TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
16:05
Kuchařská tajemství Raymonda Blanca II (8)
Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou l... Raymond Blanc je váženou a ctěnou gastronomickou legendou, jejíž celý život je prodchnutý vášnivou láskou k chutným jídlům. Zušenosti nashromážděné během několika desetiletí z něho učinily majitele obrovského fondu znalostí a díky svým schopnostem umí vařit fantastická jídla, která obstojí v jakékoli soutěži. Legendární šéfkuchař Raymond Blanc se nyní vrací na televizní obrazovky s pestrou nabídkou inspirujících a pro každého snadno realizovatelných receptů. 16:35
Schuhbeckova bavorská škola vaření II (2)
Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škol... Názorná kuchařská škola na vysoké úrovni s klasickými bavorskými pokrmy: vítejte v Schuhbeckově škole! Mnichovský kuchařský mistr Alfons Schuhbeck zde poprvé seznámí veřejnost se základy bavorského kulinářského umění. Ať už bude na programu slepičí polévka, preclíkové knedlíky, křupavá vepřová pečínka nebo nějaký moučník, v rámci podrobného kuchařského kurzu se budeme moci krok za krokem naučit mistrovské postupy přípravy nejproslulejších pokrmů klasické bavorské kuchyně. Instruktorem, který nás do všech těchto kouzel zasvětí, bude kuchař patřící ve svém oboru mezi nejlepší. Alfons Schuhbeck, populární televizní kuchař a propagátor bavorského kulinářského stylu, nám prozradí, jak docílit toho, aby byla křupavá nejen kůrčička vepřové pečeně, ale i strouhanka smaženého řízku. Recepty se vyznačují rozmanitostí a budou mezi nimi zastoupeny vynikající předkrmy, pikantní polévky, výborné ryby, masa i lákavé dezerty. Klasické bavorské kulinářské kreace -- jako je například vepřové koleno, sýrový karbanátek nebo buchtičky se šódó -- zcela jistě potěší srdce každého správného labužníka. Silviina italská kuchyně
Další díl/opakování: Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italsk... Moderátorka italského původu Silvia Colloca, která žije v Austrálii, zasvěcuje diváky do tajů italské kultury a přitom vaří a povídá si o všem možném se svými hosty. 17:30
Paleo kuchyně (8)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l... Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.” 17:55
Moderní Snack Bar (9)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 18:20
Královna čokolády (8)
Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z ... Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z nejpopulárnějších a v mezinárodním měřítku nejuznávanějších cukrářek a specialistek na čokoládové výrobky. Během let Kirsten vyvinula spoustu jednoduchých a snadno aplikovatelných metod a technik. Tyto inovace jí umožňují přípravu fantastických dezertů s pomocí pouze takového náčiní, které patří k základnímu vybavení každé kuchyně. S každým jejím receptem budete hotovi ani ne za dvacet minut. Zato výsledek předčí všechna vaše očekávání! 18:45
Labužníkem každý den IV (28)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 19:10
Královské recepty (7)
Michael Buerk navštíví někdejší královský palác v Audley Endu, kde se k němu připojí mistrovská kuch... Michael Buerk navštíví někdejší královský palác v Audley Endu, kde se k němu připojí mistrovská kuchařská dvojice, Paul Ainsworth a Anna Haugh. Společně pak připravují královské pokrmy typické pro staré časy i pro dnešek. Michael mimo jiné nahlíží do zápisků Mildred Nicholls, jedné ze zaměstnankyň královské kuchyně, která bya ve službách panovnického rodu před více než sto lety. Mildred si zaznamenala recepty, podle nichž se vařilo královskému páru, a kuchařské postupy. Královský archív tyto zápisky, které velice poutavým způsobem popisují vznešené pokrmy z konce devatenáctého a počátku dvacátého století, před nedávnem zpřístupnil. Nejšikovnější mistři kulinářského oboru ve Velké Británii se nechávají inspirovat zmíněnou knihou zápisků, jakož i poznatky týkajícími se ještě starších epoch, a vaří dnešní i dřívější oblíbené pochoutky královské dynastie. Navíc Michael pořad koření vzrušujícím vyprávěním o různých historických zajímavostech. |
