Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidávání do oblíbených se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Hostinec „U koťátek“ [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
280 minut, 6 x 36-53 min
„Cyklus malých komedií z české vesnice.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hostinec „U koťátek“
V cyklu venkovských komedií se budeme setkávat se sousedy z typické české vsi, ve které nikdy nevládne klid a každou chvíli nastane hotové pozdvižení. Pak se stává nejdůležitějším místem titulní hostinec U koťátek, v němž nad pospolitostí osobitých vesnických postaviček bdí dobrosrdečná šenkýřka (Božena Böhmová) se dvěma dcerami na vdávání.

1. Kozlí stávka - Jak vzbouřenec Burda s kozlem Vaškem nevyzráli na obecní výbor. Václav Burda (Ladislav Pešek) si opět v hostinci pustil pusu na špacír a vedení zemědělského družstva si tentokrát jeho pomluvy nenechá líbit. Burda má s pivem v hostinci utrum, ale jeho hrdost mu nedovolí se podřídit. Rozhodne se zneužít výsadu majitele jediného kozla na vsi a vyhlásí stávku v době, kdy je plánováno připouštění koz. Myslí si, jak silnou zbraň proti obecnímu výboru vytasil, ale jeho přítel Voráček (Zdeněk Řehoř) dostane nápad, jak osvobodit vesnici ze zoufalé situace. Netuší, že ji díky své tajné akci dostane až na stránky novin.

2. Zápas o pohár - Mužský přebor o srdce krásné agronomky. Pro trojici štamgastů (Bohuš Záhorský, Zdeněk Řehoř, Ladislav Křiváček) by to další zahalčivé odpoledne strávené v hostinci, kdyby se na prahu neobjevila nová agronomka Maruš (Helena Malehová) a nepřipila by si s nimi svým pohárem pro nejlepší posluchačku zemědělské školy. Pohledná svobodná dívka, to není záviděníhodné postavení na vesnici, kde je přebytek nezadaných mužů a jejich „zkušených“ rodičů. Maruš tak čeká perný den, který bude zkouškou její odolnosti – dobrá vyřídilka ji však naštěstí neschází.

3. Rodinné rádcové - Manželství ve třech není nic pro Maruš. Agronomka Maruš (Helena Malehová) si nakonec mezi vesnickými muži vybrala Francka (Jiří Vala). Netušila však, jaké hoře ji připraví věčně nespokojená a vtíravá Františkova maminka (Vlasta Jelínková). Jednoho dne pohár trpělivosti nejen přeteče, ale i přistane na Franckově obličeji. Maruš prchá z domova a nachází útočiště u Pepíka (Josef Langmiler). Starý Malina (Bohuš Záhorský) konečně cítí příležitost pro nesmělého syna a rovněž utahuje kolem dvojice své rodičovské otěže. Mezitím celá vesnice po zmizelé ženě marně pátrá. Má Maruš ještě nějaké východisko pro spokojený život, který za ní nekočíruje někdo jiný?

4. Inzerentka - Nevěsta na inzerát, pozdvižení pro vesničany. Kovář Pecka (Josef Bláha) zrovna píše dopis své známosti na inzerát, když se dotyčná Bláža (Věra Budilová) zjeví ve dveřích jeho chalupy. Netuší, jaké přivítání se jí dostane od obyvatel vesnice, v nichž láska přes inzerát vyvolává pobouření a nevoli. Pecka se marně snaží pro Blážu získat přízeň ostatních vesničanů, ale každý na ní vidí něco špatného. A tak sečtělé ženě nezbývá, než vzít osud do vlastních rukou a vydobýt si tvrdě místo mezi budoucími sousedy.

5. Koťátka s kulturou - Chraňte své televizory před tajemným střelcem! Vesnicí obchází strach. Hromadí se útoky záhadného útočníka se vzduchovkou na televizní obrazovky. Podezřelým se stává zdejší buřič, prosazující živou kulturu na vesnici (Václav Postránecký) a případ vyšetřuje mladý kriminalista (Michal Pavlata). Kdo je záhadný fantom obcházející v noci vesnici a číhající u otevřených oken? A není nápadné, že o podezřelého i vyšetřovatele se ucházejí šenkýřčiny dcery na vdávání (Jana Drbohlavová a Miriam Hynková)?

6. Mandlové věnečky - Sladká návnada půvabné vdovy předčí i točené pivo! I vyhořelý vagón plný sladkého pečiva může být k něčemu dobrý. Osamělá vdova Horajda (Jana Dítětová) jeho obsah od pojišťovny vykoupí, protože má v hlavě velký plán. Na takové mandlové věnečky se totiž dobře láká pánská společnost. A tak se u ní po večerech schází celá mužská část vesnice a pečivo v kapsách, které získávají od cesty, zapíjejí v hostinci místo piva kafíčkem. Nic však netrvá věčně, nebo alespoň do té doby, než se ženské z vesnice rozhodnou vzít spravedlnost a morálku do svých rukou…

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sisi (2021) [TV seriál]

22:45 - 23:35

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Terč (1985)

22:05 - 00:00

70 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

22:30 - 23:25

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

22:40 - 00:10

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Francis Cosne

Cosne Francis

Joelle Coutinho

Coutinho Joelle

Perlový náhrdelník

Perlový náhrdelník
Perlový náhrdelník

Dustin Ferrer

Ferrer Dustin

May Chin

Chin May

James St. James

St. James James

Pavel Ridoško

Ridoško Pavel

John Reinhardt

Reinhardt John

Reece Thompson

Thompson Reece

Möbius

Möbius
Möbius

Naposled navštívené:
Francis Cosne

Cosne Francis

Joelle Coutinho

Coutinho Joelle

Perlový náhrdelník

Perlový náhrdelník
Perlový náhrdelník

Dustin Ferrer

Ferrer Dustin

May Chin

Chin May

James St. James

St. James James

Pavel Ridoško

Ridoško Pavel

John Reinhardt

Reinhardt John

Reece Thompson

Thompson Reece

Möbius

Möbius
Möbius