Duben

Komentáře uživatele Imo

Imo

Imo zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 96
120 BPM (120 battements par minute)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2020
Když milovaný partner umírá, těžko se to prožívá.
Nahuel Pérez Biscayart podal   přesvědčivý herecký   výkon jako Sean Dalmazo,   chlapec, milující život,   který bojuje s AIDS a   kterého nakonec čeká   tragický konec. Scénář   vystihl hloubku citového   života Seana a jeho   osudového partnera Nathana   (Arnaud Valois) na pozadí   boje za práva LGBT komunity a   proti nezájmu   farmaceutických firem řešit   problémy této komunity.   Také kvalitní režie řídí   citlivé homosexuální scény   a chování této komunity na   veřejnosti. Film hodně   napovídá o boji mezi   erotickou touhou, vědomím   rizik nákazy AIDS a   bezmocností při léčení   této choroby. Zároveň   nepřímo odkazuje k určité   disciplině uvnitř LGBT   komunity, ale i více úsilí   vědeckých kruhů a   farmaceutických firem k   účinnému léčení a   vyléčení z nemoci AIDS.
1917
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Zpráva našla svého adresáta
Z filmu mám rozpačité   pocity. Proto bude možná   rozpačitý i můj komentář.   Tedy kamera se zde pořádně   naběhala, více než herci.   Herecké výkony dávali   emoce, ale ne vždy tam, kde   jich bylo, podle mě, třeba   více. William vydal více   emocí při výstupu z řeky,   než když mu umíral   kamarád. Angličané jakoby   měli problém s emocemi, že   by byli tak introvertní?   Přesvědčivé exteriéry   měly vyvážit občasnou   monotónnost a nedostatek   emocí v postupu dvojice   vojáků. Scény měli ale   velkou pravdivostní hodnotu.   Taková asi první světová   válka byla, nevím, já ji   nepřežil. Hlavně, že se   zpráva dostala tam, kde   měla, i když později. Pro   mě to bylo chladné, ponuré,   i když vnitřně hrdinské,   ale někdy bez poctivých   emocí.
Agrese (L'agression)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2019
Když se film nepovede
Tak tomuto filmu jsem   neuvěřil, alespoň tedy ne   té části, kterou jsem měl   ještě sílu dokoukat.   Začátek byl zpracován   ještě jako tak dobře, ale   pak ... Roztékavý charakter   hlavních postav připomínal   chvíli drama, chvíli   komedii. Děj bez spádu. Jak   může kamera použít během   dialogu ztmívačku. To je   školácká chyba. Ani toho si   režie nevšimne? Velmi slabě   zvládnuté herecké výkony v   tomto dramatickém tématu.   Jediné, co jsem si z tohoto   amatérského filmu odnesl   bylo, že agrese může být   všude, i v technice filmu.   Dovolím si tvrdit, že já   jako filmový amatér bych   tento film zvládl podstatně   lépe.
Bohemian Rhapsody
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2019
Homosexuál nebo bisexuál?
Film ukazuje hluboký ponor do   života Fredyho Merkuryho,   jeho umělecké dráhy a   sexuální rozpolcenosti,   kterou těžko překonával.   Brilantní herecké výkony,   skvělá režie a střih.   Závěrečný koncert je   silným uměleckým   zážitkem.
Bratr Slunce, sestra Luna (Brother Sun, Sister Moon; Fratello Sole, sorella Luna)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2019
Krása duše
Jeden překrásný poetický   snímek o čisté duši   chlapce - zakladatele   františkánské církve,   který jde spolu se svými   naledovníkmi za svým, i   když trochu naivním cílem.   Výborné herecké výkony a   kostímy umocňují dobovou   atmosféru.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2015
Co jsou to ty trilobiti?
Poutavý a velmi poučný film   o zemi a zvířatech   žijících v pravěku.   Skupina chlapců zkoumá   zkameněliny - trilobiti jako   otisky živočichů, kteří   žili na planetě Zemi před   mnoho miliony let. Tyto stopy   dovedou chlapců do země   ohromných ještěrů a   pralesů, kde zažijí nejedno   velké dobrodružství.   Přesvědčivé triky   vyvolávají u mladého   diváka atmosféru   skutečného pravěku. Škoda,   že podobných filmů není   víc.
