Cerven

Hilary Duff

Známá jako:
Hilary Erhard Duff, Hilary and Haylie Duff, Hillary Duff
Národnost:
Věk:
36
Narození:
28.9. 1987, Houston, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Profese: Herečka, zpěvačka
Datum narození: 28.09.1987
Místo narození: Houston, USA
Znamení: Váhy
Životopis:

Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který jí pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve 13 uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire. Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, protože to nebylo vůbec těžké, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundtrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy" následovali filmy "Agent Cody Banks" a "Cadet Kelly". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walt Disney - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle of life a se svou sestrou Hayilii Duff nazpívala singl k filmu "Lady a Tramp" - The Siamesse Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých hrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenergevskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat na plno. Na konci roku 2003 ji vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhranějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by The Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids Choice Award.

Tím Hilaryina kariéra začala rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevili další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)" a taky se na pultech objevilo její nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1.ledna vyšel film "Human Nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper By The Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Materials Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Haylií Duff a také vydala CD 4Ever Hilary Duff, což byla výběrovka jejích hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je už Hilary zase pilná včelička. Natočila film "War, INC", ve kterém si zahrála popovou hvězdu, vydala album Dignity s velmi úspěšnými singly Play With Fire, With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejích předešlích alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Dále její poslední novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Ulimited, které obsahuje písně, které Hilary na své album nepoužila....

Filmografie:

2006 Holky v balíku (Materials Girls) ... Tanzie Marchetta

2005 Nikdy to nevzdávej! (Raise Your Voice) ... Terri Fletcher

2005 Dvanáct do tuctu 2 (Cheaper by the dozen 2) ... Lorraine Baker

2005 Pan Božský (Perfect Man) ... Holly Hamilton

2004 Moderní Popelka (Cinderella Story) ... Sam Montgomery

2004 Dvanáct do tuctu (Cheaper by the dozen) ... Lorraine Baker

2003 Agent COdy Banks (Agent Cody Banks) ... Natalie Connors

2003 Italské Prázdniny (The Lizzie McGuire Movie) ... Lizzie McGuire/Isabella Parichi

2000 Cadet Kelly (Cadet Kelly) ... Cadet Kelly Collins

2001 Slez ze stromu (Human Nature) ... Young Lila Jute

1999 Soul Collector, The ... Ellie

1998 Casper a Wendy (Casper Meets Wendy) ... Wendy

1998 Podoba lásky/srdce ti napoví (Playing by heart) ...

1997 Pravé ženy (True Woman) ...

Diskografie:

2007 Dignity
2006 4Ever
2005 Most Wanted
2003 Metamorphosis
2002 Santa Claus Lane

Autor: holy

Životopis (biografie) / Informace:
Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire. Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svou sestro Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Haylií Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Natočila film "War, INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu, vydala album Dignity s veleúspěšnými singly Play With Fire, With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Dále její poslední novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, které obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...

Autor: Warrior

Životopis (biografie) / Informace:
Už když začala malá Hil v pěti letech chodit do baletu, patřila mezi ty nejlepší. Po dvou letech se dokonce dostala do známého tanečního představení The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Dospíváním však zjistila, že ji balet už tolik nebaví a že by si ráda splnila sen o hvězdné herecké kariéře. Po několika televizních reklamách se jí podařilo v roce 1998 v jedenácti letech vyhrát konkurz na film Casper Meets Wendy (Casper a Wendy), který jí vynesl ke hvězdám. Následovaly jen menší role v seriálu Chicago Hope a ve filmech The Soul Collector, Human Nature, True Women.

Zlom nastal v roce 2001, kdy opět zvítězila v konkurzu - tentokrát na TV seriál Lizzie McGuire. Zahrála si tam plachou blondýnku, která prožívá každodenní starosti teenagerů. V Americe zaznamenal seriál velkou sledovanost a všichni si sympatickou a usměvavou Hil zamilovali. V několika dílech si i zazpívala, a tak se rozhodla, že bude i zpěvačkou.

V roce 2002 se na trhu objevilo její první album Santa Claus Lane a později i soundrack k seriálu Lizzie McGuire. Ovšem ani své druhé povolání nezanedbala a v hlavní roli se objevila ve filmu Cadet Kelly.

Rok 2003 byl pro patnáctiletou dívenku podařený, ale zároveň i velmi nabitý. Za zmínku stojí tři snímky a úspěšné album. Nejprve si zahrála s Frankiem Munizem v Agentu Cody Banksovi a posléze se rozhodla skoncovat po dvou letech se seriálovou postavou Lizzie. „Všechny ze štábu jsem si zamilovala a byli pro mě jako druhá rodina, ale nadešel čas, abych dělala jiné věci,“ dodala k tomu Hilary. Tím podnítila produkci k natočení celovečerního filmu The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny). Dokonce za něj získala cenu za nejlepší teenagerskou roli roku a nadobro tak skončila s jednou epizodou. Ve třetím snímku, jehož se zúčastnila, si zahrála jedno z dvanácti dětí ve skvělé komedii Cheaper by the dozen (Dvanáct do tuctu). A v závěru roku jí ještě vyšla druhá, ale mnohem zdařilejší deska „Metamorphosis“. „Album jsme nazvali Přeměny, protože je o změnách, které každý prožívá,“ vysvětluje a dodává: „Metamorphosis obsahuje všechny styly, které mám ráda. A myslím, že každý si tam najde ten svůj!“ Alb se nakonec prodalo už skoro milion kusů a debutová píseň So Yesterday se stala okamžitě hitem skoro na celém světě.

A právě za tuto píseň se jí podařilo následujícího roku vyhrát cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids Choice Awards. Pak se však znovu začala naplno věnovat herectví a natočila dva filmy - Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej!) a A Cinderella Story (Moderní Popelka), kde zazářila po boku herce Chada Michaela Murraye. Navrch ještě vydala třetí album nazvané Hilary Duff.

Životopis (biografie) / Informace:
Diskografie:
2007 Dignity
2006 4 Ever
2005 Most Wanted
2004 Hilary Duff
2003 Metamorphosis
2002 Santa Claus Lane

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Hilary Duff

Duff Hilary

Valentina Thielová

Thielová Valentina

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět

Zdeněk Hora

Hora Zdeněk

David Nykl

Nykl David

Jarmila Loukotková

Loukotková Jarmila

Jaroslav Šmíd

Šmíd Jaroslav

Nahota na prodej

Nahota na prodej

Beth Behrs

Behrs Beth

Zdeněk Kutil

Kutil Zdeněk

Naposled navštívené:
Hilary Duff

Duff Hilary

Valentina Thielová

Thielová Valentina

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět

Zdeněk Hora

Hora Zdeněk

David Nykl

Nykl David

Jarmila Loukotková

Loukotková Jarmila

Jaroslav Šmíd

Šmíd Jaroslav

Nahota na prodej

Nahota na prodej

Beth Behrs

Behrs Beth

Zdeněk Kutil

Kutil Zdeněk