Cerven
ohodnotit

Příběhy o telátku [TV seriál]

Rok:
2004
Délka:
10 minut, 7 dílů
„Poznáváme přírodu a hospodářství na venkově.“
Popis / Obsah / Info k filmu Příběhy o telátku
1. díl
V srdci naší země, tam, kde husté lesy lemují pole, louky a pastviny, tam kde hluboká údolí střídají zalesněné kopce, se rozkládá Českomoravská vysočina. A právě tady se naše příběhy budou odehrávat. Do právě probuzené jarní přírody vyrazilo nezbedné tele se svojí matkou. V její blízkosti ani netuší, jaká dobrodružství na něj čekají…

2. díl
Vzpomínáte, jak se tele vydalo s mámou krávou na výlet jarní přírodou? Zelená tráva je však z pastviny dovedla až k lesu. Dlouhá cesta mládě unavila, a tak se posilnilo mlékem z matčina vemene. Večerní šero způsobilo, že se tele zatoulalo a zabloudilo v smrkovém lese. Ani měsíční světlo nepomohlo mláděti nalézt cestu domů do voňavé stáje.Co s ním bude dál?

3. díl
Minule jste viděli, jak se telátko Kvítko ztratilo své mámě a jak našlo nový domov u Agáty a Péti v prázdninovém srubu. Kvítko každý den netrpělivě děti očekává, dostane totiž láhev s mlékem, ale také se vypraví za dalším dobrodružstvím. Tentokrát se vydali ke koním. Zvědavé bylo nejen Kvítko, ale i koně a obě děti. Nejprve se nedůvěřivě okukovali, ale nakonec zvědavost zvítězila. Všichni se navzájem spřátelili.

4. díl
Jednoho dne potkali Péťa s Agátkou hajného, který jim vyprávěl, že viděl ve smrkovém lese osamělé srnče. Je opravdu opuštěné nebo jen odešlo od mámy srny a zase se k ní vrátí? Děti moc prosily hajného, aby jim srnče ukázal a slíbily mu, že mu zase na oplátku ukážou to, o co pečují ve svém prázdninovém srubu. Pokud sledujete náš seriál, určitě víte, co to je.

5. díl
V tomto díle budou Péťa a Agáta shádět krmení pro svého čtyřnohého kamaráda – zatoulané tele. V obrovském seníku pro něho naberou kupku sena. Právě tady jsou totiž zásoby potravy pro krávy na příští zimu. Společně s dětmi se také podíváme, jak se seno seče a sklízí. Péťu zajímají žací stroje a s Agátkou se zase můžete naučit rozeznávat jednotlivé druhy obilí, které na poli rostou.

6. díl
Nad Vysočinu přišly od dalekých moří dešťové mraky. Zanedlouho začal dešť skrápět životodárnou vodou lesy, louky a pole. Péťa s Agátou, kteří se starají o zatoulané telátko Kvítko, si vyšli po dešti ven, aby se podívali, jak to doopravdy s dešťovou vodu je. V lese vodu, která proprší hustým jehličím a listím stromů, nasaje mech. Měkké mechové porosty v přírodě slouží jako zasobárna vody. Postupně ji uvolňuje ke kořenům stromů a podzemním vodám. A jak voda koluje dál, přes potoky, říčky a řeky zase do moře?

7. díl
Petr a Agátka vzali telátko Kvítko na vodítko jako pejska a vypravili se s ním na výlet. Co všechno u toho objevili a poznali, uvidíte v tomto díle pořadu. Prohlédli si řepku olejku, z které se lisuje olej. Na makovém poli ochutnali mák ze zralých makovic a na bramborovém poli se koukli, jak vypadají hlízy brambor v zemi a jak se sklízejí. Na vedlejším poli už zase začala příprava pole na další úrodu.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Rubín má barvu krve (1989) [TV...

13:25 - 14:35

11 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Expedice Rembaranka 1969: Do h...

13:15 - 13:40

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:35 - 14:35

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bill Birrell

Birrell Bill

Jenn Forgie

Forgie Jenn

Niklas J. Palm

Palm Niklas J.

No Exit

No Exit
No Exit

Mob Town

Mob Town
Mob Town

Melissa Kelly

Kelly Melissa

Lexie Peel

Peel Lexie

Naposled navštívené:
Bill Birrell

Birrell Bill

Jenn Forgie

Forgie Jenn

Niklas J. Palm

Palm Niklas J.

No Exit

No Exit
No Exit

Mob Town

Mob Town
Mob Town

Melissa Kelly

Kelly Melissa

Lexie Peel

Peel Lexie