16:35
Na chalupě – Austrálie (2)
Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista ... Hugh Fearnley-Whittingstall je hvězdný anglický mistr kuchař, televizní osobnost, slavný publicista specializovaný na gastronomii, ale i mluvčí hájící každou dobrou věc týkající se kuchyně nebo ekologie. Před mnoha a mnoha lety začal s experimentováním pod dvojheslem udržitelný vývoj a sebezásobování. Odstěhoval se na chalupu v Dorsetu a pustil se do pěstitelské a chovatelské činnosti, aby, poté co se patřičně sžije se svými sousedy, mohl v místě svého bydliště rozdávat nejen poznatky, ale i plody svého samozásobitelského hospodaření. Hugh nyní tento experiment a vzkaz přesvědčeného samozásobitele veze na malý jižní kontinent. Předává štafetu svému australskému kolegovi, tasmánskému kuchaři Paulu Westovi, který tak musí zápolit s novými výzvami. Přitom zkouší v malebné historické vesnici C 17:25
Daleko od mlžného Albionu (14)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 18:30
Hledači pokladů 38 (17-32)
Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co n... Dvě družstva - jeden bohémsky založený expert jako pomocník - a bleší trh - cílem je: dosáhnout co největšího profitu prostřednictvím dražby získaných pokladů. Soutěž je vzrušující a humorná, ale kromě toho se budeme moci seznámit i s dějinami umění Velké Británie, protože před kamerami se otevřou brány obrovských a unikátních sbírek. 19:15
Peter Andre: Proměna během hodiny
Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. ... Zdá se vám to nemožné? A přesto můžete na vlastní oči vidět, že to jde. Máte-li na to šikovné lidi. Během pouhých šedesáti minut vytvoří Peter André, někdejší plakátový hrdina a hvězda populární hudby, se svými pomocníky zbrusu nový obytný prostor pro své aktuální "šťastné oběti"! |
Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2005-2006). |
|
TV Paprika
20:00
Pečeme s Marthou Stewartovou VIII (11)
Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i o... Martha Stewart divákům prozradí svoje nejšikovnější tipy a metody, přičemž je povzbuzuje, ať jen i oni pečou doma vynikající dezerty a jiné cukrářské výrobky. Martha kromě své oblíbené modernizované klasiky předvádí v tomto pořadu to nejlepší ze svých receptů na snídaně, pudinky a zákusky. 20:30
Recepty od maminky s Patrizií Paglieri (1)
Patrizia Paliglieri vyrostla v Itálii a už pětadvacet let žije v Rumunsku. Ve svém kulinářském králo... Patrizia Paliglieri vyrostla v Itálii a už pětadvacet let žije v Rumunsku. Ve svém kulinářském království ale jednoznačně udržuje při životě italské tradice, zaměřuje se zejména na domácí kuchyni, na recepty, které se naučila od maminky a od babičky. Všechny její pokrmy se připravují velmi snadno a ingredience se často dají pozměňovat podle individuálního vkusu, protože v jejím případě co je psáno, to je málokdy přísně dáno. 20:55
Hodný kuchař, zlý kuchař V (38)
Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, př... Kuchařský mistr Adrian Richardson a Zoe Bingley-Pullin, poradkyně ve věcech správného stravování, představují dva zcela různé přístupy k vaření, v důsledku čehož se jejich přítomnost v televizním studiu rázem přemění v pravý a nefalšovaný gastronomický souboj. Adrianovy lukulské hody, které se pranic nestarají o strávníkovu štíhlost, a jeho fanatická láska k masu se střetávají s vášní pro co nejzdravější ingredience a perfektní znalostí potravin s léčebnými účinky, které do pořadu vnáší Zoe. Pro diváky, když se jim před očima objeví výsledek úsilí obou moderátorů, je opravdu nelehké rozhodnout, který typ jídel mají mít raději. Tento seriál upozorňuje veřejnost na takové neodolatelné ingredience, recepty, kuchyně a jiná gastronomická témata, z nichž lze načerpat inspiraci pro domácí vaření, a navíc vede diváky nenásilně k tomu, aby při sestavování svého jídelníčku dbali na zdravou vyváženost, lehkost a střídmost. 21:20
