Právě teď | 05:00 | 12:00 | 16:00 | 20:00 | 00:00 | Celý den | TV tip: Strach (1963) | Další TV tipy > |
TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
|
06:05
Na chalupě Austrálie II (7)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici Central Tilba na nejjižnějším pobřeží státu Nový jižní Wales vybudovat vlastní hospodářství. |
07:50
Diakonie ve Valašském Meziříčí - Žijeme ...
Diakonie ve Valašském Meziříčí v rámci projektu „Žijeme tu s vámi!“ provozuje chráněné bydlení Johan... Diakonie ve Valašském Meziříčí v rámci projektu „Žijeme tu s vámi!“ provozuje chráněné bydlení Johannes. Film vypráví o tomto bydlení a představuje konkrétní příběh jednoho z uživatelů |
|
||
TV Paprika
09:00
Jamie dělá ještě rychlejší minutky (24)
Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průmě... Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průměrná doba přípravy je pouhých 15 minut. Vaření rychlých jídel pro všední den tak postoupilo na úroveň o stupínek vyšší. S takovou rychlostí se do jednoho půlhodinového vysílání snadno vejdou dvě jídla – na přípravu každého z nich připadne od á až do zet pouhá čtvrthodina. Jamie se přidržuje svého obvyklého „přízemního“ stylu a ukazuje divákům, že vaří v reálném čase a jaké triky a pomůcky používá, aby se vešel do předepsaného časového limitu. Jeho rady dobře využije každý, kdo v pracovní dny nechce zbytečně ztrácet čas zdlouhavým vařením. Jamie nás v tomto seriálu pohostí britskou klasikou a domácí středomořskou kuchyní, ale kromě toho se náš svérázný mladý kuchař tentokrát nechal inspirovat i asijskými kulinářskými nápady, zejména thajského, indického a čínského původu. Tak může být i vaše rychlé domácí menu obohaceno o exotičtější barvy a chutě. To je inovace, která potěší každého člena rodiny. 09:25
Hughovy tři dobré věci (12)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 09:50
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (10)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. 10:20
Indické pikantní chutě (5)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 10:45
Hodný kuchař, zlý kuchař V (29)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 11:10
Moderní Snack Bar (1)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 11:35
Na chalupě Austrálie II (7)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici Central Tilba na nejjižnějším pobřeží státu Nový jižní Wales vybudovat vlastní hospodářství. |
Spektrum Home
09:50
Velkolepé plány XI (1)
V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nej... V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nejoriginálnějšími architektonickými projekty britské ostrovní říše – a samozřejmě i s příběhy těch, kterým se vylíhly v hlavě. Uvidíme, jak se zrodil daný nápad, jak probíhal proces realizace stavby a jak byl doveden do zdárného konce. Kevin svými profesními znalostmi a radami napomáhá zrodu mnoha extravagantních budov, které nemají obdoby – abychom na konci epizody s očima vyvalenýma úžasem mohli obdivovat výtvory mozků kreativních nadšenců, kteří rádi poznávají a používají mimo jiné i ty nejmodernější technologie; ať už je to hacienda v severním Londýně, připomínající miniaturní Hollywood, nebo kino evokující atmosféru 20. let, které se podařilo vzkřísit v jižní části Yorkshiru. 10:40
Daleko od mlžného Albionu (5)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 11:45
Hledači pokladů
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. |
Doma
Kým nás smrť nerozdelí
Další díl/opakování: Komediálny seriál USA (2006-2007). Neželaná nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2017-2018). |
||
TV Paprika
12:30
Gordon Ramsay – V rodinném kruhu (19)
Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho o... Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho opět ze zcela neznámé stránky; sleduje všední dny skutečného života Ramsayho rodiny a v nich pochopitelně hlavně vaření, při kterém mu pomáhají jeho blízcí, v první řadě děti. Gordon nepatří k těm, co by neznali zblízka potíže spojené s vytvářením rovnováhy mezi rodinou a kariérou, ale v tomto svém seriálu divákům dokáže, že i když musíme vyvinout maximální nasazení v práci, vůbec není nemožné vykouzlit na stůl třeba denně jídla, po kterých si každý olízne všech deset - ať už to bude snídaně, oběd nebo večeře. Jeho recepty jsou jasné a stručné, takže poskytují dobře použitelný návod i méně zkušeným kuchyňským borcům. Už nikdy si nebudou muset dlouze lámat hlavu, co lákavého by mohli zítra uvařit. Předváděné pokrmy pochopitelně odpovídají osvědčenému Ramsayho rukopisu: spousta nápadů, pestrá paleta vynikajících chutí a výsledek, kterému nikdo neodolá - a přesto, což je neméně důležité, se dají uvařit rychle a jednoduše. Dáte-li si ohledně denního menu poradit od Gordona, neunavíte se, ani když se od vás očekává, že budete vařit pravidelně, týden co týden. Nebude vám dělat starosti nejen příprava na všední den, ale ani na lenivou sobotu nebo na nápor většího počtu hostů. Ať už se v kuchyni pohybujete trochu nejistě, nebo je sporák vaším dobrým kamarádem, podstatou seriálu je dodat vám k domácímu vaření co nejvíce prostředků, znalostí, odvahy a sebedůvěry. Pak nebude těžké překvapit rodinu den co den vynikajícím jídlem. 12:55
Labužníkem každý den IV (19)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 13:20
Hughovy tři dobré věci: Nejlepší svačink... (6)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. 13:35
Chutně a snadno (15)
Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve... Argentinský kuchař Gonzalo D’Ambrosio se na kanálu TV Paprika představí s mnoha jednoduchými, ale ve svém výsledku naprosto skvělými recepty. Gonzalo pro diváky vaří svoje úžasné pokrmy s neuvěřitelnou lehkostí a s nevšední fantazií. Na něho si prostě nepřijdete. Ať už je úkolem příprava předkrmu, druhého jídla nebo desertu, už jen jeho jméno zaručuje snadný postup a nezapomenutelný výsledek. 14:00
Hughovy tři dobré věci (13)
Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobré... Hugh Fearnley-Whittingstall aplikuje dávno osvědčenou filozofii, podle které „do třetice všeho dobrého“ – ať už to jsou tři klobásy, fazolová pyré nebo rebarborové pudinky s drobením. V tomto seriálu je formulován jednoduchý vzkaz: nedejte se odradit složitými recepty, neboť k tomu, abyste připravili dokonalý pokrm, nepotřebujete nic jiného než tři ingredience, které se ovšem navzájem dokonale doplňují. V každé epizodě se k Hughovi a jednomu z členů jeho protřelého týmu z chalupy v River Cottage připojí jako host některý ze zkušených mistrů kuchařů a ve trojici reagují na každodenní výzvu: uvařit rychlou a snadnou večeři s pomocí jedné „prominentní“ ingredience, kterou doplňují dalšími dvěma chutěmi. Výsledkem této snahy musí být jídlo, které si zasluhuje nejvyšší gastronomické ocenění. Po hrdinsky zvládnutém vaření jak Hugh, tak jeho dva kuchařští rivalové předloží plody své práce odborné porotě, aby se ukázalo, která kreace si vysloužila titul „nejlepší pokrm dne”. 14:25
Michaelova kuchyně (10)
Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky a... Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky alternativního vaření. S jejich pomocí můžeme poznat nové chutě, nové metody a nové suroviny. Ústředním prvkem pořadu s instruktážním charakterem, který byl natočen v mistrově vlastní kuchyni, je Michaelovo profesní krédo, jehož se nikdy nepřestává držet: Jakmile jednou pochopíme základy přípravy určitého jídla, hned k nim musíme dodat něco ze své neopakovatelné osobnosti. Nebo raději všechno - to se to pak vaří! 14:50
Kuchyně na safari II (10)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 15:15
Co je v ledničce? (1)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. 15:40
Tak Anebo Jinak (8)
V tomto našem seriálu vaří Gerti a Robi nejprve nějaké dobře známé jídlo, které ale vzápětí s pomocí... V tomto našem seriálu vaří Gerti a Robi nejprve nějaké dobře známé jídlo, které ale vzápětí s pomocí promyšlené finty dovedou k jinému rozuzlení, než na jaké jsme běžně zvyklí. Co začalo hladce, pokračuje obrace, z leča se stane lečový krém, z piškotu s marmeládou dort a ze dvou nápadů vzniknou v každé epizodě čtyři jídla. |
Spektrum Home
12:30
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! 13:20
Miluj svoji zahradu IV (8)
