Cerven
ohodnotit

Pilíře Země [TV seriál]

The Pillars of the Earth

Další název:
Die Säulen der Erde; Piliere Zeme (SK)
Rok:
2010
Délka:
50 minut, 50x 8 dílů

Komentáře k filmu Pilíře Země

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Mini seriál se mi líbil, a   nemám důvod se babrat v tom,   jestli to tak bylo ve   skutečnosti a nehledám chyby   v ději. A chci pochválit   slovenský dabing, který mě   nevadil až na to , že jsme   měli po dvou dílech   sledování oči plné reklam   a upoutávek. Podívejte se na   Jakubiskovou krvavou Báthory,   která se režisérovi vůbec   nepovedla ale dívám se na   obrazy a nechám se unášet   poetikou a fantazií   režisérů.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2012
Follettův veleromán jsem   četl před shlédnutím   mniserie se slovenským   dabingem, ale také i s   českým na DVD od Uranie. V   obou případech jsem měl   pocit, že i přes velmi   dobré dialogy, výkony kamery   a herců samotných,   připadalo filmové   zpracování nevyvážené a   postrádající řadu   klíčových scén, které se   do miniserie nedostaly.   Zřejmě s touto osekanou   verzí pan Follett souhlasil.   K dobru miniserie ještě   dodávám, že jak kostýmy,   tak i filmové stavby byly na   vysoké úrovni.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Jo, postavit katedrálu, to   není jako smontovat   panelák...
V seriálu   jsem nehledala historické ani   faktické kopance a   nesrovnalosti (určitě tam   jsou, o tom žádná...), ale   raději si užívala výbornou   výpravu a pěkné kostýmy. A   samozřejmě i děj, do   kterého se vešla romantika i   politika, láska i nenávist,   pokora i zášť - no prostě   všechno to, co naplňuje i   naše životy. Sice to celé   vyznívá tak trochu jako   "středověká   telenovela", ale vždyť   oni ti človíčkové z 12.   století se od nás zase tak   moc nelišili...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Hledala jsem, v čem hrál   ještě Matthew Macfadyen a   vybrala si Pilíře země.   Nejdřív mi sice chvíli   trvalo než jsem ho skousla v   roli jakou hrál, ale nakonec   i díky Rufusi Sewellovi a   dalším jsem byla spokojená.   Historický kontext   neposuzuji, na to nejsem dost   velký znalec anglických   dějin, ale bylo zajímavé   vidět osudy různých lidí z   různých vrstev, jak mohli v   té době žít. Líbila se mi   výprava, každá postava   dostala svůj prostor, co   však podle mě tvůrcům   uteklo, byly posuny v čase.   Sice to doháněli maskami a   šedivými vlasy, ale třeba   po deseti letech nechali   sestru jednoho z hrdinů   pořád jako cca 14 letou   holku a ta se vůbec   nezměnila. To samé u syna   ústřední dvojice, který by   měl být v závěrečné   scéně 24 letý, ale tam   figuroval puberťák. Jinak   láska, intriky, úkladné   vraždy, emancipované ženy,   víceméně taková   historická limonáda s   dobrým koncem. Teda pro   některé.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2018
Stavitelé a intrikáni
Hodně příjemný seriál z   prostředí středověké   Anglie. S Římem bych ho ale   příliš nesrovnával, ten   byl mnohem víc o   politikaření a byl víc   syrový. Pilíře země se   nesou spíše v duchu   romanticko-historických   seriálů. Místy mi to svou   atmosférou připomínalo   starší Covington Cross.   Knižní předlohu jsem   nečetl, takže nemůžu   soudit, jak moc se   zpracování povedlo. Z   pohledu diváka se povedlo na   výbornou, příběh má   spád, výprava je velmi   dobrá, herci jsou taky   slušní, zvlášť Ian   McShane v roli biskupa.   Celkově spokojenost.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Po zhliadnutí všetkých   štyroch dielov som zaujal   stanovisko, že sa jedná o   film ktorý mal od skutočnej   histórie veľmi ďaleko. Ako   sa vraví, že "Z   každého rošku   trošku", tak to platilo   aj v prípade tohto filmu.   Autori tohto filmu sa tu na   snažili vtiesniť skoro   všetko ako romantiku,   politické pozadie, cirkev   atď. A to všetko v takomto   časovom slede príliš nejde   do kopy. Samotný úvod má   tak trocha aj zaujal, ale   postupom času má dej tohto   filmu začal nudiť.   Historické bitvy, kde sa   bojovalo o anglickú korunu tu   pôsobili trocha úbohým   dojmom, ako z nejakého   dokumentárneho filmu.
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2011
v stutočnosti je táto   katedrála fiktívna ako to   uvádza wikipedia. a aj   postavy sú fiktívne. Ale   reálne je aké sa používali   stavbárske metódy.
po   mnohých trápeniach bola   katedrála nakoniec   postavená. režíser   vydvíhol, že katedrála nie   je len stavba, ale aj symbol   ľudského života, ktorý sa   neustále vyvýja.
film bol struhujúci,   plný nenávisti, intríg, čo   je nanešťastie realita. ale   aj lásky. nešťastnej   lásky, ked sa hlavná hrdinka   musela z praktických dôvodov   vydať za nesympatického a   surového stavbára.
čo bolo typické asi na   tú dobu bolo, že stavbár   Tom už po niekoľkých   týždnoch nadviaže   ľubostný vzťah s ľudovou   liečiteľkou. a predtým   samozrejme, že čerstvo   narodené dieťa nechá na   hrobe svojej ženy, lebo mu   nemal čo dať jesť. pokiaľ   sa spamätal a po dieťa sa   vrátil, dieťaťa sa   našťastie ujal jednoduchý a   láskavý mních.
dosť nepresné sú tam   historické udalosti. kráľ   štefan nikdy nebojoval v   boji. zlé sa mu už robilo   len pri pohľade na krv. a   štefan bol známy tým, že   bol veľmi zhovievavý. preto   si šľachta dovolovala, čo   dovolovala, éra štefanovej   vlády sa nazývala anarchia.  
štefan vôbec nedal   potopiť ľod svojho bratranca   wiliama, to bola len fantázia   scenáristu.
kráľovná matilda bola z   anglicka vyhnaná, lebo okrem   toho, že šľachta by nikdy   nepripustila aby vládla   žena, bola aj veľmi   arogantná a drzá.
z   anglicka utiekla po zamrznutej   rieke do francúzska.
a jej syn Henrich nezabil   v boji svojho bratranca   Eustacha. A Eustach bol krutý   a krvilačný, nie jeho otec   Stefan. Stefan podpísal   zmluvu s mladým henrichom,   že bude vládnuť do svojej   smrti a henrich sa stane   kráľom.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih144918minih144918Zloději zelených koní (2016) 
Zloději zelených koní n
minih44425minih44425Pokání (2007) 
Atonement n
minih9117minih9117Indický šátek (1963) 
Das indische Tuch n
minih57715minih57715Válečné ponorky – Hitlerovy žraločí smečky (2008) [TV minisérie] 
U-Boats – Hitler´s Sharks n
minih138136minih138136Hlas pro římského krále (2016) [TV film] 
n
minih6471minih6471Dlouhé horké léto (1958) 
The Long, Hot Summer n
minih2542minih2542Addamsova rodina (1991) 
The Addams Family n
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n
minih4158minih4158Bitva o Hedviku (1972) 
Bitva o Hedviku n
minih66996minih66996Občan se bouří (1974) 
Il cittadino si ribella n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bál v Koluszkách (Bal na dworcu w Koluszkach)