Paleo kuchyně (8)
Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii l... Pokud má být pravda, že paleojídelníček je módním šílením, je to nejstarší módní šílení v historii lidstva -- vždyť máme co do činění s časovým horizontem tří milionů let. Hvězdný mistr kuchař Pete Evans nás zve na výlet za nevšedními, sytými a výbornými jídly. S jeho pomocí si budeme moci udělat velice přesnou představu o zdrojích stravy našich dávných předků: zvířata chovaná na přírodních pastvinách, čerstvé plody organického ovoce a zeleniny, nikde žádný zpracovaný komponent s nevyslovitelným názvem. Na těchto základech se kdysi vyvinula živitelská funkce našeho organismu. Pete se k těmto počátkům vrací dnes, v 21. století. Hovoří s odborníky pro otázky výživy, navštěvuje zajímavé farmy, které se pokoušejí o návrat k přirozenějším zemědělským metodám a přístupům, a nabízí nám spoustu vynikajících receptů, které si každý může sám doma vyzkoušet. Už Hippokrates přece řekl: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem.” 21:45
Hladoví motorkáři na dovolené (5)
Si a Dave se vydávají na dobrodružnou gastronomickou pouť Evropou, jejíž celková délka činí osm tisí... Si a Dave se vydávají na dobrodružnou gastronomickou pouť Evropou, jejíž celková délka činí osm tisíc kilometrů. Setkají se na ní s pekaři a cukráři, kteří při výkonu svého řemesla používají originální domácí postupy a kteří jim dají ochutnat nejlepší pečivo našeho kontinentu. Cestou se neplní radostí jen žaludek, ale i srdce našich dvou stoprocentních mužů, ať už je poučuje o receptu na úspěch pekař amatér, který pracuje doma, nebo cukrář oceněný Michelinovou hvězdou, případně hvězdami. Seznámí se i s přáteli a příbuznými svých hostitelů, aby zjistili, čím tito vynikající kulináři krmí svoji rodinu a sousedy. Občas naši nezkrotní motorkáři projíždějící Evropou někde zastaví, aby si uvařili po svém, i když inspiraci a suroviny získávají vždy v právě navštívené zemi. 22:36
Královna čokolády (9)
Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z ... Kirsten Tibbals, kterou seriál MasterChef prohlásil za „královnu čokolády”, je v Austrálii jednou z nejpopulárnějších a v mezinárodním měřítku nejuznávanějších cukrářek a specialistek na čokoládové výrobky. Během let Kirsten vyvinula spoustu jednoduchých a snadno aplikovatelných metod a technik. Tyto inovace jí umožňují přípravu fantastických dezertů s pomocí pouze takového náčiní, které patří k základnímu vybavení každé kuchyně. S každým jejím receptem budete hotovi ani ne za dvacet minut. Zato výsledek předčí všechna vaše očekávání! 23:00
Moderní Snack Bar (10)
Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jíde... Adrian Richardson, známý šéf z Melbourne, otvírá svůj nový bar, aby v něm předvedl svůj moderní jídelní lístek obsahující nové a nezvyklé drobné pochutiny a nápoje. Richo přistupuje ke světu označovanému jako finger food neotřelým způsobem a nabídne divákům nápady, jak zpestřit nabídku malých a lehkých soustíček. Má pro ně například olivy, jejichž náplň tvoří prosciutto opečené na oleji a parmezán, a neméně lákavý je minisendvič s krevetami a česnekem. V každé epizodě svého seriálu nás seznámí s chytře vymyšlenými sousty, která není těžké připravit ani doma, v obyčejné kuchyni... A ještě nám k nim doporučí vhodný módní nápoj. 23:25
Jamie dělá ještě rychlejší minutky (32)
Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průmě... Povzbuzen úspěchem svého předchozího podobného seriálu dělá Jamie minutky nyní ještě rychleji: průměrná doba přípravy je pouhých 15 minut. Vaření rychlých jídel pro všední den tak postoupilo na úroveň o stupínek vyšší. S takovou rychlostí se do jednoho půlhodinového vysílání snadno vejdou dvě jídla – na přípravu každého z nich připadne od á až do zet pouhá čtvrthodina. Jamie se přidržuje svého obvyklého „přízemního“ stylu a ukazuje divákům, že vaří v reálném čase a jaké triky a pomůcky používá, aby se vešel do předepsaného časového limitu. Jeho rady dobře využije každý, kdo v pracovní dny nechce zbytečně ztrácet čas zdlouhavým vařením. Jamie nás v tomto seriálu pohostí britskou klasikou a domácí středomořskou kuchyní, ale kromě toho se náš svérázný mladý kuchař tentokrát nechal inspirovat i asijskými kulinářskými nápady, zejména thajského, indického a čínského původu. Tak může být i vaše rychlé domácí menu obohaceno o exotičtější barvy a chutě. To je inovace, která potěší každého člena rodiny. 23:50
Jamieho rychlá a snadná kuchyně (18)
Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z n... Jamie Oliver zjednodušil domácí přípravu rozličných pochoutek na nejúnosnější možnou míru. Každý z nás to může mít jednoduché doslova denně a vztahuje se to i na ty, kteří zápasí s nedostatkem času, protože jsou od rána do večera zaměstnaní. Jamie k přípravě každého receptu používá všehovšudy pět ingrediencí, čímž dokazuje, že jeho fantastická jídla nevděčí za svou chuť nekonečnému množství použitých surovin. Poznáme zbrusu novou sérii jídel a v každé epizodě uvidíme směs mas, ryb, zeleniny a sladkostí. Tyto jednoduché, ale přesto neobyčejně chutné pokrmy nevyžadují nic jiného než několik opravdu kvalitních ingrediencí kombinovaných s Jamieho originální nápaditostí. |
Spektrum Home
20:05
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (4)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ... Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. 20:50
Měj rád svůj domov (1)
V posledních desetiletích se Alan Titchmarsh úspěšně potýkal s “nejzarputilejšími” soukromými zelený... V posledních desetiletích se Alan Titchmarsh úspěšně potýkal s “nejzarputilejšími” soukromými zelenými plochami Spojeného království, aby pomohl jejich majitelům uskutečnit sen o vytvoření dokonalé zahrady. V té době si taky všiml, že obyčejná samostatná zahrada mnoha lidem nestačí. Alan a jeho tým zkušených odborníků nyní z pověření velice inspirativních osobností poprvé spojují interiéry a exteriéry v jednotný prostor. V tomto seriálu vystupují nejpřednější architekti, stavební podnikatelé a zahradní inženýři, kteří dokážou jakýkoli všední dům přetvořit v úchvatný domov, jenž může znamenat zásadní mezník v životě každého, kdo si to doopravdy zaslouží. 21:40
Domy na pobřeží od Charlieho Luxtona II (7)
Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný ... Miliny lidí mohou jen snít o domově na pobřeží, odkud se jeho majitelům nabízí den co den překrásný výhled na uklidňující nekonečnou vodní plochu. V tomo seriálu bude naším průvodcem Charlie Luxton, který nás zavede k nejkrásnějším, nejzvláštnějším a nejpozoruhodnějším domům stojícím na mořském břehu, ať už se skrývají v malebné, ale bohužel zastrčené rybářské vesničce, nebo se pyšně a okázale stavějí na odiv celému okolí v nějakém oblíbeném letovisku. 22:30
Velkolepé plány XI (10)
V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nej... V doprovodu velmistra britského designu, Kevina McClouda, se můžeme seznámit s nejodvážnějšími a nejoriginálnějšími architektonickými projekty britské ostrovní říše – a samozřejmě i s příběhy těch, kterým se vylíhly v hlavě. Uvidíme, jak se zrodil daný nápad, jak probíhal proces realizace stavby a jak byl doveden do zdárného konce. Kevin svými profesními znalostmi a radami napomáhá zrodu mnoha extravagantních budov, které nemají obdoby – abychom na konci epizody s očima vyvalenýma úžasem mohli obdivovat výtvory mozků kreativních nadšenců, kteří rádi poznávají a používají mimo jiné i ty nejmodernější technologie; ať už je to hacienda v severním Londýně, připomínající miniaturní Hollywood, nebo kino evokující atmosféru 20. let, které se podařilo vzkřísit v jižní části Yorkshiru. 23:17
