TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
05:30
Indické pikantní chutě (9)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. Silviina italská kuchyně
Další díl/opakování: Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 06:30
Po Evropě s vidličkou a nožem (3)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. |
Keď budeš moja
Další díl/opakování: |
|||
TV Paprika
09:00
Dezerty Tomasze Dekera II (4)
Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Pa... Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Paprika. Cukrář v roli moderátora v každé epizodě svého pořadu předvádí tři velice chutné a jednoduché dezerty. Diváci se ale mimo jiné dozvědí i to, jak se dělá citronové mousse, podle čeho si mají vybírat nejvhodnější formu na pečení nebo jak se správně zhotovují ozdobné čokoládové koše. 09:25
Labužníkem každý den IV (15)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! Silviina italská kuchyně
Další díl/opakování: Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 10:20
Kuchařská tajemství Raymonda Blanca (6)
Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou l... Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou láskou k chutným jídlům. Zušenosti nashromážděné během několika desetiletí z něho učinily majitele obrovského fondu znalostí a díky svým schopnostem umí vařit fantastická jídla, která obstojí v jakékoli soutěži. Legendární šéfkuchař Raymond Blanc se nyní vrací na televizní obrazovky s pestrou nabídkou inspirujících a pro každého snadno realizovatelných receptů. 10:50
Raymond Blanc v Královské botanické zahr... (1)
Nejvýznamnější botanické středisko světa se zničehonic promění v kuchyňskou zahrádku. Stačí, aby se ... Nejvýznamnější botanické středisko světa se zničehonic promění v kuchyňskou zahrádku. Stačí, aby se v londýnské Královské botanické zahradě v Kew Gardens utábořili Kate Humble a držitel Michelinových hvězdiček, mistr kuchař Raymond Blanc. Raymond a Kate využívají přírodní ingredience a s příznačnou celoživotní vášní pro unikátní chutě si k vaření vybírají překrásnou zeleninu vyrostlou v Kew Gardens. A ještě stihnou divákům vyprávět zajímavé historky, například o pašerácích koňských bobů nebo o tom, jak byl přivezen do Spojeného království první ananas. Seznámíme se s dějinami různých druhů zeleniny, které jsou přinejmenším stejně bohaté a pestré jako rostlina sama. Poodhalme tajemství chutí, které v sobě zelenina skrývá. 11:55
Jakubiak, s láskou k místní kuchyni II (5)
Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a plack... Jak se zhotovuje charsznické kyselé zelí, sirup z černého bezu, marmeláda ze zelených rajčat a placky, na které je pyšná celá Žemaitija? Čím se vyznačuje andrychówský kabanos a jaký modrý sýr nám nabízí Kamienna Góra? To vše se mohou dozvědět diváci TV Paprika z pořadu Tomka Jakubiaka. Náš sympatický průvodce se rozhodl znovu objevit několik tradičních polských produktů a nechává se jimi inspirovat při sestavování svých zajímavých receptů. Diváky zve tentokrát ke společnému vaření do velmi malinké, ale tím útulnější a přátelštější kuchyně. |
Spektrum Home
09:00
Co je na prodej? II (11)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. 09:25
Co je na prodej: Bungalov s výhledem (11)
Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šediv... Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šedivého začarovaného kruhu ubíjejících všedních dnů? Při sledování tohoto seriálu budeme snít o krásných, malebných domech a výhledu z jejich oken. Potenciálním kupcům ukážeme jejich vysněná budoucí obydlí, z nichž se otvírá výhled na vinice, zasněžené horské vrcholky a jiné krásy. Poznejte budoucí majitele a jejich příběhy, dívejte se na Bungalov s výhledem. 10:00
Jaro na chalupě (4)
V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období n... V River Cottage nastalo jaro. Hugh na chalupě divákům ukáže, kolik dobrot se v tomto ročním období najde v kuchyňské zahradě, a protože k tomuto úkolu přistupuje svým svérázným stylem, zabere mu to čtyři díly. Na základě výsledku porovnává čtyři různé recepty na totéž jídlo a na vlastní oči uvidíme, že i z vegetariána se může stát řeznický učedník. Podle Hughových pokynů začne pět bristolských rodin ve městě hospodařit na hektarovém pozemku, ke kterému se nikdo nehlásí, a na přetřes přijde samozřejmě i oblíbená součást britského jídelníčku, kuřecí maso. 10:50
Souboj dekoratérů III (12)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 11:50
Až je koupím, budou mý! III (9)
Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o... Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o pár příček výše na realitním žebříčku. Můžeme být svědky dvou procesů klíčového významu: za cenu dvojnásobného stresu a nároku na pracovní sílu Jonathan domov rodiny rekonstruuje a následně prodá, zatímco Drew už pro klienta hledá a brzy také najde jeho příští obytnou nemovitost a dohlíží na uzavření kupní smlouvy. |
TV Noe
|
Doma
Roztomilé mrchy
Další díl/opakování: Seriál USA (2015-2016). Indická nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál India (2013). |
|
TV Paprika
12:25
Michaelova kuchyně (22)
Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky a... Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky alternativního vaření. S jejich pomocí můžeme poznat nové chutě, nové metody a nové suroviny. Ústředním prvkem pořadu s instruktážním charakterem, který byl natočen v mistrově vlastní kuchyni, je Michaelovo profesní krédo, jehož se nikdy nepřestává držet: Jakmile jednou pochopíme základy přípravy určitého jídla, hned k nim musíme dodat něco ze své neopakovatelné osobnosti. Nebo raději všechno - to se to pak vaří! 12:50
Raymond Blanc v Královské botanické zahr... (2)
Nejvýznamnější botanické středisko světa se zničehonic promění v kuchyňskou zahrádku. Stačí, aby se ... Nejvýznamnější botanické středisko světa se zničehonic promění v kuchyňskou zahrádku. Stačí, aby se v londýnské Královské botanické zahradě v Kew Gardens utábořili Kate Humble a držitel Michelinových hvězdiček, mistr kuchař Raymond Blanc. Raymond a Kate využívají přírodní ingredience a s příznačnou celoživotní vášní pro unikátní chutě si k vaření vybírají překrásnou zeleninu vyrostlou v Kew Gardens. A ještě stihnou divákům vyprávět zajímavé historky, například o pašerácích koňských bobů nebo o tom, jak byl přivezen do Spojeného království první ananas. Seznámíme se s dějinami různých druhů zeleniny, které jsou přinejmenším stejně bohaté a pestré jako rostlina sama. Poodhalme tajemství chutí, které v sobě zelenina skrývá. 13:55
Hestonova kuchyně pro astronauty (2)
Heston Blumenthal připravuje speciální stravu pro astronauta Tima Peaka, jídla, která si Tim potom v... Heston Blumenthal připravuje speciální stravu pro astronauta Tima Peaka, jídla, která si Tim potom vezme s sebou na mezinárodní kosmickou stanici, aby si i při poletování vesmírným prostorem mohl užívat chutí známých ze Země. Hestonova kuchyně beztak už sama o sobě každého strávníka doslova povznese -- chuti, které předkládá, jako by vůbec nebyly z tohoto světa... 14:45
Justininy australské delikatesy (8)
Justine Scofield uteče ze své kuchyně, protože ji lákají ohromná labužnická dobrodružství, která lze... Justine Scofield uteče ze své kuchyně, protože ji lákají ohromná labužnická dobrodružství, která lze zažít jen v tropickém Queenslandu; divákům odtamtud přiveze skvělé letní chutě. Cestou se Justine seznamuje s přírodními divy, kterými si Queensland získá každého návštěvníka, ukáže veřejnosti nádherné lokální zemědělské produkty, občas si zaskočí k nějakému zvlášť talentovanému místnímu kuchaři a podělí se s námi o celou hromadu inspirujících receptů. A při tom všem ještě stačí sbírat kurkumu na hoře Tamborine, hledat ráčky v bahně na ostrovech Whitsunday, případně vařit pod širým nebem na snad nejúžasnějších mořských plážích světa. 15:15