Cigán
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2019
Co znamená demokracie v cikánské komunitě?
Jeden z nejlepších   novodobých slovenských   filmů. Ukazuje, jak bojuje   dobro a bezmoc (Adam) se zlem   a zákeřností (Žigo) v   cikánské komunitě. Adam   vnitřně prožívá těžké   emoce a vnitřní konflikty,   které kupodivu cikánské   nátury nedává navenek   znát, naopak snaží se   chovat vyrovnaně. Postupně   přichází na to, že Žigo,   jeho strýc, mu zabil otce a   snaží se to řešit.   Částečně se s tím   vyrovnává v závěru filmu.   Film je jakýmsi   vykřičníkem i vůči   exekutivě, která cikánskou   otázku dlouhodobě   neřešila, i když je   pravdou, že tato otázka je   těžko řešitelná. Film je   skvělou a pravdivou mapou   života cikánské komunity,   která bojuje o přežití a   která si demokracii často   zaměňuje s anarchií. Autor   používá i mysteriózní   prvky, které drsnost témata   trochu změkčují.
Climax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2020
Když taneční tím nemá dospělou autoritu
Film hned v úvodu uvede   diváka do nejistoty, když   ukáže retrospektivní   závěrečnou scénu, kde se   zkrvavená mladá dívka   plazí s posledních sil po   sněhu, ve kterém nakonec   zamrzne. Pokud by tento film   nebyl založen na skutečné   události, jakože podle   titulků byl, mohl by to   přiměřeně informovaný   divák brát jako dobře   zpracovaný horor. Jelikož   ale šlo o skutečnost, která   se stala, doporučuji   divákovi, než se na film   podívá celý, aby se   alespoň 3 hodiny předtím v   klidu najedl, protože po   filmu by mu asi nechutnalo.   Umění, které spojilo 30   krásných mladých lidí, je   tanec. Ne však ledajaký, ale   fyzicky i psychicky dokonale   uvolňující pro každého   tanečníka zvláštním -   originálním způsobem,   končícím až uměleckým   orgasmem. To se mi moc   líbilo, i když mi tam   chyběl i tanec ve dvojicích.   I uvolněné rozhovory o sexu   mezi tanečníky byly   přiměřené jejich věku a   byli správně vzrušující.   Průběh párty se začal   postupně nekontrolovatelně   vyvíjet, když se do pití   pro všechny dostala droga a   psychika mladých tanečníků   se ocitá nekontrolovatelně   mimo reality. Zde už divák   musí nasadit pevné nervy a   silný žaludek, aby film   dokoukal. Děj je o to   hroznější, že obětí   této nepříčetností se   stáva i malý Tim, syn jedné   z tanečnic.. Někteří   tanečníci začínají mezi   sebou bojovat a ubližovat si.   Ukáží se i některé   sexuální scény s různou   sexuální orientací,   umělecky zpracované kamerou   a osvětlením. Herecké   obsazení nemá nějak   zvlášť bohatou filmografii.   Zdá se, že šlo většinou o   náhodných herců. Přesto   herecké výkony byly v celku   velmi přesvědčivé. Všiml   jsem si, že soubor   tanečníků neměl doprovod   dospělých profesionálních   osob, jak to zpravidla při   takovýchto turné s mladými   lidmi bývá. Natočit takový   film byla pro tvůrce dost   velká odvaha.
Černá díra (Helden - Wenn Dein Land Dich braucht)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2015
Aby ľudstvo našlo k sebe cestu aj bez katastrof
Nie som vedec - fyzik, ale   podľa toho, k čomu som   dospel ako laik, si dovolím   povedať, že "čierne   diery" vznikajú po   uhasnutí hviezd, ktoré sa   spolu so svojimi planetárnymi   systémami stávajú ich   "potravou" a   spôsobujú akúsi recykláciu   vo vesmíre, t.j. budúce   lokálne "veľké   tresky". Preto vznik   čiernej diery, umele   vyvolanej pozemským   urýchľovačom, čo by i   nekontrolovane, je možný,   ale takáto diera by podľa   vedcov rýchle zanikla. Ako   podkladová myšlienka pre   vedecko-fantastický   katastrofický film však   obstojí. Film má podľa mňa   dobrý spád, nie sú však   presvedčivo prepracované   niektoré animácie efektov,   ktoré film dosť   znehodnocujú. Hodnotná je   ústredná myšlienka filmu,   ako sa ľudstvo dokáže   zjednotiť, žiaľ až vtedy,   keď je ohrozená jeho   samotná existencia. Vtedy   dokážu i rôzne   náboženstvá vedľa seba bez   útokov koexistovať.
