Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Zahalte jí tvář

 
Zahalte jí tvář je první detektivní román P. D. Jamesové, kterým v roce 1962 zahájila svou dlouhou a úspěšnou spisovatelskou kariéru. Přivedla v něm na stránky knih - a posléze pak i na televizní obrazovky - onoho poněkud netypického detektiva jménem Adam Dalgliesh. Na první pohled mírně flegmatického, zjemnělého chlápka, který na rozdíl od svých razantnějších kolegů píše poezii, bydlí v bytě nad Temží, jezdí jaguárem a ve Scotland Yardu postupně dosáhl hodnosti komandera. oficiální text distributora

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Další výborná atmosférická Dalglieshovka,   rozhodně jeden z těch lepších seriálů s   Royem Marsdenem, na kterém mě nejvíc mrzí jen   to, že se pořádně rozjel až od čtvrtého   dílu, jinak bych možná šel s hodnocením   výše. Předlohu jsem četl a jako vždy u   románů P.D.Jamesové je tento seriál její   věrnou adaptací. Atmosféra dýchá z každého   záběru, herci jsou výborní a dabing slušný.   Zase jednou sakramentsky zamotaná detektivka s   precizně vykreslenými charaktery a zajímavými   postavami. S vrahem jsem se trefil jen o malinko   vedle... další ukázka toho, jak by měla   vypadat detektivka, anglická škola se prostě   nezapře.Takže mě to sakra bavilo, ponořil jsem   se do toho a znovu musím napsat pochvalu na   hudbu, která je prostě neskutečná. takže   doporučuji všem, napínavý a atmosférický   kousek, který by milovníka detektivek rozhodně   neměl zklamat. Forma šesti dílů se znovu   ukázala jako ten správný tah. Celkově 85 %.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Mám rád klasické anglické detektivky. Ale   zatímco Agathu Christie si raději přečtu, P.   D. Jamesová mě víc baví ve své filmové   podobě. Perfektně vykreslená atmosféra,   distinguovaný Adam Dalgliesh, správně   dávkované napětí, to vše bez přebytečného   kečupu... Zahalte jí tvář nebo Rubáš pro   slavíka bylo spolu se zcela odlišným Dempseym a   Makepeaceovou rozhodně to nejlepší, co k nám v   80. letech z Británie přišlo.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tom Hoßbach

Hoßbach Tom

Viktor Senger

Senger Viktor

Naposled navštívené:
Tom Hoßbach

Hoßbach Tom

Viktor Senger

Senger Viktor