Lyndeyin tajný svět sušenek II (6)
Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla,... Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla, že zmapuje všechny trendy, které jsou v oblasti pečení v současné době aktuální. Lyndey je osobnost strhující a energická a k pečení přistupuje navýsost prakticky, díky čemuž milovníci pekařských výrobků a moučníků po určité době pocítí nutkání, aby vyskočili z pohodlných křesel a sami si také ve své domácí kuchyni trochu zapekli... V šesti epizodách se Lyndey, vyzbrojená zkušenostmi získanými třicetiletou praxí v potravinářském průmyslu, podělí s diváky o užitečné tipy, jak ušetřit čas, o nejrůznější techniky zkracující dobu potřebnou k pečení a další zajímavá tajemství, díky kterým i u vás doma sklidí vše, co upečete, nebývalý úspěch. 15:40
Rychle, snadno, po bavorsku V (4)
Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech... Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech plných fantazie a v tom, že přípravě věnujeme dostatečný čas. Nemluvě už samozřejmě o kvalitních surovinách. Hans Jörg Bachmeier pochází z dolnobavorského Eggenfeldenu a jeho krédo zní: „Dobrý kuchař potřebuje tři věci -- vodu, sůl a špetku vášně, protože bez toho v kuchyni nic nefunguje.“ A v tomto duchu také pracuje: jednoduše, ale skvěle; jeho seznam surovin je střídmý a jeho jídla se dělají velice snadno. Podstatou kuchyně tohoto dolnobavorského mistra kulinářského umění je jednoduchost a přehlednost. Procesy, které při vaření uplatňuje, nejsou nijak sáhodlouhé a zpracovává potraviny, které jsou k dostání v každém malém hokynářství. Recepty, které předvádí, nejsou složité, jeho postupy si každý rychle zapamatuje, a přesto je v nich pokaždé něco překvapivého: málo surovin, zato však hodně šikovných kuchyňských kouzel, nic zbytečně nekomplikovat, ale i tak dospět k nevšedním chuťovým požitkům. Ať už si vezmeme rohlík se šunkou, candáta, k němuž se jako příloha podávají penne, případně tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní, všední, a přesto rafinované recepty vycházející dolnobavorské kuchařské hvězdy povzbuzují kuchyňskou kreativitu k novým a novým vzepětím. |
Spektrum Home
12:35
Dům snů - Domov, sladký domov
Šaramantní dvojčata ze seriálu Dům snů nyní dovolí kamerám, aby natočily největší výzvu jejich život... Šaramantní dvojčata ze seriálu Dům snů nyní dovolí kamerám, aby natočily největší výzvu jejich života. Tentokrát totiž rekonstruují vlastní rodinné hnízdo, svůj dúm snů v Las Vegas. 13:20
Sarah Beenyová prodává domy (18)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. 14:10
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledn... (3)
Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás... Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie. 15:00
Velkolepý plány: Dům roku II (4)
Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrov... Kevin McCloud tentokrát diváky zavede na britskou architektonickou soutěž pořádanou na nejvyšší úrovni. Nejrevolučnější řešení a nejkrásnější provedení se ucházejí o cenu Dům roku. 15:50
Malinkaté domky
Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před ... Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před nějakým závratně velkým úkolem. Ovšem nyní se děje něco úplně opačného. V tomto televizním seriálu našim divákům poskytnou rady a povzbuzení ke zútulnění naprosto malinkatých prostorů největší mistři promyšleného plánování a důsledné a nápadité realizace! |
Doma
Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2014) |
||
TV Paprika
16:15
Hughovy tři dobré věci: Nejlepší svačink... (40)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. 16:30
