Rijen
ohodnotit

Setina sekundy [TV seriál]

Un centesimo di secondo

Další název:
Stotina sekundy (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
90 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Setina sekundy
Film se odehrává v prostředí závodů SP v alpském lyžování. Hlavními hrdiny jsou členové italské reprezentace - pětice nerozlučných přátel. Prožívají spolu závody, tréninky, lásky i běžné dny, které si zpestřují různými žertíky.

Děj začíná v době, kdy se Gustav Thoeni rozhodne ukončit závodní kariéru, protože se považuje za veterána. Celému týmu velmi chybí. Proto se ho jeho nejlepší přítel Marco (Saverio Vallone) snaží přesvědčit aby se ještě do týmu vrátil. O pomoc v tomto záměru prosí i Gustavovu přítelkyni Annu (Antonella Interlenghi), ke které má i on citový vztah. Nakonec se podaří Gustava přesvědčit a on začne opět závodit.

Začíná závodní sezona, ve které je tým poměrně úspěšný. Vše však skončí v den, kdy se konají závody v rakouském Kitzbühelu. Gustavo závod úspěšně ukončí a své přátele na startu varuje před nebezpečnými místy na trati. Startuje Marco, který na jednom z těchto úseků nezvládne lyže a následuje pád při, kterém se zraní.

Za doprovodu svých kamarádů je převezen do nemocnice a operován. Následky jsou velmi vážné, Marco má poraněnou páteř. Tuto skutečnost včetně toho, že bude odkázán na invalidní vozík, se nedlouho, po operaci od Gustava dozvídá. Je zoufalý a – naštěstí neúspěšně – se pokusí o sebevraždu. I po Marcově návratu domů se ho tým snaží ho psychicky povzbudit, jak svou přítomností, tak úspěchy při závodech. Ne vždy se jim to daří, při závodech se začínají bát úrazu. Marco to cítí a klade si to za vinu.
Před další závodní sezonou se tým znovu stmelí a pod Gustavovým vedením začíná trénovat. Stále se jim však nedaří podle jejich představ. Ve snaze pomoci se Anna pokouší intrikou vyřadit konkurenci a Italové jsou z další části sezony diskvalifikováni. To Marcovi na náladě nepřidá, dokonce se s kamarády pohádá. Gustavo se proto rozhodne, že pro jeho uzdravení udělá cokoli a začne znovu sám trénovat, aby se mohl zúčastnit závodu v Kitzbühelu. Pár dní před závody se snaží Marca přesvědčit, aby do Kitzbühelu odjel také, což Marco zpočátku odmítá. Nakonec s kamarády a Annou odjíždí. Gustavo startuje s vysokým číslem a tudíž s nevýhodou, že trať není tak kvalitní. Jede však výborně, na mezičasech má špičkové časy. Všichni jeho výkon s úžasem sledují. Včetně Marca, který Gustavovi, který je nakonec druhý o onu setinu sekundy, gratuluje.

V dalších rolích se objevují Cesari Anzi a Mario Cotelli.

Na českém dabingu se podíleli Petr Štěpánek, Vlastimil Zavřel, Vítězslav Jandák, Marcel Vašinka, Ivan Lutanský a Ivana Andrlová.


Autor: valinka

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Princezna za dukát (1991) [TV ...

14:40 - 15:30

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Vikinské ženy

14:40 - 15:35

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Jak básníci neztrácejí naději ...

13:35 - 16:05

91 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

15:05 - 15:45

1 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gilbert de Goldschmidt

de Goldschmidt Gilbert

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.

Arthur Fischer

Fischer Arthur

Princové jsou na draka

Princové jsou na draka
Princové jsou na draka

Mandie Fletcher

Fletcher Mandie

Ivan Tomov

Tomov Ivan

Naposled navštívené:
Gilbert de Goldschmidt

de Goldschmidt Gilbert

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.

Arthur Fischer

Fischer Arthur

Princové jsou na draka

Princové jsou na draka
Princové jsou na draka

Mandie Fletcher

Fletcher Mandie

Ivan Tomov

Tomov Ivan