Duben

Komentáře uživatele liskamm

liskamm

liskamm zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 30
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Zvláštní, zábavné,   pitomé, geniální, vtipné,   tragické. Vše v jednom.   Opravdu jsem si tuhle   záležitost užil! Mikkelsen   a Thomsen jsou úžasní   (hlavně v absurditách).   Sledovat popírání reality,   střelbu na ptactvo a lidi,   kázání, rozmlácený   ksichty, ožírání se,   zlodějnu a obraz Hitlera.   Opravdu jsem nečekal že by   mě takovýhle děj zaujal,   ale jak je vidět zmýlil jsem   se.
Barový povaleč (Barfly)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Dílo Ch. Bukowskiho mám ze   srdce rád. Tak jsem byl   zvědavý jak moc dobrý bude   tenhle film. Naštěstí se   opravdu povedl hlavně díky   parádnímu výkonu Mickeyho   Rourkeho, a také filmové   hudbě
Černý pásek (Kuro-obi)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Akce bez akce
Film ze kterého srčí akce a   napětí po celou dobu   přestože bojové scény   trvají celkem cca 10 minut.   Nádherná filová práce.   věřil jsem všemu co jsem na   obrazovce viděl.!!
Dead Set
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
145 minut neustálé   zábavy.:-) žádné nesmysly,   žádné zbytečné   natahování, žádný patos!   Tahle seriálová miniaturka   mě opravdu nadchla.
Dokonalý smysl (Perfect Sense)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Parádně depresivní   záležitost a ač je stavěna   na pozadí romantického   příběhu, lásku rozhodně   "přebila"   beznaděj. Celý film je   bravurně vystavěn ve stylu   "tak jsme se dostali na   klouzačku, která končí v   parádní prdeli". Navíc   je znát neamerický pohled a   přístup, který je o dost   uvěřitelnější a tím   pádem i děsivější. A já   si tak během psaní   komentáře přemýšlím, jak   bych se asi choval a zachoval   já sám, jak bych se vyrovnal   se všemi handicapy které by   mě čekaly. Tfuj...raději   nepřemýšlet
Firefly
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
JÁ CHCI OPRAVDU MNOHEM VÍC,   NEŽ JEN 14.   DÍLŮ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Parádní "lidská"   scifárna která okouzlí   každého.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
DOkonalé...?
Ať přemýšlím, jak   přemýšlím, nemohu najít   na tomhle filmu jedinou chybu.   To mi pak nezbívá, než   hodnotit plným počtem! Mé   hodnocení: 10 z 10.
Hatfieldovi a McCoyovi (Hatfields & McCoys)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Právě dokoukám první díl.   A musím říct, že je to   velikej mazec. Spory klanů,   vztek, vraždy, chlapy a   ženy,soudy, právníci, vše   nekompromisně reálné, a   náležitě špinavé a   hnusné. Dlouho jsem si   neužíval takovouhle porci   reality z Ameriky v druhé   polovině 19 století. v tuhle   chvíli 90% a hned jdu na   další díl. Tak jsem právě   zkouknul druhý díl, a jen   zírám, co až pouhá   počáteční osobní   nevreživost, pýcha a rádoby   pomsta dokáže rozpoutat za   masakr. Kevin Costner je ve   své roly naprosto   neuvěřitelnej, a naštěstí   není sám, ale většina   herců je opravdu   přesvědčivých. Jediný   B.Paxton mi dělá trochu   problémy. Po druhém díle   zvedám hodnocení na 95% Tak   jsem zmáknul i poslední 3   díl této parádní   minisérie. A nedá se říci   nic jiného než Dokonalá   záležitost!!
Hra o trůny (Game of Thrones)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2013
První série by se dala   považovat za TOP. seriál.   byla napínavá, měla spád a   akce a drama bylo opravdu   kvalitně skloubené.
Druhá série ovšem   celkový dojem bourá! Slabé,   natahované, bez většího   nápadu, většina dílů   nudných.