Hughovy tři dobré věci: Nejlepší svačink... (22)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. 16:45
Zákusky Almy Obreganové (2)
V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je c... V tomto seriálu je naší hostitelkou Alma Obregónová, populární španělská blogerka. Její doménou je cupcake, ale jako královna sladkostí nás okouzlí i mnoha jinými -- velice sladkými a velice originálními --recepty, od vanilkové zmrzliny se sušenkami přes klasické kreace -- například schwarzwaldský dort podávaný v malých hrníčcích -- až po obří cupcake a čokoládový chlebový pudink. 17:10
Labužníkem každý den IV (16)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 17:35
Japonské chutě s Justine (8)
V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Na... V exotické krajině bohaté na tradice se Justine setká s místními řemeslníky a drobnými zemědělci. Navštíví fantastická místa a osvojí si klasické postupy japonského vaření. Pod bdělým zrakem Fudžisan nám Justine předvede přípravu pochoutek inspirovaných její cestou po Japonsku a ingrediencemi, díky kterým je Šizuoka jedinečnou lokalitou jedinečné země. 18:00
Chuť Toskánska (8)
V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízej... V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízejících street food, můžeme se seznámit s pěstiteli tradičních produktů a samozřejmě před námi nezůstanou zavřeny ani dveře pravých italských rodinných hospůdek (trattorií). Talentovaná a krásy života milující mladá žena severoitalského původu se při sbírání zkušeností na jihu italské “boty” dočkává jednoho kulinářského překvapení za druhým a tato inspirace ji neopustí ani ve vlastní kuchyni. Michela předvede v každém dílu seriálu divákům fůru rozličných základních surovin a receptů, ale můžeme se od ní naučit i různé způsoby konzumace probíraných jídel; sama ráda ochutnává i všechny používané ingredience. Na závěr pokračuje cesta za gastronomickými zážitky v kuchyni u ní doma, kde konečně zmíněná vynikající italská jídla před kamerou uvaří. 18:30
Chuť Toskánska (10)
V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízej... V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízejících street food, můžeme se seznámit s pěstiteli tradičních produktů a samozřejmě před námi nezůstanou zavřeny ani dveře pravých italských rodinných hospůdek (trattorií). Talentovaná a krásy života milující mladá žena severoitalského původu se při sbírání zkušeností na jihu italské “boty” dočkává jednoho kulinářského překvapení za druhým a tato inspirace ji neopustí ani ve vlastní kuchyni. Michela předvede v každém dílu seriálu divákům fůru rozličných základních surovin a receptů, ale můžeme se od ní naučit i různé způsoby konzumace probíraných jídel; sama ráda ochutnává i všechny používané ingredience. Na závěr pokračuje cesta za gastronomickými zážitky v kuchyni u ní doma, kde konečně zmíněná vynikající italská jídla před kamerou uvaří. 19:00
Chuť Toskánska (9)
V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízej... V doprovodu Michely se můžeme podívat do světa hojně navštěvovaných trhů a oblíbených stánků nabízejících street food, můžeme se seznámit s pěstiteli tradičních produktů a samozřejmě před námi nezůstanou zavřeny ani dveře pravých italských rodinných hospůdek (trattorií). Talentovaná a krásy života milující mladá žena severoitalského původu se při sbírání zkušeností na jihu italské “boty” dočkává jednoho kulinářského překvapení za druhým a tato inspirace ji neopustí ani ve vlastní kuchyni. Michela předvede v každém dílu seriálu divákům fůru rozličných základních surovin a receptů, ale můžeme se od ní naučit i různé způsoby konzumace probíraných jídel; sama ráda ochutnává i všechny používané ingredience. Na závěr pokračuje cesta za gastronomickými zážitky v kuchyni u ní doma, kde konečně zmíněná vynikající italská jídla před kamerou uvaří. Silviina italská kuchyně