Tento příjemně pohodový a informativní seriál zásobí milovníky práce na zahradě cennými tipy a radam... Tento příjemně pohodový a informativní seriál zásobí milovníky práce na zahradě cennými tipy a radami – ať už to jsou profesionálové, nebo amatéři. Sledujte i vy Alana a jeho tým, kteří křížem krážem procestují Velkou Británii, aby potají takříkajíc obrátili naruby zahrádky několika vybraných šťastlivců. Osobní příběhy, které v tomto seriálu uslyšíme a příjemní, sympatičtí lidé, s nimiž se setkáme, dojmou i ta nejzatvrzelejší srdce. 14:10
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona III (5)
Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co d... Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 15:00
Velkolepé plány XI (1)
V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nej... V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nejoriginálnějšími architektonickými projekty britské ostrovní říše – a samozřejmě i s příběhy těch, kterým se vylíhly v hlavě. Uvidíme, jak se zrodil daný nápad, jak probíhal proces realizace stavby a jak byl doveden do zdárného konce. Kevin svými profesními znalostmi a radami napomáhá zrodu mnoha extravagantních budov, které nemají obdoby – abychom na konci epizody s očima vyvalenýma úžasem mohli obdivovat výtvory mozků kreativních nadšenců, kteří rádi poznávají a používají mimo jiné i ty nejmodernější technologie; ať už je to hacienda v severním Londýně, připomínající miniaturní Hollywood, nebo kino evokující atmosféru 20. let, které se podařilo vzkřísit v jižní části Yorkshiru. 15:50
Dům snů
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. |
TV Noe
|
Doma
Indická nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál India (2013). Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2015) |
|
TV Paprika
16:05
Kuchařská tajemství Raymonda Blanca (8)
Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou l... Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou láskou k chutným jídlům. Zušenosti nashromážděné během několika desetiletí z něho učinily majitele obrovského fondu znalostí a díky svým schopnostem umí vařit fantastická jídla, která obstojí v jakékoli soutěži. Legendární šéfkuchař Raymond Blanc se nyní vrací na televizní obrazovky s pestrou nabídkou inspirujících a pro každého snadno realizovatelných receptů. 16:35
Recepty pro radost od našich babiček II (4)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným... Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí. 17:00
Pečení s Paulem Hollywoodem (3)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s... V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře. 17:30
Po Evropě s vidličkou a nožem (12)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 17:55
Moderní Snack Bar (1)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 18:20
Gordon Ramsay – V rodinném kruhu (20)
Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho o... Tento mile srdečný a vtipný seriál, v jehož centru stojí rodina, předvádí divákům Gordona Ramsayho opět ze zcela neznámé stránky; sleduje všední dny skutečného života Ramsayho rodiny a v nich pochopitelně hlavně vaření, při kterém mu pomáhají jeho blízcí, v první řadě děti. Gordon nepatří k těm, co by neznali zblízka potíže spojené s vytvářením rovnováhy mezi rodinou a kariérou, ale v tomto svém seriálu divákům dokáže, že i když musíme vyvinout maximální nasazení v práci, vůbec není nemožné vykouzlit na stůl třeba denně jídla, po kterých si každý olízne všech deset - ať už to bude snídaně, oběd nebo večeře. Jeho recepty jsou jasné a stručné, takže poskytují dobře použitelný návod i méně zkušeným kuchyňským borcům. Už nikdy si nebudou muset dlouze lámat hlavu, co lákavého by mohli zítra uvařit. Předváděné pokrmy pochopitelně odpovídají osvědčenému Ramsayho rukopisu: spousta nápadů, pestrá paleta vynikajících chutí a výsledek, kterému nikdo neodolá - a přesto, což je neméně důležité, se dají uvařit rychle a jednoduše. Dáte-li si ohledně denního menu poradit od Gordona, neunavíte se, ani když se od vás očekává, že budete vařit pravidelně, týden co týden. Nebude vám dělat starosti nejen příprava na všední den, ale ani na lenivou sobotu nebo na nápor většího počtu hostů. Ať už se v kuchyni pohybujete trochu nejistě, nebo je sporák vaším dobrým kamarádem, podstatou seriálu je dodat vám k domácímu vaření co nejvíce prostředků, znalostí, odvahy a sebedůvěry. Pak nebude těžké překvapit rodinu den co den vynikajícím jídlem. 18:45