Takže prozatím celkově   64%
Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Tak tohle byl opravdu   povedený filmeček.! Ale   když nad ním přemýšlím,   nevím pořádně co o něm   napsat... Vím jedno, že mě   zahřál u srdce díky své   spontálnosti a kvalitnímu   inteligentnímu humoru.   Opravdu mohu vřele doporučit   všem.
Margin Call
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Jak to všechno začalo.
Opravdu povedené drama,   které fungovalo hlavně díky   parádním hereckým   výkonům. Za mě 80% Právě   jsem tenhle snímek dokoukal   potřetí, a nemohu jinak,   než zvednout hodnocení na 5   hvězd. Proč..? No to je   snadné, herecké výkony už   jsem zmínil, ale mírně se k   nim vrátím Spacey, Irons a   Bettany jsou prostě   excelentní! Ostatní jsou   "pouze" výborní.   Přejdu k hudbě, díky ní a   scénáři tenhle film   považuji za nejlepší drama   v posledních 2 letech. A teď   už vím, že tenhle snímek   na opravdu dlouhou dobu   zařadím do mé Top 30 toho   nej. co jsem kdy viděl.
Městečko Peacock (Peacock)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Velice podhodnocený film!
Cilian Murphy podal   vynikající výkon! A nejen   on, ale i další herci.

Za mě jasných   90%
Návrat na vrchol (We are Marshall)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Opravdu pozitivní film v   negativním kabátu.   M.McConaughey extrémně   přesvědčivý.! Za mě 85%   .Právě jsem tento snímek   zkouknul znovu a musím   jednoznačně zvednout mě   hodnocení. Hudba a herecké   výkony jsou oprevdu poradní.
Newsroom (The Newsroom)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Super zprávy
Ano, jsem ateista. Prostě   nejsem schopen věřit v boha   tak, jak ho podává většina   náboženských autorit na   téhle planetě. Nějaké to   vědomé universum, které má   celý tenhle cirkus kolem nás   na triku ale uznávám........   Včera jsem se přesvědčil o   tom, že se s největší   pravděpodobností nemýlím,   protože takhle nadupaný   seriál, který při každé   příležitosti divákovy   nabídne tolik energie, jsem   ještě nezažil........!   Geniální a naprosto   vyvážená kombinace hudby   (ano, hudba mě okouzlila jako   první), kamery, scénáře(   který je místy vtipný,   místy dramatický) a   hereckých výkonů nemá   obdoby
Oddělen (Detachment)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Devastující stav
Asi neznám osobnější film.   Nejde ani tak o to, že by   mluvil přímo k mé osobě,   jako spíše o to, že   promlouvá ke mně jako k   člověku který žije na zemi   v roce 2013. Poukazuje bez   skrupulí na fakta před   kterými mnozí z nás   zavírají oči...
Ano, můžete namítnout,   děj se odehrává v USA, né   tady v Evropě, né tady v   Čechách. Je tomu ale opravdu   tak.? Je tu ještě pořád   takový rozdíl? Dejme si ruku   na srdce a zamysleme se nad   tím, co nám chce film   říci. Já to právě teď   dělám a je mi z toho do   breku...
Ani né   proto, že by mě film jako   takový dostal do nějaké   deprese, ale že mi tenhle   snímek pootevřel oči, já   se jimi podíval na naší   společnost. Na naší   mládež, která by měla být   naší budoucností, na jejich   rodiče, na to jak všichni   žijeme, co nás ovládá a   nutí dělat rozhodnutí,   které děláme aniž bychom v   podstatě věděli, proč   takovéhle rozhodnutí   děláme. Když se na to   podívám jen trošku   pootevřenýma očima je mi z   toho do breku, budoucnost   totiž nevidím nijak   valně...
Už někde v   polovině filmu mi proběhlo   myslí taková analogie, nebo   přirovnání naší minulosti   a přítonmosti potažmo   budoucnosti. Před stovkami   let, ve středověku, byly   čest, odvaha a hrdinství   připisovány hlavně   rytířům, ti o ně celý   život usilovali, žili pro   svou čest, byli na ni pyšní   a bránili si ji. V dnešní   době můžeme tyto vlastnosti   připisovat rodičům, kteří   se opravdu a se zájmem   věnují výchově dětí,   snaží se jim vštěpovat   morální zásady a sami se   podle nich chovají. Můžeme   je připisovat i dětem ve   školách které se NENECHAJÍ   zlákat (teď to přeženu   když řeknu   "gangy") nebo   snadným postupem s naprosto   špatnými známkamy bez   jakéhokoli učení, bez   jakékoli disciplíny, bez   jakéhokoli zamyšlení se nad   budoucností. Tyto rodiče a   děti můžeme považovat za   odvážné hrdiny, protože,   žít v dnešní době život   zodpovědně a čestně, na to   je potřeba pořádná porce   osobní odvahy.
Myslím že tenhle film by   měl vidět a zamyslet se nad   ním každý člověk.
Olověná vesta (Full Metal Jacket)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
První polovina filmů je o   vojenském drilu až na hranu   lidských možností, který   né každý unese. Druhá   polovina filmu zase o   lidských povahách a jejich   uplatnění v armádě a boji.   Velice zajímavé   psychologické propojení...   Na jednu stranu logická   posloupnost dril který   následuje válkou, ale ty   dvě poloviny filmu jsou tak   rozdílné až to člověka   zaráží... Kubrick přesně   věděl co nám chce ukázat a   jak to udělat, abychom   pochopili a zamysleli jsme se   tím směrem. Jestli je to   správně, nebo ne, už je na   každém, kdo tenhle snímek   dokouká. Jediná věc co mi   na tomhle filmu trochu vadila,   byla jeho rozvláčnost, diky   ní jsem myšlenkami od filmu   odbíhal.
Pokoj č. 10 (The Lost Room)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Tak tohle mě opravdu hodně   bavilo.!:) Skvělý nápad   který je navíc i velice   slušně zpracován. Je   obrovská škoda že bylo   natočeno pouhých 6   dílů.:-( dokázal bych   zkouknout klidně 60. A   myslím že by bylo stále co   řešit. V pokoji bylo přeci   100 různých   předmětů...:-) A s kolika   jsme se seznámili mi..? s 10   až 20..? nevím přesně.   Naštěstí to končí tak,   že se dá na tuto sérii   navázat, tak mohu tajně   doufat v druhou sérii. A teď   negativa... maličko jsem   nevěřil hlavní postavě.   Ten detektiv mi přišel tak   nějak ploše zahranej, emoce   u něj vůbec nefungovaly. U   jeho kolegy jsem měl podobné   pocity.
Pozemšťan (The Man From Earth)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nádherné myšlenky
A proč by to takhle prostě   nemohlo být...? Je na tom   snad něco špatného..?   Několik obyčejných   profesorů, jeden neobyčejný   a několik hodin v jedné   místnosti u hořícího   krbu.