Černobyl (Chernobyl)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Takhle to určitě nebylo.
Nesnižuji nebezpečí této   jaderné havárie, ale seriál   je neobjektivní a   nepřesvědčivě zpracovaný,   přehnaně protisovětsky a   protirusky zaměřen. Také   neříkám, že vedení   bývalého Sovětského svazu   zveřejnilo včas a vše o   této havárii. Také jsem   ochoten prispustiť, že   Gorbačov nebyl o této   havárii včas a pravdivě   informován. Ale skutečná   pravda bude někde uprostřed.   Nelíbilo se mi ani technické   - filmařské zpracování   seriálu. Většina hereckých   výkonů autenticky   nezobrazuje sovětské ani   ruské charaktery lidí.   Některé sekvence logicky   nenavazují, dějově je to   dost chaotické. Ptám se,   proč tento seriál nebyl   zpracován v koprodukci s   Ruskou stranou? Škoda času a   peněz. Více to nemusím ani   komentovat.
Četník ve výslužbě (Le Gendarme en Balade)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Důchod policejního velitele Cruchota je nudný
I když policejní důstojník   Cruchot je na důchodu dobře   zabezpečený, přece se   nudí. Po návštěvě jeho   bývalého šéfa oblékne   protiprávně svou uniformu   spolu s ostatními bývalými   kolegy a všichni se   vydávají do ulic, aby si   připomněli bývalé časy.   Kromě výborných hereckých   výkonů bych chtěl   vyzvednout geniální dabing   Františka Filipovského,   ztvárňující hlas   policejního důstojníka   Cruchota. Musel to být velmi   náročný výkon.
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Na každou věc existuje rovnice
Film je nesporně slušným   pokusem o hluboký ponor do   skutečného života Johna   Forbese Nashe ml.,   geniálního amerického   matematika, který chtěl   najít rovnice pro řízenou   dynamiku a odvodit rovnováhu   v teorii her (odtud pseudonym   Nash). Byl si vědom své   geniality a dával to najevo   svému okolí. Zpočátku   nechtěl připustit, že trpí   paranoidní schizofénií,   později se s ní racionálně   vyrovnal. Ztvárnil ho   přesvědčivým způsobem   Russel Crowe. Při hodnocení   tohoto filmu ale třeba   poukázat na obsahové   nepřesnosti a plytkost   scénáře vůči skutečnému   životu tohoto génia, co film   dost znehodnocuje. Ve filmu   zazněla i absurdní   myšlenka, že Rusové chtěli   odpálit v USA atomovou bombu,   aby dosáhly ztráty na   civilním obyvatelstvu USA.   Tak to si scénář dost   dovolil. Scénář dále   nemluví o některých   významných skutečnostech,   které Johna Forbese životem   provázely. Odchylky od jeho   skutečného života si může   divák porovnat   prostudováním jeho   životopisu a zjistí, že to   nebyla až tak čistá duše.
Deadpool
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2020
Tohle je dnešní křesťanská Amerika?
Z tohoto filmu se mi bylo   špatně a to jsem byl   střízlivý. Ještě že jsem   ho stihl včas vypnout. Co k   tomu mám ještě říct?   Raději už nic.
Den šakala (The Day of the Jackal)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Chtějí odstranit prezidenta de Gaulla
Film je zpracován na   politickém pozadí snahy   odstranit prezidenta Charles   de Gaulla ve Francii.   Výborně zpracovaná   dramaturgie, děj má dobrý   spád. Divák může být v   neustálém napětí, v   očekávání kriminální   zápletky a profesionálního   postupu vyšetřovatele. Film   ukazuje i selhání v   nejvyšších vládních   kruzích při odhalování   pohybu Šakala -   profesionálního zabijáka.   Závěr filmu je velmi   dramatický.
