde vytvořil svůj první film "Through Adam's Eyes", za který získal od univerzitní komise řadu ocenění.

Po škole začal Bob Saget jako stand-up komik, později se objevil v stand-up show v televizním programu v "The Morning Program". Jeho kariéru však nejvíce odstartovala nabídka hrát jednu z hlavních rolí v seriálu "Plný dům" ("Full House") a poté účinkování v "America's Funniest Home Videos", nebo třeba v "Raising Dad". Svůj hlas propůjčil i do animovaného filmu "Madagaskar" ("Madagascar").

Bob Saget je i hudebníkem, jeho tvorbu si můžete poslechnout na oficiálních stránkách (pouze v angličtině):
http://bobsaget.com/

Autor: MARi0

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bob Saget

Saget Bob

Naposled navštívené:
Bob Saget

Saget Bob