krásný   film plný velice zajímavých   myšlenek. Mé hodnocení 8,9   z 10
Predátor (Predator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Pecka!
Moje "srdcovka"   Dokonalá věc která k vám   proniká postupně s dalším   a dalším shlédnutím. Hned   od začátku vás uchvátí   hudba která je dokonalá až   do konce. Hercům věříte   každé slovo a ihned si je   oblíbíte (do dnes jsem   neviděl ve filmu lépe   sehranou partu vojáků) .A   McTiernan vás protáhne   vším... Film začíná jako   "válečný"..postup   ně přibývá   "akce".... najednou   sledujete   "horor"....který   graduje v akci nabité   "sci-fi". Tohle   vidět jednou prostě   nestačí. ..
Přednosta (The Station Agent)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Pohoda..:)
Sakra povedená záležitost   která byla navíc i skvěle   zahraná!! Nebudu se tu   rozepisovat o filmu. Dal jsem   5 hvězd už jen proto, že   mě donutil přemýšlet o   věcech které člověk   považuje za všední, ale   opak je pravdou.!
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2013
I po patnáctém shlédnutí   stále jasných 100% A je mi   jasné, že si užiju i   dalších patnáct   shlédnutí. Film který se   mnou tráví celý život!
Ruby Sparks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
V první řadě bych chtěl   poděkovat uživateli larelay   za její komentář, který ve   mě vzbudil zvědavost a   donutil mě se na tento film   podívat. A k filmu: Z mého   pohledu asi nejlepší   romantická komedie (která   svým vážným tématem   zachází až do dramatu)   kterou jsem kdy viděl. Stále   ještě tuhle dokonale   natočenou a zahranou pecku   vstřebávám, přesto s   chutí používám takhle   silná slova. Je až k   nevíře jak dokonale   vyvážený tenhle film je.
Strážce pořádku (Justified)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Huhle záležitost jsem   zhltnul jako malinu. Být   tenhle seriál delší,   vypěstoval bych si na něm   parádní závislost. (možná   se tak stane, protože mě   čeká ještě 3 série)...   Myslím že, největší jeho   přednost je v hudbě a v   postavách, sedli mi totiž   úplně všechny, což se mi   snad ještě nestalo...
Strážci - Watchmen (Watchmen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Alternativa...
Myslím že tohle je jeden z   mála opravdu kvalitních   filmů po roce 2000. Né   každého okouzlí svou   všeobecnu precizností, svou   temnou atmosférou, a dějem.   Já jsem mu propadl, propadl   jsem Rorschachově   neůstupnosti,Dr.Manhattanově   nadlidskosti a Komediatově   přímosti. Nechci tu   vypisovat všechny momenty,a   situace které dělají z   tohoto filmu tak vyjímečnou   věc,(je jich obrovská   spousta). Jen vám ho   jednoduše doporučím!! A   pokud ho na poprvé ůplně   nedáte,ale budete cítit jeho   vyjímečnost, nebojte si ho   pustit ještě jednou!   Zážitek bude o to větší.
Sucker Punch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nemůžu si pomoct a musím   dát téhle   ""future""   věci 90%.!! Celý ten nápad   (s řešením poblémů v   jiné (snové) realitě je   naprosto skvělý) Provedení   ( soubojů,digi. triků,   válečné a fantasy akce   parádně funguje) Hudba   (která navozuje,a připravuje   diváka na   ""Cool"" a   ""future""   (reality kde nic není   nemožné) akce se kterými se   na plátně ještě nesetkal )   Jedíné co bych vytknul, byli   slabší herecké výkony.
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Genialita, kterou si člověk   uvědomí, až v určitém   věku nebo až po   několikátém shlédnutí.  
Je to zlomová věc,   která dle mého ovlivnila   velikou spoustu režisérů   hudebníků a   scénáristů.

