Cerven
ohodnotit

Joseph Balsamo [TV seriál]

Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
60 minut, 7 epizod

Obsah filmu Joseph Balsamo

 
Francouzský televizní seriál (sedm epizod) natočil André Hunebelle, tvůrce mnoha historických dobrodružných filmů. V seriálu se setkal se svým oblíbeným představitelem Jeanem Maraisem, který vytvořil postavu Josepha Balsama. Série je natočena podle známého románu Alexandra Dumase staršího, první části románového cyklu "Paměti lékařovy" vydávaného v letech 1846 - 1849.

Děj filmu se odehrává v sedmdesátých letech osmnáctého století ve Francii za vlády krále Ludvíka XV. Joseph Balsamo je dobrodruh, alchymista, okultista, svobodný zednář...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2019
Nostalgická vzpomínka na francouzský seriál   vysílaný v České televizi v sedmdesátých   letech, jako jeden z mála západoevropských   (když pominu různé tendenční   "Chobotnice"). Historický dobrodružný   příběh měl hlavní trumfy v režisérovi   André Hunebellovi, známém tvůrci podobných   filmových eposů, a samozřejmě v Jeanu   Maraisovi, v té době šedesátiletém, trochu   přestárlém pro roli. Jinak povedený seriál,   ale na jako první z francouzských vzpomínám na   krátké epizody vysílané v každou sobotu   večer "Inspektor Leclerc" v začátku   šedesátých let a potom na další detektivní   sérii "Abonent na lince U". Seriál je   natočený podle románu Alexandra Dumase   staršího, který je samozřejmě obsáhlejší a   popisuje milostné a politické události ve   Francii v sedmdesátých letech osmnáctého   století ve Francii za vlády Ludvíka XV, které   později vedly k Velké francouzské revoluci.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nick Abdo

Abdo Nick

The Assistants

The Assistants

Jan Soukup

Soukup Jan

Jan Kraus

Kraus Jan

Naposled navštívené:
Nick Abdo

Abdo Nick

The Assistants

The Assistants

Jan Soukup

Soukup Jan

Jan Kraus

Kraus Jan