Dům snů
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. |
Doma
Varte s nami
Další díl/opakování: Recepty šéfkuchára Marcela Ihnačáka a známej moderátorky a skúsenej pekárky Adriany Polákovej Neželaná nevesta
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2017-2018). Dila
Další díl/opakování: Romantický seriál Tur. (2012-2014). Dr. House
Další díl/opakování: Seriál USA (2005-2006). |
|
TV Paprika
00:15
Michaelova kuchyně (18)
Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky a... Mistr kuchař jménem Michael připravuje jednoduché pokrmy, přičemž divákům předvádí neobvyklé triky alternativního vaření. S jejich pomocí můžeme poznat nové chutě, nové metody a nové suroviny. Ústředním prvkem pořadu s instruktážním charakterem, který byl natočen v mistrově vlastní kuchyni, je Michaelovo profesní krédo, jehož se nikdy nepřestává držet: Jakmile jednou pochopíme základy přípravy určitého jídla, hned k nim musíme dodat něco ze své neopakovatelné osobnosti. Nebo raději všechno - to se to pak vaří! 00:40
Hladoví motorkáři na dovolené (6)
Si a Dave se vydávají na dobrodružnou gastronomickou pouť Evropou, jejíž celková délka činí osm tisí... Si a Dave se vydávají na dobrodružnou gastronomickou pouť Evropou, jejíž celková délka činí osm tisíc kilometrů. Setkají se na ní s pekaři a cukráři, kteří při výkonu svého řemesla používají originální domácí postupy a kteří jim dají ochutnat nejlepší pečivo našeho kontinentu. Cestou se neplní radostí jen žaludek, ale i srdce našich dvou stoprocentních mužů, ať už je poučuje o receptu na úspěch pekař amatér, který pracuje doma, nebo cukrář oceněný Michelinovou hvězdou, případně hvězdami. Seznámí se i s přáteli a příbuznými svých hostitelů, aby zjistili, čím tito vynikající kulináři krmí svoji rodinu a sousedy. Občas naši nezkrotní motorkáři projíždějící Evropou někde zastaví, aby si uvařili po svém, i když inspiraci a suroviny získávají vždy v právě navštívené zemi. 01:30
Co je v ledničce? (9)
Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, k... Každému z nás už se snad stalo, že musel vykouzlit rychlý oběd nebo večeři výhradně z ingrediencí, které měl právě doma, tedy v chladničce nebo ve spižírně. Ale právě tak často nastává situace, že po větším nedělním obědě se chladnička zaplní množstvím jídel, která by nám bylo velice líto vyhodit. V našem seriálu, ve kterém se hledají právě takovéto pokrmy, očekávají nápadití moderátoři - Dóra Havas, Gerti Kapusi a Róbert Bede - diváky s takovými jednoduchými recepty, které nabízejí řešení v případě obou dvou situací. A kromě samotných receptů nám moderátoři poslouží i různými dalšími drobnými nápady a praktikami, s jejichž pomocí můžeme chladničku nebo spižírnu naplnit i vyprázdnit co nejchytřeji a nejhospodárněji. |
Spektrum Home
00:00
Pekelné hotely Gordona Ramsayho III (4)
Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. ... Gordon Ramsay se divákům představí opět snad v poněkud nové roli, ale každopádně v novém prostředí. Uznávaná kuchařská celebrita s dlouholetými zkušenostmi na poli vedení restaurací teď bere do rukou osud zanedbaných, krachujících hotelů a penzionů. Špinavé ložnice, koupelny s plesnivými stěnami, nemožný personál a příšerná obsluha... A to je jen několik příkladů, co bije v navštívených hotelích Gordona do očí a co se snaží dát do pořádku. Žádná situace nemůže být natolik zoufalá, aby se jí lekl. Gordon Ramsay, dobře známý svým nesmiřitelným maximalismem, si předsevzal, že při jeho odchodu bude každý hotel konkurenceschopný a bude mít šanci na přežití i v současné ekonomické situaci. 00:45
Daleko od mlžného Albionu (14)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. |
Doma
Smotánka
Další díl/opakování: Nevšedný svet kľúčovou dierkou Adela show
Další díl/opakování: Talkshow Adely Banášovej Búrlivé víno
Další díl/opakování: Rodinný seriál SR (2015) |