Labužníkem každý den IV (20)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 19:10
Superpotraviny pro celou rodinu (5)
V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s... V tomto novém šestidílném seriálu připravuje Jamie Oliver naše nejoblíbenější rodinné pokrmy, a to s těmi nejlepšími ingrediencemi a s vyrovnaným obsahem živin. Divákům ukáže, jak jednoduše to jde, a zavede je tak na cestu vedoucí ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. |
Spektrum Home
16:35
Na chalupě – Austrálie III (2)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 17:25
Daleko od mlžného Albionu (6)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 18:30
Hledači pokladů
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 19:15
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
Doma
Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2005-2006). |
||
TV Paprika
20:00
Pečeme s Marthou Stewartovou VIII (3)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 20:30
Indické pikantní chutě (6)
Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postav... Obsahem tohoto seriálu je výlet milovnice dobrého jídla, Anjum Anand, který si tato „významná postava moderní indické kuchyně” sama ochutí špetkou indického koření. Anjum odhaluje divy moderního indického kulinářství – od základních ingrediencí až po lahůdky určitých lokalit, pojící se obvykle k nádherným krajinám –, přičemž nám předvede, nakolik mohou být indické chutě zdravé, čerstvé a lehké. Pro Anjum je jídlo tradičně ústředním tématem i na dovolené. Objevuje například krásné australské přírodní scenérie a ochutnává vynikající produkty lokální gastronomie, ale přitom vůbec není vyloučeno, že za chvíli svým hostitelům na oplátku předvede nějakou zajímavost typickou pro moderní vaření na indický způsob. 20:55
Hodný kuchař, zlý kuchař V (30)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 21:20
Po Evropě s vidličkou a nožem (12)
V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede... V tomto našem novém seriálu se s vidličkou a nožem vydáváme po Evropě. Gerti Kapusiová a Róbert Bede nám do každého dílu přivezou pár gastronomických specialit některé evropské země. Ukáží nám pokrmy, které se velice snadno připravují, takže si jimi každý bez potíží může zpestřit svůj receptář. Připomenou nám dobře známá jídla, která na cestách každý velmi rád ochutná, ale na přetřes samozřejmě přijdou i jídla méně známá. Tyto kulinářské výtvory se vyznačují jedním sympatickým rysem - vaří se z ingrediencí, které jsou kdykoli a kdekoli lehce k sehnání. A jejich přípravou nám Gerti a Robi zároveň předvedou, jaké zajímavé paralely a shody -- ale i neméně zajímavé rozdíly -- můžeme v gastronomii jednotlivých evropských zemí objevit. 21:45
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... II (1)
Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem j... Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem jeho cesty bude Korzika, Sardinie, Mallorca a Kréta, z jejichž bohaté gastronomické pokladnice vybere co možná nejcennější klenoty se všemi jejich barvami, chutěmi a tajemstvími. Yotam cestuje z jedné středomořské perly na druhou. Ostrovy mu učarovaly již v dětství, kdy o nich často fantazíroval. Těmto fantastickým představám se díky úžasné práci kameramana a dokonalým snímkům gastronomických kreací nyní přiblížíme takříkajíc na dosah ruky. V tomto seriálu Yotam zkoumá, nakolik do sebe tyto významné středomořské ostrovy - vydané v dějinách často napospas západním i východním vlivům, ať už v důsledku vojenských střetnutí, nebo vzájemných obchodních styků - nasály a přetvořily “k obrazu svému” kulinářství rozličných civilizací, říší a národů, jež se na jejich pobřežích v různých dobách vyskytly. Daly tak vzniknout pokrmům, jež svými rysy připomínají obránce i nájezdníky, kteří spolu kdysi v dějinách o ostrovy bojovali, ale zároveň mají v sobě něco silně lokálního a originálního. Cesta začíná objevováním divokých a syrových krás Sardinie a Korziky, odtud zamíříme k jihu na Baleáry, na Mallorcu, porostlou mandlovými háji, abychom nakonec zakotvili na Krétě, ostrově mnoha barev. Ve svém seriálu se Yotam setkává s nejproslulejšími mistry kuchaři a hvězdami lokálního kulinářství, na vlastní oči uvidí pestrou gastronomickou paletu neuvěřitelně bohaté ostrovní nabídky jídel a pozná i nové, zajímavé chutě, které se dají kombinovat s tradičními a klasickými recepty, nad nimiž čas už dávno nemá žádnou moc. Pořad ovšem není pouhým řetězcem vzájemně se trumfujících receptů. Z obsahu talířů totiž dokážeme vyčíst i důležité události dějin navštívených ostrovů. 22:35
