Cerven

TV Program - Neděle 1. dubna

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Rozmanité pařížské chutě (6)
Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvěd...

Je tomu už deset let, co Fred Chesneau objíždí svět a pátrá po nových chutích. Je skálopevně přesvědčen, že každou zemi poznáme nejlépe, když se seznámíme s jejím kulinářským uměním a těmi, co je provozují a nadšeně inovují. Náš seriál nyní přináší nová kuchyňská dobrodružství, a tak vám doporučujeme, abyste Freda následovali do paříže a poznali pestrou směsici obyvatel francouzské metropole - samozřejmě prostřednictvím jejich gastronomické nápaditosti.

00:35
Pekařství Paprika (6)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ...

Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré!

00:55
Velikonoce s Mary Berryovou (2)
Mary nás obdaruje svými nejoblíbenějšími velikonočními recepty, a navíc nám s důkladným přehledem pr...

Mary nás obdaruje svými nejoblíbenějšími velikonočními recepty, a navíc nám s důkladným přehledem prozradí, jakými speciálními kulinářskými zázraky oslavují Velikonoce křesťanské komunity na různých místech světa.

02:00
Pečení s Paulem Hollywoodem (3)
V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak s...

V tomto seriálu Paul Hollywood odhaluje tajemství nejroztodivnějších chlebů světa a ukáže nám, jak se dá z bochníku nebo veky udělat výborná snídaně, oběd, případně večeře.

02:30
Jídlo pro celou rodinu (13)
Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit...

Snad každá maminka se za život nesčíslněkrát zeptá rodiny, zejména pak svých dětí, co by měla uvařit k obědu. Jenže na tuto otázku dostává velmi často odpověď, která jí situaci vůbec neusnadní, spíš naopak: Nám je to jedno, hlavně aby to bylo něco dobrého! Pokusíme se tedy o trochu uspokojivější odpověď! V našem pořadu dostane slovo Dóra Havas, autorka blogu Lila Füge (Fialový fík), a její hosté – Eszter Bodrogi, Zsófi Mautner, Kriszta Vrábel a Márta Wessely. Všechny tyto dámy znají spoustu řešení, jak udělat rychlý oběd nebo večeři, které zaručeně potěší celou rodinu, zejména pak děti. Ale tím není studnice jejich nápadů vyčerpaná. Mohou také poradit vhodnou snídani na lenivá víkendová rána nebo svačinu do školy, která bude zaručeně spořádána do posledního drobku, a tak způsobí radost nejen samotnému školákovi, nýbrž i jeho mamince.

02:45
Piknik (10)
Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno,...

Když je venku hezky, přijde ke slovu kavárenská zahrádka, pláž, lesy a louky -- je to vlastně jedno, hlavně aby byl člověk volný a ve volné přírodě! Odedávna je známo, že něco dobrého k zakousnutí a na svlažení jazyka nám zlepší náladu i v té nejlepší společnosti. A tak je načase vytáhnout piknikový košík a naplnit jej dobrotami, abychom mohli jíst a pít pod širým nebem! Ale co to bude? Na tuto otázku nám odpoví gastronomický “průvodce” stanice TV Paprika nazvaný Piknik. Z jeho dvanáctiminutových relací si bezpečně osvojíme přípravu takových jídel a nápojů, které potom už jen velice snadno a rychle sbalíme do piknikového koše -- a hurá do přírody! V 16 dílech tohoto seriálu jsou prezentovány převážně recepty mistra kuchaře Viktora Segala z jeho stejnojmenné kuchařské knihy. Do tajů jejich přípravy nás zasvětí mladý pár: Odett Polgár, zpěvačka, která nepohrdne žádným dobrým soustem a je známá také jako food stylist amatér, a Tamás Dános, pyšnící se přídomkem “profesionální kuchařský koníčkář”.

03:00
Jacques Pépin: Vaříme s láskou (13)
Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsm...

Jacques Pépin naše diváky seznámí s novými fantastickými recepty a kuchyňskými technikami, a jak jsme u něho zvyklí, dělá to zaníceně, naplno, tělem i duší. I vaření jde lépe od ruky ve společnosti, zejména když tuto společnost tvoří rodinní příslušníci a přátelé. To dobře ví i Jacques, a proto uvidíme nejen jeho úchvatné gastronimické kreace, ale nahlédneme i do jeho života, minulosti a zajímavé historie vzniku předváděných receptů.

03:25
Vaříme s Robertem Bede (1)
Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. To...

Robi Bede. Už více než deset let patří k nejznámějším a nejdůležitějším tvářím kanálu TV Paprika. Točil mlýnkem na recepty, vařil s celebritami, ba ani drůbež si na něho nikdy nepřišla. Už více než celé jedno desetiletí proklepává svým nenapodobitelným způsobem kuchyňské prkénko, podle čehož ho každý snadno pozná. Teď vám představíme pana Róberta Bedeho. Mistra kuchaře, který i o těch nejjednodušších a nejvšednějších jídlech dokáže povědět něco nového. Prozradí nám pár drobných triků, sdělí nám historické údaje a zasvětí nás do postupů skutečných mistrů. A tak si můžeme být naprosto jisti, že poskytne divákům nové užitečné informace, které – jak doufáme – ocení jak ti, kteří vaří pravidelně, tak ti, kteří zavítají do kuchyně a berou do ruky vařečku jen svátečně.

