Cerven

Michael Pitt

Povolání:
Rodné jméno:
Michael Carmen Pitt
Národnost:
Věk:
43
Narození:
10.4. 1981, West Orange, New Jersey, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michael Carmen Pitt je americké národnosti. Živí se muzikou a hraním v divadle. Narodil se roku 1981 ve městě West Orange, to je v New Jersey. Od malička se chtěl stát hercem, což se mu samozřejmě povedlo. Proto chodil na hereckou univerzitu v Manhattanu, American Academy of Dramatic Arts.

V roce 1999 získal první větší roli v divadelní hře, v The Trestle at Pope Lick Creek na Newyorské divadelním workshopu Off-Broadway v režii Lisy Petersenové, kde si ho všiml hledač talentů a nabídl mu roli v seriálu jménem Dawsonův svět. Michael tuto nabídku přijal.

Dále si zahrál roli milence transsexuála rockové hvězdy ve filmu Hedwig a Angry Inch. Režisér Larry Clark mu ve filmu Šikana dal roli jednoho z teenagerů, kteří zavraždí svého nesnesitelného známého. Na place se setkal i s hudebníkem Thurston Moore ze Sonic Youth, jenž působil jako hudební poradce natáčeného snímku.

Po boku Sandry Bullock a Ryana Goslinga zazářil ve filmu Vzorec pro vraždu. Později si zahrál roli opět rokového charakteru ve snímku Poslední dny, který byl ztvárněn podle zpěváka Kurta Cobaina. Na základě tohotu filmu napsal i několik písní. Ve filmu Snílci, což je název třetí části Bertolucciho volné trilogie o obyvatelích francouzské metropole, si Michael zahrál amerického studenta, který proniká do zvláštního vztahu dvou pařížských sourozenců.

Někdy kolem roku 1997 si zahrál i s krásnou Keirou Knightley ve filmu Hedvábná cesta. Film byl natočen podle jednoho románu od spisovatele Alessandra Baricco. Hraje zde jednu z hlavních rolí, pašeráka hedvábí, který se strašně moc zamiluje do japonské konkubíny.

Michael je také už od malička velkým zpěvákem, hraje na několika hudebních nástrojích a skládá vlastní písně, které vydává na svých albech.

Autor: Kaaza

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Pitt

Pitt Michael

Naposled navštívené:
Michael Pitt

Pitt Michael