Královna čokolády (1)
Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z ... Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z nejpopulárnějších a v mezinárodním měřítku nejuznávanějších cukrářek a specialistek na čokoládové výrobky. Během let Kirsten vyvinula spoustu jednoduchých a snadno aplikovatelných metod a technik. Tyto inovace jí umožňují přípravu fantastických dezertů s pomocí pouze takového náčiní, které patří k základnímu vybavení každé kuchyně. S každým jejím receptem budete hotovi ani ne za dvacet minut. Zato výsledek předčí všechna vaše očekávání! 23:00
Moderní Snack Bar (2)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 23:25
Jamie dělá ještě rychlejší minutky (24)
Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průmě... Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průměrná doba přípravy je pouhých 15 minut. Vaření rychlých jídel pro všední den tak postoupilo na úroveň o stupínek vyšší. S takovou rychlostí se do jednoho půlhodinového vysílání snadno vejdou dvě jídla – na přípravu každého z nich připadne od á až do zet pouhá čtvrthodina. Jamie se přidržuje svého obvyklého „přízemního“ stylu a ukazuje divákům, že vaří v reálném čase a jaké triky a pomůcky používá, aby se vešel do předepsaného časového limitu. Jeho rady dobře využije každý, kdo v pracovní dny nechce zbytečně ztrácet čas zdlouhavým vařením. Jamie nás v tomto seriálu pohostí britskou klasikou a domácí středomořskou kuchyní, ale kromě toho se náš svérázný mladý kuchař tentokrát nechal inspirovat i asijskými kulinářskými nápady, zejména thajského, indického a čínského původu. Tak může být i vaše rychlé domácí menu obohaceno o exotičtější barvy a chutě. To je inovace, která potěší každého člena rodiny. 23:50
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (10)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. |
Spektrum Home
20:05
Bleší trhy II (21)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 20:50
Miluj svoji zahradu III (1)
Tento příjemně pohodový a informativní seriál zásobí milovníky práce na zahradě cennými tipy a radam... Tento příjemně pohodový a informativní seriál zásobí milovníky práce na zahradě cennými tipy a radami – ať už to jsou profesionálové, nebo amatéři. Sledujte i vy Alana a jeho tým, kteří křížem krážem procestují Velkou Británii, aby potají takříkajíc obrátili naruby zahrádky několika vybraných šťastlivců. Osobní příběhy, které v tomto seriálu uslyšíme a příjemní, sympatičtí lidé, s nimiž se setkáme, dojmou i ta nejzatvrzelejší srdce. 21:40
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona III (5)
Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co d... Nová řada! - Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 22:30
Velkolepé plány XI (2)
V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nej... V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nejoriginálnějšími architektonickými projekty britské ostrovní říše – a samozřejmě i s příběhy těch, kterým se vylíhly v hlavě. Uvidíme, jak se zrodil daný nápad, jak probíhal proces realizace stavby a jak byl doveden do zdárného konce. Kevin svými profesními znalostmi a radami napomáhá zrodu mnoha extravagantních budov, které nemají obdoby – abychom na konci epizody s očima vyvalenýma úžasem mohli obdivovat výtvory mozků kreativních nadšenců, kteří rádi poznávají a používají mimo jiné i ty nejmodernější technologie; ať už je to hacienda v severním Londýně, připomínající miniaturní Hollywood, nebo kino evokující atmosféru 20. let, které se podařilo vzkřísit v jižní části Yorkshiru. 23:17
Dům snů
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. |
Doma