Do nitra Planety opic (Beneath the Planet of the Apes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Jsou "mírumilovní lidé" vždy mírumilovními?
Film je přímým   pokračováním sci fi filmu   Planeta opic. Taylor po   zjištění, že se nachází   na vlastní Zemi, pokračuje   spolu s Novou do nitra   planety. Zakrátko se před   nimi otevře Zem a vytvoří   se velká trhlina doprovázena   ohněm. Taylor pošle Novu na   koni dál a sám se ocitne v   podzemí, které vytvořila   trhlina. Zjišťuje, že   planetu obývá další   civilizace, odlišná od opic.   Jsou to lidé, kteří   zřejmě přežili nukleární   katastrofu, ale jsou   postiženi jaderným   zářením. Jejich tváře   jsou zbaveny vnějšímu   pokožky, a proto nosí   plastické masky. Jejich   zvláštností je telepatické   přenášení myšlenek na   dálku. Komunikují jen   přenosem myšlenek, nikoliv   verbální komunikací pomocí   jazyka. Dokáží vytvářet   iluzionistické efekty jako   reálné a uctívají atomovou   bombu jako své   náboženství. Taylor jim   padne do zajetí. Mezitím   tvrdě přistane na planetě   další kosmická loď se   dvěma členy posádky, z   nichž velitel posádky tvrdé   přistání lodi nepřežije.   Druhý kosmonaut Brent se   vydá na průzkum planety.   Setká se s Novou, která ho   zavede do opičí vesnice.   Zjistí, že gorily se   chystají dobýt planetu. V   podzemí narazí Brent na   zbytky newyorské železnice a   také on zjistí, že je na   vlastní Zemi. Dojde ke   střetu tří civilizací.   Opice, postižení lidé a   kosmonauti. Dojde k   přestřelkám a smrtelně   zraněn Taylor nakonec   aktivuje atomovou bombu,   která zničí zeměkouli.   Některé efekty ve filmu byly   však příliš umělé a film   trochu znehodnocovali. A   celkový scénář se mi zdál   trochu ochuzený vůči   prvnímu dílu. Proto beru   dvě hvězdičky. A ještě   chci připomenout jednu   myšlenku z filmu. Pokud lidé   vyvolávají nenávist mezi   jinými lidmi s cílem jejich   vzájemného zničení, mohou   se takový lidé nazývat   mírumilovnými? Určitě ne.   Naopak takový lidé jsou ti   největší agresoři,   kterých je třeba mít stále   "na mušce".
Dubček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2019
Co je to lidská tvář?
Hned na začátku mého   komentáře musím zdůraznit   že vstup spojeneckých vojsk   do ČSSR v roce 1968 nebyla   okupace. To je nesmysl. Šlo o   internacionální pomoc pro   záchranu výdobytků   porážky fašismu. To je   neoodiskutovateľný fakt, ať   si říká kdo chce, co chce.   Že situaci nezvládlo   tehdejší vrcholové vedení   ÚV KSČ v čele s A.   Dubčekem, to je druhá věc.   Je ale pravdou, že vedení   ÚV KSČ bylo názorově   rozdělené. Dnes je výročí   vstupu spojeneckých vojsk do   ČSSR, proto jsem se podíval   na tento nový film, abych ho   zhodnotil s hlediska   historických skutečností   této doby. Musím přiznat,   že pointa filmu jako celku se   velmi přibližuje k   reálnému průběhu jednání   se sovětskou stranou,   zvláště v osobě Leonida   Brežněva je to dobře   vidět. Celý film ale pokazil   špatný výběr herce pro   hlavní postavu Alexandra   Dubčeka. Tento herecký   výkon se ani jen nepribižuje   k povahovým rysům a   verbálnímu projevu osoby   Alexandra Dubčeka. Proto jsem   ubral dvě hvězdičky. Co mě   ale nejvíce zaujalo v   rozhovoru mezi Dubčekem a   Brežněvem bylo, jak Dubček   chtěl, aby socialismus měl   lidskou tvář. Leonid   Brežněv mu velmi správně   odpověděl otázkou. To, že   sovětská armáda   rozhodujícím podílem   porazila fašismus a   osvobodila i ČSSR, přičemž   jen sovětských lidí přitom   muselo zemřít přes 20   milionů, v tom nebyla lidská   tvář?
