Cerven
ohodnotit

Dotek anděla [TV seriál]

Touched by an Angel

Rok:
1994
Délka:
45 minut, 212 epizod (1994 - 2003)
„Zázraky se dějí, jen se jich nebát!“
Popis / Obsah / Info k filmu Dotek anděla
Dotek anděla je velmi úspěšným americkým seriálem. Nese podtitul Zázraky se dějí, jen se jich nebát. Bylo natočeno celkem 9 sezón seriálu, jehož hlavními postavami jsou dva andělé. Tedy pardon, jsou to „andělky“, tedy dva krásní andělé v ženském vydání. Jednu z „andělek“ představuje černošská zpěvačka Della Reese (Tess), která zpívá též úvodní píseň, druhým andílkem je Roma Downey (Monica), herečka s irským přízvukem.
Tito dva andílkové v ženských podobách vstupují v jednotlivých příbězích seriálů do nejrůznějších lidských osudů. Jakožto andělé jsou poslové dobra. Lidé, jejichž osudy se protnou s krásnými anděly, jsou nenápadnou, ale jistou cestou vedeni na směr správného počínání, učí se pomáhat a nebýt lhostejní k druhým.
Oba andělé představují také dva různé protipóly. Monika je krásná, mladá dívka, má však méně zkušeností, nežli její služebně starší kolegyně Tess, která je mladinké Monice oporou a rádkyní. K oběma „andělkám“ se občas připojuje také mužný Andrew, to je však spíše v těch smutných momentech, kdy lidský život je již u konce. Andělé nepůsobí vysloveně jako bytosti nadpřirozené, nýbrž mají i obyčejné lidské hříšky, jako např. pití kávy či záliba v hezkém oblečení. V tomto jemném a citem prostoupeném seriálovém projektu se také mihla spousta slavných osobností, např. Priscilla Presley, Bill Crosby nebo Olympia Dukakis.
Malá zajímavost na závěr – v seriálu mohou diváci vidět andílka těhotného. Představitelka něžné Moniky totiž v době natáčení čekala miminko, takže se stala nejspíš prvním těhotným andělem ve filmových dějinách.

Zpracováno podle článku: „Andělské doteky“, Týdeník Televize 9/2009, str. 9


Autor: Hortensie

Popis / Obsah / Info k filmu Dotek anděla
Dotek anděla, s podtitulem Zázraky se dějí, jen se jich nebát. Tento americký seriál odstartoval na domácí půdě již devátou řadu. Della Reese hrající Tess nazpívala úvodní píseň Hlavními hrdiny jsou dvě andělky Monika (Roma Downey) a Tess (Della Reese), které nenápadně vstupují lidem do osudů. Andělka Monika je mladá a půvabná dívka, proto chybuje. Naštěstí má vedle sebe starší zkušenou a temperamentní Tess. Obě se snaží lidem ukázat tu správnou cestu tak, aniž by lidem nezasahovaly do osudu. Občas se po jejich boku objeví Andrew (John Dye). Ovšem jen tehdy, je-li lidský život opravdu u konce. Ale i andělé žijí svůj život a mají také slabosti. V tomto seriálu se objeví také hvězdy typu Bill Crosby, Priscilla Presley nebo Olympia Dukakis.


Autor: veverka-zrzka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brandon Margolis

Margolis Brandon

Naposled navštívené:
Brandon Margolis

Margolis Brandon