Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Stíny nad jezerem
V městečku na břehu krásného novozélandského jezera se pokusí o sebevraždu dvanáctiletá Tui. Následná lékařská prohlídka odhalí, že dívka je v pátém měsíci těhotenství. K případu je povolána detektiv Robin Griffithová, která se během vyšetřování musí vyrovnat i s vlastní komplikovanou minulostí.

Stíny nad jezerem jsou autorským projektem světoznámé filmařky Jane Campionové. Formát uzavřené sedmidílné televizní série poskytl novozélandské režisérce a scenáristce mimořádnou autorskou svobodu a ideální platformu pro konstrukci velmi komplexního světa. Vrstevnaté drama zcela nekonvenčním způsobem spojuje postupy thrilleru – s dominantními motivy zneužívání dětí, vraždy a domácího násilí – s prvky spirituální symbolické úvahy o bolesti, odplatě, možnostech útěku a nehmatatelných zákrutách ženské identity.

Campionové série nepochybně patří k vrcholům současné quality TV. Vedle komplexního příběhu vyniká strhujícím a osobitým vizuálním ztvárněním, majícím ryze filmové kvality. Elisabeth Mossová za svůj výkon v roli zarputilé vyšetřovatelky právem získala prestižní Zlatý glóbus, neméně prestižní cenou Emmy byla vyznamenána i kamera Adama Arkapawa.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Stíny nad jezerem
V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla...

ZDROJ: SPI International


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vůně krétské kuchyně s Mirosla...

12:30 - 12:55

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Šílený svět studené války

12:00 - 12:55

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

15 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:35 - 13:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama