Cerven
ohodnotit

Wolffův revír [TV seriál]

Wolffs Revier

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
45 minut, 173 epizod (1992-2006)
Popis / Obsah / Info k filmu Wolffův revír
Televizní detektivní seriál „Wolffův revír“ se natáčel v letech 1992 – 2006. Natočeno bylo celkem 172 dílů + jeden celovečerní film. Tento kriminální seriál byl vysílán celkem ve 13 sezónách. První díl odstartoval na stanici Sat1 dne 17. září 1992. Po následujících 13 let se tak mohli diváci setkávat s vyšetřovacím týmem Andrease Wolffa, zkušeného kriminalisty, který v jednotlivých epizodách řeší nejrůznější zločiny – vraždy, únosy, vyděračství, loupeže apod.

Andreas Wolff působí jako hlavní komisař oddělení vražd v Berlíně. Jeho postava ukazuje mnoho poloh. Na jedné straně vidíme přísného vyšetřovatele, hájícího spravedlnost, na druhé straně přátelského kolegu, který se snaží být spravedlivý ve svých teoriích a předpokladech, v některých případech dokonce projevuje porozumění přímo po pachatele. Neobhajuje jejich činy a vždy přirozeně stojí na straně zákona, avšak na straně druhé se snaží pochopit motiv jejich jednání, zejména tam, kde hodně velkou roli hraje zoufalství či morální dopad.

Po boku Andrease Wolffa vždy stojí jeho pravá ruka, pomocník a zároveň přítel, podílející se na vyšetřování zločinů. První „parťákem“ Wolffovým byl Günther Sawatzki. Ten však v 99. díle podlehne střelnému zranění. Po zbytek vysílaných epizod pak po boku Wolffa stojí nový kolega, Tom Borkmann, mladý a energický člověk, který dříve pracoval v protidrogovém oddělení.

Andrease ale poznáváme také v jeho soukromí. Je rozvedený a žije se svou dcerou Verenou. Dívka připraví svému otci mnoho nelehkých chvil, jejich vztah je nejprve napjatý, posléze se však ustálí na vzájemné toleranci a pochopení. Postupně dozrávající Verena nachází nový smysl života – zamiluje se do otcova „parťáka“ Toma a láska je z jeho strany též opětována…

Postavu Andrease Wolffa vytvořil německý herec Jürgen Heinrich, narozený r. 1945 v Mecklenburgu. Po maturitě studoval na divadelní škole v Lipsku, poté si přivydělával různými profesemi, např. jako taxikář. V roce 1968 vstoupil do filmu. Jeho debut nese název „Rozloučení“. Od té doby hojně natáčí pro televizi a hraje v berlínském divadle. Není bez zajímavosti, že v němčině propůjčuje svůj hlas francouzskému herci Alainu Delonovi.


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama