Cerven

Colin Clive

Povolání:
Rodné jméno:
Colin Glenn Clive-Greig
Národnost:
Narození:
20.1. 1900, St. Malo, Francie
Úmrtí:
25.6. 1937, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Colin Glenn Clive-Greig se narodil 20.1. 1900 v malém francouzském městečku. Jeho otec byl velice vážený důstojník a voják z povolání. Colinovi byla předpovězena vojenská kariéra už v v dětství, a jistě by se i vojákem stal, kdyby nedošlo v jeho 16ti letech k těžkému úrazu- Colin spadl z koně, který mu svým tělem rozdrtil levé koleno. Následky úrazu ho provázely až do smrti.
Colin nejprve zamířil na prkna divadla v Anglii a USA, později se dostal i k filmu. Objevil ho filmový režisér James Whale, který ho dovedl ke slávě. Prvním významným snímkem, kde se Colin Clive objevil, je Journey´s End, který James Whale režíroval. Po pár letech se chystalo natáčení první filmové adaptace slavného románu Frankenstein čili Moderní Prométheus od Mary Shelleyové. Režie se ujel opět úspěšný James Whale. Colin ztvárnil hlavní postavu filmu, stvořitele známého netvora, Dr. Henryho Frankensteina. Film byl naprostým trhákem a brzy následovalo pokračování, Frankensteinova nevěsta.
Colin Clive byl vnitřně rozervanou osobností. Nehynoucí melancholik, který se utápěl v potížích a posléze v alkoholu. Přátelé a kolegové ho přirovnávali k Jekyllu a Hydeovi. Herečka Mae Clarke, která ve Frankensteinovi ztvárnila postavu Henryho snoubenky Elizabeth, o něm řekla, že to byl ten nejkrásnější a nejsmutnější muž, jakého kdy poznala, a také že nikdy nezapomene na jeho překrásný sametový hlas. Colin Clive zemřel velmi mlád na následky alkoholismu, a to ve svých 37 letech. Bylo to 2 roky po natočení Frankensteinovi nevěsty, a tudíž plány na třetí díl se rychle rozplynuly. V třetím díle se tak vyskytují úplně jiné postavy a děj je již zařazen do jiné doby.

Autor: Allik

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 06:00

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Dopis z tábora Stockmanů

05:10 - 05:45

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:25 - 05:55

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Colin Clive

Clive Colin

The Island of Inis Cool

The Island of Inis Cool
The Island of Inis Cool

Naposled navštívené:
Colin Clive

Clive Colin

The Island of Inis Cool

The Island of Inis Cool
The Island of Inis Cool