Equus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2019
Silná vášeň
Silně emotivní film   zobrazující hluboký ponor   do duše mladého chlapce   Alana (Petr Firth), který   cítí erotickou vášeň ke   koni až tak, že prožije   při noční jízdě na něm   silný orgazmus.   Prostřednictvím náročného   postupu psychiatra Alan pomalu   a upřímně otevírá svou   duši, a tak se zbavuje   traumatu. Film patří podle   mně k nejlepším filmům s   psychiatrickou tematikou.   Peter Firth podal fantastický   herecký výkon, kterému jsem   uvěřil.
Fantastická cesta (Fantastic Voyage)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Vedecko-fantastická cesta do vnútra ľudského tela
V snahe zachrániť život   vedcovi, posádku odborníkov   v ponorke zmenšia na mikróba   a vstreknú mu do žily. Ich   úlohou je laserom rozpustiť   krvnú zrazeninu v mozgu a   vrátiť sa krčnou tepnou   späť. Operáciu musí   posádka vykonať v časovom   limite, po ktorom dôjde   opäť k ich zväčšeniu do   pôvodnej veľkosti. Splnenie   úlohy komplikujú nielen   nepredvídané udalosti v tele   vedca, ale aj klaustrofóbia   jedného z členov posádky.   Vysoká hodnota filmu   spočíva aj v tom, že   ukazuje vnútro ľudského   tela veľmi autenticky.
Fargo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2020
Mělo to být drama a ne komedie
Film pracuje nesporně s   vážným příběhem,   zvláště, když je   zpracován podle skutečnosti.   Patřilo mu však i   adekvátně dramatické   zpracování a ne   komediální, které tento   příběh znehodnotilo, i   když herecké výkony byly   dobré.
Grizzly zabiják (Into the Grizzly Maze)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2019
Grizzly zabiják
Dobrodružný film s   hororovými prvky ukazuje   divákovi, že silné   narušení rovnováhy v   živočišné přírodě   (hromadné zabíjení pytláky   podpořené korupcí šéfa   policie) může vygenerovat a   "naštvat" monstrum,   které se krutě mstí.   Dramaturgie filmu postupně   zesiluje a vrcholí v závěru   filmu. Málo čitateľnou je   počáteční úloha   některých postav, ale   postupně v průběhu filmu se   dovysvětlí. Za negativní   považuji vyšší intenzitu   hudby, která často   přehluší dialogy, takže   někdy není dobře rozumět.   Oceňuji náročné   filmování v ztíženém   lesním terénu a některé   až kaskadérské kousky.
Grygar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2019
Různy politický režim, různy pohľed na svět
Pana Grygara znám ještě ze   seriálu Okna vesmíru   dokořán, který byl   nesporně zajímavý a který   mu umožnila socialistická   společnost. To v dokumentu   nezaznělo a ve filmu mi to   chybělo. Dnes to už tak pan   Grygar neprezentuje, naopak,   zdá se, že více velebí   současný režim a mícha se   i do politiky. Je věřící a   snaží se víru propojit s   fyzikou a astronomií.   Zajímalo by mě, zda byl   věřící i za socialismu.   Pochopil bych to, že   člověk, i když vědec,   který ví o vesmíru hodně,   neví ale ještě více, a   proto to nepoznané připisuje   bohu. Ale to mi nepřijde jako   správný základ pro   gnostistické chápání   světa.
Gympl
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Gympl
Tento film je urážkou   českého gymnaziálního   školství. Je to dehonestace   pedagogů ale i studentů.   Tvůrci v tomto případě   jsou daleko od reality.   Raději to dál ani nebudu   komentovat.
Hledání ztraceného času
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2015
Já bych spíš řekl "Hledání uplynulého času"
Ten čas, který se věnoval   natáčení dokumentů   určitě není ztracen. Je   spíše vzácný. Vysoce si   vážím kvalifikovaný   přístup pana Čáslavskýho   a jeho spolupracovníků i   tehdejších dokumentaristů k   výběru, zpracování a   komentování dokumentů v   tomto vynikajícím seriálu.   Je možno se vrátit v čase a   vidět, jak to bylo, když   jsme mnozí ještě nebyly ani   na světě. Děkuji za tento   seriál. Líbí se mi   komentář pána   "Misantrop".