03:42
Pečeme s Annou Olson II (16)
Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát v...

Zázračná cukrářka Anna Olson zasvětí diváky do základních i speciálních kroků, které je třeba znát ve světě pečení cukrářských výrobků, ať už máme na mysli muffiny nebo sněhové cukroví, krémové zákusky nebo croissanty. Anna se v každém dílu tohoto seriálu zaměří na nějaký jednoduchý, dobře známý moučník či zákusek, který postupně vylepšuje a komplikuje, a tak vlastně nenásilně přiměje i diváky, aby se zajímavou formou něco nového naučili a aby se z cukrářů začátečníků pozvedli na úroveň skutečných profesionálů. Třešinkou na dortu je pak nenapodobitelný styl Anny Olson, jakož i tipy a triky, které divákům u obrazovek při pečení prozrazuje.

04:07
Velikonoce s Mary Berryovou (2)
Mary nás obdaruje svými nejoblíbenějšími velikonočními recepty, a navíc nám s důkladným přehledem pr...

Mary nás obdaruje svými nejoblíbenějšími velikonočními recepty, a navíc nám s důkladným přehledem prozradí, jakými speciálními kulinářskými zázraky oslavují Velikonoce křesťanské komunity na různých místech světa.

00:15
Cesta kolem světa za 80 zahrad (6)
V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám...

V seriálu BBC navštíví Monty Don nejkrásnější, nejznámější a nejzvláštnější zahrady světa. Ukáže nám 80 zahrad, z nichž každá má svou svéráznou minulost. Ať už je to minimalistická zahrada v Mexiku, která se spíše než tradičním zahradám podobá architektonickému skvostu, nebo autentická zahrada romantického ducha v Anglii, Monty Don na každou z nich pohlíží jako na veliké tajemství. A jak se pomalu dostáváme pod okouzlující vliv té které zahrady, přistihneme se, že si klademe otázky, jako: Proč vlastně lidé zahradničí? Jakou má ta či ona zahrada funkci? Co dělá z té či oné zahrady neopakovatelnou raritu?

01:30
Biozóna (6)
Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti j...

Zlí jazykové tvrdí, že „’bio’ je to, co zahradník postřikuje jen pod rouškou noci“. Ve skutečnosti je situace naštěstí trochu složitější a rostliny ošetřované biometodami jsou nepochybně zdravé. Co však to „bio“ přesně znamená? Je techonologie řídící se přísnými předpisy přístupná výhradně profesionálům, nebo se dá biozelenina pěstovat i doma na zahrádce? V novém seriálu televize DEKO se zevrubně seznámíme s životem a činností biozahradnictví v Rendeku, abychom se dozvěděli, jak se na zdejší biousedlosti – která se zaměřuje na papriku, petržel, mrkev, různé druhy salátů, na ovoce a na léčivé rostliny a bylinky – s rostlinami zachází. Rendecká biousedlost se nachází na území Národního parku Kiskunság a o její vysoké úrovni svědčí skutečnost, že štáb řídící zdejší produkci v uplynulých letech získal několik domácích i mezinárodních ocenění. Pro svou relativní izolovanost se tato usedlost nabízí jako ideální místo k natáčení. Jde o rekonstruovaný komplex budov a pozemků, kde vedle biozahradnictví probíhá i biochov domácích zvířat, historii usedlosti a venkovského života prezentuje místní domácí muzeum a pořádají se zde programy pro turisty. Prodávají tu také různé produkty ze zemědělských bioplodin vypěstovaných v místě. Celkově lze tedy tuto usedlost považovat z hlediska natáčení pro televizi za velmi vhodné místo, kde má kamera řadu možností, chce-li spočinout na hravých a zajímavých detailech.

01:20
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
00:40
film
minih152768minih152768
Môj splnený sen

Další díl/opakování:
23.12.2022 v 15:55 (Prima MAX)


Romant. film Kan. (2016).
 
TV program: Můj splněný sen (Summer in the City)
02:30
film
minih18881minih18881
Sissi - Osudové roky cisárovnej

Další díl/opakování:
12.08.2024 v 20:00 (ČT2)


Romant. film Rak./N (1957).
 
TV program: Sissi - osudová léta císařovny (Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin)
04:30
seriál
minih150452minih150452
Rebelka z dobrej rodiny

Další díl/opakování:
08.08.2021 v 22:35 (Doma)

(3/3)
Miniséria N (2016).
 
TV program: Tančírna na hlavní třídě ’56 (Ku’damm 56)