Bál v Koluszkách
Bal na dworcu w Koluszkach

Špatné je dobré (Wrong Is Right)

Špatné je dobré
Wrong Is Right

Cesta za nadějí

Cesta za nadějí
Cesta za nadějí

Pierre-Francois Limbosch

Limbosch Pierre-Francois

Dean Lennox Kelly

Kelly Dean Lennox

Ed Heath

Heath Ed

Eric Lloyd

Lloyd Eric

Jaclyn Pampalone

Pampalone Jaclyn

Gerhard Bengsch

Bengsch Gerhard

Thorsten Rienth

Rienth Thorsten

Naposled navštívené:
Bál v Koluszkách (Bal na dworcu w Koluszkach)

Bál v Koluszkách
Bal na dworcu w Koluszkach

Špatné je dobré (Wrong Is Right)

Špatné je dobré
Wrong Is Right

Cesta za nadějí

Cesta za nadějí
Cesta za nadějí

Pierre-Francois Limbosch

Limbosch Pierre-Francois

Dean Lennox Kelly

Kelly Dean Lennox

Ed Heath

Heath Ed

Eric Lloyd

Lloyd Eric

Jaclyn Pampalone

Pampalone Jaclyn

Gerhard Bengsch

Bengsch Gerhard

Thorsten Rienth

Rienth Thorsten