Další díl/opakování: Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. |
Spektrum Home
16:30
Co je na prodej? II (12)
Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může ... Chata, to je místo, kde se člověk může schovat před otravnými povinnostmi a šedí všedních dnů, může si odpočinout v lůně matičky přírody, přijít na jiné myšlenky a setřást ze sebe nahromaděnou únavu a neklid. V jednotlivých dílech tohoto seriálu se seznámíme s rodinami hledajícími chatu, která by jim po všech stránkách vyhovovala. S pomocí rockera a realitního makléře Roba Serediuka si mohou diváci vždy spolu s danou rodinou prohlédnout tři chaty, které mohou přicházet na základě formulovaných požadavků v úvahu, a v závěru epizody se dozvíme, který dům si rodina opravdu vybrala, aby v něm nalezla ostrůvek klidu uprostřed moře každodenního shonu. 16:55
Co je na prodej: Bungalov s výhledem (12)
Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šediv... Jakou cenu jsme ochotni zaplatit za to, že jen vyhlédneme z oken našeho bytu a už jsme venku z šedivého začarovaného kruhu ubíjejících všedních dnů? Při sledování tohoto seriálu budeme snít o krásných, malebných domech a výhledu z jejich oken. Potenciálním kupcům ukážeme jejich vysněná budoucí obydlí, z nichž se otvírá výhled na vinice, zasněžené horské vrcholky a jiné krásy. Poznejte budoucí majitele a jejich příběhy, dívejte se na Bungalov s výhledem. 17:35
Souboj dekoratérů III (13)
V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví arch... V jednotlivých epizodách tohoto televizního cyklu budou spolu soupeřit nejtalentovanější bytoví architekti amatéři Velké Británie. Každý ze tří soutěžících dostane jednu místnost, 48 hodin a tisíc liber, což jim musí stačit k tomu, aby přidělený prostor přetvořili podle vkusu majitelů. Dva finalisty odmění porota ještě větší výzvou -- budou muset od střechy po půdu zařídit a zkrášlit celý rodinný dům. Budou sice mít velkorysejší rozpočet, ale na splnění úkolu dostanou pouze tři dny. Sledujte, co dovedou, protože od nich můžete odkoukat opravdu úsporná a snadno proveditelná řešení! 18:35
Až je koupím, budou mý! III (10)
Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o... Sledujme bratry Scotty, Jonathana a Drewa, kteří ve svém seriálu pomáhají majitelům bytů postoupit o pár příček výše na realitním žebříčku. Můžeme být svědky dvou procesů klíčového významu: za cenu dvojnásobného stresu a nároku na pracovní sílu Jonathan domov rodiny rekonstruuje a následně prodá, zatímco Drew už pro klienta hledá a brzy také najde jeho příští obytnou nemovitost a dohlíží na uzavření kupní smlouvy. 19:20
Lovci ostrovů
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. 19:42
Lovci ostrovů
Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si tak... Myslíte si, že mít vlastní ostrov by bylo nedosažitelným snem? Existují šťastné rodiny, které si takovou věc mohou dovolit, a tak opouštějí svůj městský dům a stěhují se na ostrov v Karibském moři. Výběr ale není lehký! Zvolit si z rajských zahrad, jejichž břehy omývají vlny tyrkysového moře, tu pravou je možná ještě těžší úkol, než když se člověk rozhoduje pro koupi toho či onoho tradičního domu nebo bytu. |
TV Noe
17:35
Zachraňme kostely (11)
Kostely sv. Jana Křtitele ve Vroutku a kostel Narození Panny Marie v Kryrech 18:15
P. Ignác Stuchlý
Krátký dokument představující Služebníka Božího, římskokatolického kněze, spoluzakladatele a prvního... Krátký dokument představující Služebníka Božího, římskokatolického kněze, spoluzakladatele a prvního provinciála české salesiánské provincie. V současné době probíhá v Římě jeho beatifikační proces 19:20
Arménie – Víra hory přenáší
