Rijen
ohodnotit

Pravěk útočí [TV seriál]

Primeval

Další název:
Záhady praveku (SK); Primeval - Rückkehr der Urzeitmonster
Rok:
2007
Délka:
45 minut, 36 epizod
„Časoprostorovou branou k nám pronikají vyhynulé prehistorické příšery.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pravěk útočí
Žena profesora Cuttera Helen zmizela před osmi lety v lese. V těch samých místech je nyní nalezena zvláštní ještěrka, která vypadá jako zcela neznámý druh. Cutter se vrací do oblasti, která skrývá další tajemství. Čeká jej šokující objev a zjištění, že pravěcí tvorové jsou zpět! Existuje tu totiž časová anomálie, která vede zpět do prehistorické éry... (1.Díl)

Profesor Cutter je stále víc přesvědčen, že jeho zmizelá žena věděla o časové anomálii, své závěry si však zatím nechává pro sebe. V londýnském podzemí se objevují obrovští pavouci, které má se svým týmem prozkoumat. Nikdo z nich však netuší, že tu číhá něco mnohem hrozivějšího - gigantická jedovatá stonožka! (2.díl)

Další problém způsobený časovou anomálií je na světě. V městském bazénu útočí pravěký mořský dinosaurus! Několik potápěčů zmizí v propastech času a objeví se vzkaz od Cutterovy ženy Helen, která je stále naživu. Cuttera a jeho tým čekají horké chvilky... (3.díl)

Cutterova žena se nakrátko objeví, aby varovala tým před možným nebezpečím. Časovou anomálií by mohla projít smečka šelem. Tým se vydá na označené místo, zatímco Helen využije jejich nepozornosti a znovu vyklouzne. Místo dravců však přichází hejno ptáků drontů. Tým se je snaží poslat zpět do minulosti. U jednoho přitom nachází parazita, který vyvolává u hostitele zuřivost a pak jej zabíjí. A zdá se, že Tom jím byl taky napaden... (4.díl)

Tentokrát se časovou bránou dostali do současnosti dravci. Krvežíznivý Tyranosaurus a Pteranodon jsou v patách týmu profesora Cuttera. Navíc se objevili ještě menší létající draví Pterasuři, kteří přerušili telefonní vedení v hotelu, kde se tým ukrývá. Nyní budou muset čelit všem nebezpečím bez možnosti přivolat pomoc... (5.díl)

Záhadné stvoření zabije několik lvů v ZOO. Analýza ze stop ukáže, že se jedná o tvora příbuzného netopýrům. Helen informuje tým, že jde o nové nebezpčí - z budoucnosti. Zatímco děsivý predátor znovu zaútočí, Cutter a jeho přátelé zjišťují, že s ním přišla i mláďata! Musí přijít na to, jak předejít vpádům nebezpečných dravců z anomálie, než stále střežit bránu a zabránit jim projít. To si ovšem vyžaduje neustálou přítomnost v jiné časové dimenzi... (6.díl)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pravěk útočí
Profesor Nick Cutter již oplakal svou ztracenou ženu, když se náhle objevuje. O osm let později je z ní zkušenější, otrlejší žena s vlastními plány. Kde však ty roky byla? Zcela jistě s ní souvisí náhlé objevy prehistoriuckých zvířat v dnešním Londýně a okolí.

Kolem profesora Cuttera se uvoří spontánně tým lidí - bioložka Abby, lovec Stephen a šprt Connor - a pod vedením Claudie Brownové z ministerstva se všichni snaží, zachránit lidské životy a přitom odhalit záhadu tzv. anomálií, trhlin v čase, která spojují místa milióny let od sebe vzdálená.

Není však v lidských silách zachránit všechny životy, o čemž se nejednou přesvědčí celý tým. Bohužel na ně nečekají jen predátoři z minulosti i budoucnosti, ale také zákeřná Helen, která je vždy krok před nimi a sleduje svůj tajný cíl.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Devadesátky (2022) [TV minisér...

20:15 - 21:25

8 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - Valdezovi koně (1973)

20:00 - 21:40

23 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

3 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:40

8 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Laňka

Laňka David

Naposled navštívené:
David Laňka

Laňka David