Neželaná nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2017-2018). Dila
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2012-2014). Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2005-2006). |
||
TV Paprika
00:15
Michaelova kuchyně (10)
Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky a... Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky alternativního vaření. S jejich pomocí můžeme poznat nové chutě, nové metody a nové suroviny. Ústředním prvkem pořadu s instruktážním charakterem, který byl natočen v mistrově vlastní kuchyni, je Michaelovo profesní krédo, jehož se nikdy nepřestává držet: Jakmile jednou pochopíme základy přípravy určitého jídla, hned k nim musíme dodat něco ze své neopakovatelné osobnosti. Nebo raději všechno - to se to pak vaří! 00:40
Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolengh... II (2)
Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem j... Naše kuchařská celebrita tentokrát navštíví čtyři nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři; cílem jeho cesty bude Korzika, Sardinie, Mallorca a Kréta, z jejichž bohaté gastronomické pokladnice vybere co možná nejcennější klenoty se všemi jejich barvami, chutěmi a tajemstvími. Yotam cestuje z jedné středomořské perly na druhou. Ostrovy mu učarovaly již v dětství, kdy o nich často fantazíroval. Těmto fantastickým představám se díky úžasné práci kameramana a dokonalým snímkům gastronomických kreací nyní přiblížíme takříkajíc na dosah ruky. V tomto seriálu Yotam zkoumá, nakolik do sebe tyto významné středomořské ostrovy - vydané v dějinách často napospas západním i východním vlivům, ať už v důsledku vojenských střetnutí, nebo vzájemných obchodních styků - nasály a přetvořily “k obrazu svému” kulinářství rozličných civilizací, říší a národů, jež se na jejich pobřežích v různých dobách vyskytly. Daly tak vzniknout pokrmům, jež svými rysy připomínají obránce i nájezdníky, kteří spolu kdysi v dějinách o ostrovy bojovali, ale zároveň mají v sobě něco silně lokálního a originálního. Cesta začíná objevováním divokých a syrových krás Sardinie a Korziky, odtud zamíříme k jihu na Baleáry, na Mallorcu, porostlou mandlovými háji, abychom nakonec zakotvili na Krétě, ostrově mnoha barev. Ve svém seriálu se Yotam setkává s nejproslulejšími mistry kuchaři a hvězdami lokálního kulinářství, na vlastní oči uvidí pestrou gastronomickou paletu neuvěřitelně bohaté ostrovní nabídky jídel a pozná i nové, zajímavé chutě, které se dají kombinovat s tradičními a klasickými recepty, nad nimiž čas už dávno nemá žádnou moc. Pořad ovšem není pouhým řetězcem vzájemně se trumfujících receptů. Z obsahu talířů totiž dokážeme vyčíst i důležité události dějin navštívených ostrovů. 01:30
Co je v ledničce? (1)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. |
Spektrum Home
00:00
Bleší trhy II (21)
Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou ... Vzhůru za poklady! Tři britští amatéři si mohou navzájem změřit síly v zajímavé soutěži: Za určitou částku nakoupí slibné starožitnosti na krásných a malebných bleších trzích ve Francii a potom je musí za jeden jediný den dát patřičně do pořádku a prodat je s co největším ziskem londýnským starožitníkům. Vítězem bude samozřejmě ten, kdo dosáhne nejvyššího profitu, respektive ten, kdo na špatném obchodě nejméně prodělá... 00:45
Daleko od mlžného Albionu (6)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 01:45
Green Team (76)
Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi ná... Mark McMenemy a Tibi Tauner, dva zahradničtí fenoméni z oblíbeného pořadu Zelenáč, jsou opět mezi námi. Ve svém novém seriálu, který má 80 dílů a vysílá se pod titulem Green Team, vám předvedou celou plejádu zahradnických prací, které je třeba za sezónu vykonat. Ať už zahradničíme v malém či velkém, na zahradě nebo v bytě, ve skleníku nebo na terase městského domu, Mark a Tibor pomohou, poradí a svým zábavným, a přesto informativním stylem nám vysvětlí, jak se máme o své milované rostlinky starat, aby byly neustále zdravé a krásné. |
Doma
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Adela show
Další díl/opakování: Talkshow Adely Banášovej Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2015) |