Co potřebujeme Arménie více než peníze, více než cokoliv jiného? Změnu vnitřního nastavení mezi lidm... Co potřebujeme Arménie více než peníze, více než cokoliv jiného? Změnu vnitřního nastavení mezi lidmi. A pro takovou změnu potřebují lidi zvenčí, kteří přijdou a pomůžou s jejím naplněním |
Doma
Sladká pomsta
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2016). Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2004-2005). |
|
TV Paprika
20:00
Pepeho zdravá kuchyňa (1)
Peter Siska, zvaný též Pepe, je milovníkem zdravé kuchyně. Nepřidal se k žádnému gatronomickému směr... Peter Siska, zvaný též Pepe, je milovníkem zdravé kuchyně. Nepřidal se k žádnému gatronomickému směru, suroviny, které se k sobě hodí, nachází instinktivně a stejným způsobem si vybírá i nejdokonalejší kuchařské postupy. Věří, že dobré jídlo vůbec nemusí být komplikované; podle jeho receptů může doma vařit kdokoli, a to s předem zaručeným úspěchem! Šéf nás na příkladech z praxe přesvědčí, že to, co je chutné, je zároveň i zdravé. Bez legrace! 20:30
Kuchařská tajemství Raymonda Blanca (7)
Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou l... Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou láskou k chutným jídlům. Zušenosti nashromážděné během několika desetiletí z něho učinily majitele obrovského fondu znalostí a díky svým schopnostem umí vařit fantastická jídla, která obstojí v jakékoli soutěži. Legendární šéfkuchař Raymond Blanc se nyní vrací na televizní obrazovky s pestrou nabídkou inspirujících a pro každého snadno realizovatelných receptů. 21:00
Recept na každý den s Mary Berryovou (1)
V tomto seriálu nám Mary Berry předvede naprosto všední pokrmy a jejich ingredience, do kterých je o... V tomto seriálu nám Mary Berry předvede naprosto všední pokrmy a jejich ingredience, do kterých je odjakživa zamilovaná, ráda je připravuje, respektive používá. Mary nám tak dokáže, že vůbec nepotřebujeme nějaké zvláštní suroviny a nemusíme mít v hlavě celý repertoár kuchařského mistra, abychom se svými vlastními jídly dobře a chutně najedli. Mary nám ukáže jednoduchá řešení a prozradí pár tajných triků, abychom sami viděli, jak je snadné zkrášlit všední dny všedními jídly změněnými v nevšední mistrovská díla. 21:30
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (1)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. 22:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (1)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 22:30
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (2)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm... Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů. 22:55
James Martin - Americké dobrodružství (18)
Povzbuzen úspěchem svého cestování po Francii, pokračuje mistr kuchař James Martin ve své dobrodružn... Povzbuzen úspěchem svého cestování po Francii, pokračuje mistr kuchař James Martin ve své dobrodružné pouti za gastronomií. Tentokrát zamířil do Spojených států amerických. Při mapování zdrojů vzrušujících, překvapivých, pestrých a obdivuhodných pokrmů, které překonávají všechny naše představy, se James snaží pochopit i nejtajnější hlubiny duše navštívené země. James v tomto seriálu seznamuje diváky s neočekávanou a zároveň úžasnou nabídkou americké kulinářské kultury, přičemž jim uvaří několik klasických jídel ve vlastní verzi – nejprve na cestě, ale později i doma, ve své anglické kuchyni. 23:45
Dezerty Tomasze Dekera II (4)
Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Pa... Slavný polský mistr cukrář Tomasz Deker se nyní podělí o své profesionální znalosti i s diváky TV Paprika. Cukrář v roli moderátora v každé epizodě svého pořadu předvádí tři velice chutné a jednoduché dezerty. Diváci se ale mimo jiné dozvědí i to, jak se dělá citronové mousse, podle čeho si mají vybírat nejvhodnější formu na pečení nebo jak se správně zhotovují ozdobné čokoládové koše. |
Spektrum Home
20:05
