Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Rose Byrne

Povolání:
Rodné jméno:
Mary Rose Byrne
Známá jako:
Rose Judith Esther Byrne
Národnost:
Věk:
45
Narození:
24.7. 1979, Balmain, Sydney, Nový Jižní Wales, Austrálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Rose se narodila 24. července 1979 v australském Sydney Robinovi a Jane. Pochází ze skotsko-irského klanu, má ještě staršího bratra - muzinkanta George(1976)a sestry Alici (1973) a Lucy (1972). Svou první roli dostala ve filmu Dallas Doll (1994), když jí bylo 12 let.

Od té doby se Rose začala objevovat v různých australských televizních show: "Heartbreak High" (1994), "Echo Point" (1995), Two Hands (1999) s Heathem Ledgerem. Poté se začla objevovat i ve filmech: The Date (1999), My Mother Frank (2000) a "The Godess of 1967", za který obdržela Volpi Cup pro ženskou roli na festivalu ve Venice v roce 2000.
V Austrálii zazářila také ve videoklipu k singlu Darrena Hayese "I Miss You".

Její první role ve velkofilmu byla služka Dormé Padmé Amidaly (Natalie Portman) ve Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002). V roce 2003 zazářila v I Capture the Castle (2003). V roce 2004 hrála s Diane Kruger a Joshem Hartnettem ve Wicker Parku, kde se dozvěděla, že Wolfgang Petersen hledá herečky do Tróje (2004) s Bradem Pittem. Roli krásné heleny dostala a tím se také dostala mezi Hollywoodskou špičku.

Po Tróji následovala filmová adaptace Casanova (2005) a v září 2005 začla natáčet Sunshine (2007).

V roce 2005 opustila Los Angeles a se sestrou se přestěhovala do Londýna, kde vlastní dům a svůj čas nyní rozděluje mezi Londýn a Sydney.

V roce 2006 získala 16 příčku v australském žebříčku hlasování o nejvíce sexy ženu.

Autor: efCZa

Životopis (biografie) / Informace:
Pochází z irsko-skotské rodiny. Svou první roli dostala ještě na základní škole a herecké základy získala v programu Australian Theatre for Young People. Hrála v mýdlové opeře Echo Point (1995) a jako host v seriálech Fallen Angels (Padlí andělé), Wildside (uveden v TV), Big Sky (Vysoké nebe), Heartbreak High (Škola zlomených srdcí – TV), Murder Call (Oddělení vražd – TV). Účinkovala rovněž na jevišti (Tři sestry, Spor). Na plátně zaujala jako venkovská dívka Alex v kriminální komedii Two Hands – Ruce pryč! a zejména jako slepá B.G. v road movie Bohyně roku 1967 (Volpiho pohár na MFF v Benátkách). Za postavu přítelkyně ztřeštěného teenagera Gemmy Taylorové v komedii Rebel Placid Lake byla nominovaná na Australskou filmovou cenu. Díky krajanovi Ericu Banovi získala úlohu princezny Briseovny ve výpravném historickém snímku Troja a dostala se do Hollywoodu.
-mim-, Filmový přehled 2007/5

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rose Byrne

Byrne Rose

Days of Wrath

Days of Wrath
Days of Wrath

Matt Laumann

Laumann Matt

Barbara J. McCarthy

McCarthy Barbara J.

Victor Haïm

Haïm Victor

J. V. Andropov

J. V. Andropov
J. V. Andropov

Naposled navštívené:
Rose Byrne

Byrne Rose

Days of Wrath

Days of Wrath
Days of Wrath

Matt Laumann

Laumann Matt

Barbara J. McCarthy

McCarthy Barbara J.

Victor Haïm

Haïm Victor

J. V. Andropov

J. V. Andropov
J. V. Andropov