Cerven

Reeve Carney

Povolání:
Národnost:
Věk:
41
Narození:
18.4. 1983, West Village, Manhattan, New York City, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Nesmrtelný Reeve Carney, zpěvák, textař a herec přišel na svět 18. dubna 1983 v americkém West Village, NY. Má dva sourozence - bratra Zanea a sestru Paris, přičemž bratr Zane Carney je rovněž aktivním zpěvákem a kytaristou, se kterým Reeve založil kapelu "Carney". Jejich strýc byl slavný americký herec Arthur William Matthew “Art” Carney, který skonal v roce 2003.

Reeve Carney absolvoval Univerzitu Jižní Kalifornie, kde se věnoval studiu hry na jazzovou kytaru. Jeho nynějším žánrem ve vlastní kapele kde působí jako frontman, je indie rock, blues rock a alternativní rok. Se hrou na kytaru však působí již od svých patnácti let, kdy hrával po nocích v B. B King´s nočním klubu v Los Angeles, CA.

Jeho současný band má za sebou první desku "Mr. Green Vol. 1", vydanou v květnu 2010. Byli předskokany U2, se kterými se Reeve později dal dohromady na práci na songu "Rise Above 1", kde zpívá s Bono Voxem, a jehož videoklip má působit jako reklama na muzikál Spidermana, jehož postavu Reeve od roku 2010 po dlouhé tři roky ztvárňoval na prknech Broadwaye.

Všimnout jste si jej mohli ve videoklipu Taylor Swift "I Knew You Were Trouble", kde působil jako vyložený sexistický objekt, ačkoli by zasloužil prezentovat svůj vlastní pěvecký talent. Síň slávy a alespoň špičku jeho herecké kariéry mu zajistil až seriál "Penny Dreadful" z produkce Showtime, který se začal natáčet v Irsku v roce 2014 a který se dnes těší třetí natáčecí řadě. Zde byl Reeve trefně obsazen do role nestárnoucího, nechřadnoucího a téměř nesmrtelného Doriana Graye, postavy z knižní předlohy Oscara Wildea. Reeve Carney opravdu vypadá, že stagnuje ve dvaceti letech věku, ačkoli má dávno po třicítce. Jeho mladistvý věk mu tak zajistil kvalitní roli, plnou ověření hereckého talentu a osobního charisma, postava Doriana Graye je totiž plná vášně, intrik, nevinné lásky i zhýralosti, nespočtu sexuálních praktik s různými osobami.Kromě třetí řady úspěšného seriálu "Penny Dreadful" v současné době pracuje i na životopisném filmu "Mystery White Boy", kde ztvárňuje konečně hlavní postavu, a sice postavu zemřelého hudebníka Jeffa Buckleyho, jemuž je až podezřele podobný.

Co se týče Reeveho soukromí, svého času se až nápadně často stýkal jako "kamarád" s tehdy ještě blonďatou Lanou Del Rey, která o své kariéře teprve snila, veřejnosti známý pak byl jeho vztah s o čtyři roky mladší upírkou Ashley Greene ze "Stmívání". Dnes je však Reeve Carney sám a svobodný, bez závazků... Jako Dorian Gray.

Autor: zuzana.shilla.novak

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Naděje má hluboké dno (1989) [...

13:00 - 14:25

76 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká Austrálie

14:15 - 15:05

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:30 - 14:30

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Reeve Carney

Carney Reeve

Naposled navštívené:
Reeve Carney

Carney Reeve