Hledači pokladů
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 20:50
Sarah Beenyová prodává domy (19)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. 21:40
Velkolepé plány - ty nejlepší za posledn... (3)
Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás... Tento seriál se může pyšnit už přibližně patnáctiletou historií. Ve výběru složeném ze čtyř dílů nás nyní Kevin McCloud seznámí s takovými stavbami, které se co nejkreativnějším způsobem přizpůsobily prostředí, ve kterém se nacházejí, ať už je to přelidněné centrum Londýna, nebo ten nejztracenější a nejzapomenutější ostrov celé Velké Británie. 22:30
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona II (1)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 23:20
Malinkaté domky
Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před ... Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před nějakým závratně velkým úkolem. Ovšem nyní se děje něco úplně opačného. V tomto televizním seriálu našim divákům poskytnou rady a povzbuzení ke zútulnění naprosto malinkatých prostorů největší mistři promyšleného plánování a důsledné a nápadité realizace! |
Doma
Varte s nami
Další díl/opakování: Recepty šéfkuchára Marcela Ihnačáka a známej moderátorky a skúsenej pekárky Adriany Polákovej Neželaná nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2017-2018). Dila
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2012-2014). Upírske denníky
Další díl/opakování: Seriál USA (2014-2015). |
||
TV Paprika
00:00
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (10)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. 00:35
Recepty z Mléčné dráhy (7)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 00:50
Piknik (14)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,... Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”. 01:05
Hladoví motorkáři - Kuře nebo vejce (3)
Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapc... Novou misí hladovějících motorkářů je nalezení nejlepších kuřecích a vaječných receptů světa. Chlapci na svých jednostopých vozidlech vyrážejí do Evropy na Blízký východ a do Ameriky, přičemž nás seznámí s neuvěřitelně všestrannými možnostmi využití kuřecího masa a vajíček. 02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (3)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab... Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější. 02:45
Polévka je grunt (3)
Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí... Polévka je výživná. Svět jejích chutí je bohatý a pestrý. Příjemně hřeje. Praví labužníci dávno vědí, že dobrá polévka nemusí být jen předehrou k opeře dalších chodů, ale často zcela sama zastane funkci hlavního jídla. Andrea Lakatosová (která už naše diváky provázela seriály Na zdraví a Jíme, co smíme) vám teď prozradí a ukáže všechno, co je třeba vědět o polévkách; vyjde najevo, jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými polévkami, jak se polévky správně obohacují všelijakými ingrediencemi a jak si je máme připravit, v čem spočívá tajemství chutné krémové polévky, které polévky se nejlépe hodí k té či oné roční době, ale pořad samozřejmě pojedná i o blahodárných účincích, jež může mít plně nalitý talíř dobré polévky na náš organismus. Na počátku každého dílu se seznámíme se surovinami, které je třeba vhodně vybrat. To je i v případě „pouhé” polévky klíčovým krokem k úspěchu. Poté, co na trhu nakoupíme potřebné potraviny, přemístí se naše moderátorka do kuchyně, aby aktuální tekuté veledílo jaksepatří odborně uvařila. V nově natočeném polévkovém televizním cyklu bude figurovat úctyhodně široká škála představitelek tohoto gastronomického žánru, od klasických receptů z kategorie bílých polévek vařených bez jakéhokoli zahuštění přes vývar z kostí a „těžkotonážní” polévku ze zvěřinového ragů s estragonem až po maďarskou rybí polévku a španělské gazpacho, které patří k rodu polévek podávaných zastudena. Každý lžíci do ruky a následujte nás! 03:00