Neznám lépe vytvořený   film.
Za mě jasných   100%
V zájmu státu (Hamilton – I nationens intresse)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Napínavej akční triller   umí udělat i Švédové.   Navíc není nad to namočit   Amíky do nějaký špíny. To   se moc často nevidí, i když   se ve špíně hrabou pořád.   Mělo to spád, a pěkně se   na to koukalo. Člověk si   docela rád odpočine od   neustálejch plandajících   Americkejch vlajek.
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Opravdu ten nejlepší...?
Už nějakou dobu   přemýšlím o tom, jestli je   tenhle film opravdu ten   nejlepší.
Nějak mi   přijde, že už byl   překonán a to jak ve   scénáři, režii i v   hereckých výkonech.
Tím nechci říci, že je   to špatný film. Rozhodně je   nadstandartní. Ale 10 z 10   hvězd...?? To asi ne.

Nejvíc mě na   filmu asi irituje ta strašně   pozitivní nálada většiny   hlavních hrdinů vězňů.   Rozhodně si nemyslím, že   muklové v Shawshanku byli až   takhle v pohodě. To by museli   být neustále zhulený.
Mé hodnocení: 6,7 z 10
Zátah (Serbuan maut)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Opravdu velikej mazec!! :)   Zase jednou film který   naprosto uspokojil mou akční   dušičku. A už teď je mi   jasné, že tuhle brutálku   nevidím naposled.
Zelená míle (The Green Mile)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Slzy jsou přípustné.
Opravdu se nedá v   naléhavých případech   hodnotit 11 z 10   možných...??
U tohoto   filmu je to opravdová škoda.   Genialita by se měla nějak   ocenit!
1
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376831
Obsahů a biografií: 178347
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10