Cerven

Fredro Starr

Povolání:
Rodné jméno:
Fredro Scruggs
Známý jako:
Firestarr
Národnost:
Věk:
53
Narození:
18.4. 1971, Jamaica, Queens, New York, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Fredro se narodil a vyrostl v Queens v New Yorku a nejznámější je působením v tříčlenné hardrockové rapové kapele Onyx, která debutovala svým albem v roce 1993, po té co je objevil Jam Master Jay z Run DMC. Dalším členem kapely je jeho známější bratranec Sticky Fingaz. Za své debutové album získali ocenění pro nejlepší rapové album roku. Následovalo dalších 5 alb. Podílel se také na soundtracích k filmům Sunset Park, Light It Up a Save The Last Dance. Onyx se oddělili od Def Jam po vydání alba Shut 'Em Down v roce 1998 a na čas se rozpadli. Mezitím v roce 2001 vydal Fredro své první sólové album Firestarr. Následujícího roku se Onyx dali zase dohromady a vydali Bacdafucup Part II a také Starr sám natočil v roce 2003 nové album Don't Get Mad Get Money. V roce 2006 byla vytvořena nová skupina Yung Onyx.
V současnosti si Fredro dává od rapu oddech a věnuje se pouze budování své herecké kariéry. Debutoval již v roce 1993 po boku Foresta Whitakera v HBO dramatu Strapped. Za své působení byl nominován na cenu za vedlejší roli a ještě bylo na soundtracku k tomuto filmu několik písní jeho skupiny Onyx. Z dalších filmů stojí za zmínku hlavně film Clockers z roku 1995, Sunset Park, Ride, Light It Up a Save The Last Dance.
V televizi se objevoval v seriálu The Wire v roli Marquise "Bird" Hiltona, dále pak v NYPD Blue, Law & Order, Blade: The Series a Promised Land. Objevil se také jako Ricky Gannon v jedné z epizod CSI: Miami.
Jeho poslední 2 sólová alba se setkala pouze s malým, nebo spíše žádným, ohlasem.
Je ženatý s chorvatskou supermodelkou Korinou Longin.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fredro Starr

Starr Fredro

Peter Tuddenham

Tuddenham Peter

Arnaud Binard

Binard Arnaud

Melissa Keller

Keller Melissa

Naposled navštívené:
Fredro Starr

Starr Fredro

Peter Tuddenham

Tuddenham Peter

Arnaud Binard

Binard Arnaud

Melissa Keller

Keller Melissa