Vysloužil jsem si… (1)
Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na úz... Šedý skot, bagoun, ovce racka, perlička … Copak to všechno asi je? Zvířata chovaná od nepaměti na území dnešního Maďarska. A jejich maso je pochutinou přicházející poslední dobou stále výrazněji do módy! Tento seriál nás seznámí se základními vlastnostmi daného živočišného druhu, s prostředím, ve kterém žije, s jeho specifickými rysy, s nejdůležitějšími údaji spojenými s jeho chovem a potravinářským zpracováním, dozvíme se, kde v sobě skrývá to nejchutnější masíčko. Zeptáme se odborníků, v čem se tato zvířata liší od svých blízkých příbuzných. Proč má šedý skot chovaný zastudena maso jiné chuti, než jaké dávají skvrnití jedinci běžného tura domácího, rozšířeného v Maďarsku až později? Na tyto a mnohé jiné otázky u nás dostanete odpověď. Zlatým hřebem každého dílu bude vaření dvou jídel. Jedno z nich bude tradiční, zatímco druhé dostane trochu nevšední a modernější ráz, i když k oběma kuchař pochopitelně použije maso zvířete, jemuž bude aktuální díl seriálu věnován. Vysloužil jsem si… co vlastně? To zjistíte, když budete sledovat naše vysílání! 03:15
Justininy tropické delikatesy (3)
Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomi... Justine Schofield má namířeno mezi pohádkové krásy Nové Kaledonie, chce objevovat tamější gastronomické divy, tropické pláže a přirodní krásy, které člověku dokáží až vyrazit dech. Při své cestě si samozřejmě najde čas i na vaření a připraví nám několik kaledonských dobrot, v nichž si přiznaně podávají ruku tropické vlivy s charakteristickými rysy francouzské kuchyně, a tak společně přivádějí na svět zdejší svéráznou kulinářskou paletu. 03:40
Pečení s Paulem Hollywoodem (5)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 04:10
Moderní Snack Bar (8)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 04:34
River Cottage: K jádru (2)
Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ... Ovoce má schopnost úplně změnit charakter masitého pokrmu, šikovně dodá pikantní příchuť rybám, umí ozvláštnit tradiční pudink, nemluvě už o tom, jaké dokáže dělat divy, když se k němu přidá božská chuť likéru. V tomto skutečně poutavém čtyřdílném seriálu si Hugh Fearnley-Whittingstall předsevzal, že zasije sémě změny a revolučním způsobem přetvoří názory Britů na ovoce. Hugh totiž vyndává ovoce z obligátního košíku či mísy – a klade je na talíř. Podniká cestu, která ho vede dějinami, ale i dalšími sférami lidského zájmu, jako je třeba sadařství, lov a výroba krmiv. Domácí druhy ovoce prezentuje jako speciální součást britského kulturního dědictví. Hugh prožívá svá dobrodružství ve společnosti zajímavých, ba strhujících lidí. S africkým hokynářem se vydá na lov veverek, pročeše celé okolí, aby našel lískové oříšky, maliny a trnky, vypluje na moře s cornwallskými lovci raků, odhalí a nastuduje, jak se za viktoriánských dob pěstoval v zahradách Heliganu ananas, a na bláznivou svačinu z Alenky v říši divů upeče k čaji něco vážně vynikajícího na zub. Seriál se natáčel na jaře, v létě a v raném podzimním období, a tak jednotlivé epizody přirozeně sledují střídání ročních dob a plodů, které jsou pro jednotlivé úseky roku typické. V každém dílu tohoto chalupářského cyklu uvidíme, jak dokáže to či ono ovoce vhodně doplnit určitý pokrm, od mas a ryb, přes zeleninová jídla až po pudinky. |
Spektrum Home
00:00
Daleko od mlžného Albionu (10)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 01:00
Daleko od mlžného Albionu II (14)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Vysnívaná láska
Další díl/opakování: Romantický film Kan./USA (2014). Káva s vôňou lásky
Další díl/opakování: Romantický film USA (2016). |