Houslový klíč (Finn)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Hra má vycházet ze srdce
Jeden překrásný poetický   příběh o čisté duši   9-letého chlapce Finna,   který hledá rodinnou pravdu   o své matce, otci,   dědečkovi a hudbě, která   ho nakonec spojí s jeho otcem   v krásném duetu při   vánoční oslavě. Dojemné   jsou chlapcovy kladené   otázky otci, dědečkovi a   neustále hledání a nakonec   nacházení pravdy. Ve filmu   se prolíná fantazie a   skutečnost.
Hráči se smrtí (Flatliners)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2019
Hráči se smrtí
Ve filmu se spojuje vyvolání   stavu klinické smrti s   následnou potřebou vyrovnat   se se svými životními   hříchy z minulosti. To je   mysteriozní - nereální   myšlenka, na které je   scénář založen. Tento   experiment sa vo filme ukazuje   na skupině mladých mediků,   kteří se se svými hříchy   musí vypořádat. Nakonec se   jim to podaří. Z filmu lze   odvodit pěknou myšlenku, že   své hříchy je nejlepší   smazat, pokud to jde, ještě   během svého života a tím   odstranit špatnou karmu.Děj   má dobrý spád, nejde však   o pravý horor, spíše o   mysteriózní Treiler. Podané   jsou dobré herecké výkony.   Děj mohl být v některých   situacích zkrácen.
Chlapectví (Boyhood)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2019
Co znamená být vzrušeně zmatený?
Vysoce hodnotím záměr   tvůrce natočit časosběrnou   metodou vývoj chlapce a jeho   "okolí" formou   hraného filmu. Muselo to být   velmi náročné. Vím to   podle sebe. Udělal jsem   dokument o jedné třídě   školáků základní školy,   a to od páté třídy až po   devátou. Zachytil jsem jejich   fyzický i duševní vývoj v   školskm prostředí v   časové řadě pěti let.   Žáci to dostali při odchodu   na střední školy. Když   jsem jim pak promítl záběry   z páté třídy, to bylo   smíchu. Ale vrátím se k   chlapectví. Všímal jsem si   i prostředí, ve kterém   Mason vyrůstal. Amerika.   Mnoho přetvářek a podivný   hodnotový systém, přes   které musel kluk procházet.   Musí se střílet ze zbraně   a trefit, aby byl dobrý pocit   jistoty a bezpečí? Pěkný   je vztah Masona a jeho sestry   s jejich biologickým otcem, i   když se setkávají jen   sporadicky. Všechno to   období až po 15 rok projde   Mason s inteligentním   nadhledem, i když tam bylo i   trošku alkoholu i trošku   kouření. Ale nakonec   rozhodující zbraní se stal   fotoaparát. To je hezké. A   zpívají se písničky. To je   také hezké. Ale když matka   mění každou chvíli svých   manželů, u koho je chyba?   Jsou za tím existenční   problémy? A co stojí za   existenčními problémy?   Hodnotový systém   společnosti? Přetvářka?   Levné a dočasné efekty na   úkor hrstky zbohatlíků?   Mám dojem, že to je Amerika.   Mason se otevírá v   sociálních vztazích s   dívkou. Touží po   prožívání skutečných   sociálních vztahů, nikoli   po profililoch na Facebooku.   Hledá nový hodnotový   systém a bude základem   nové, doufejme, reálné   Ameriky.
Interstellar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2019
Nechoď do noci v smokingu!
Snažil jsem se proklestit   přes džungli scénáře a   děje tohoto filmu. Je   pravdou, že jsem dvěma   třetinám odborných výrazů   nerozuměl, protože nejsem   fyzik ani astronom, a proto i   chápání děje bylo pro mě   náročné. Film je ale   kvalitně zpracovaný. Hlavní   myšlenku filmu jsem, myslím,   pochopil. Hledat způsob, jak   najít místo pro přežití   lidstva mimo sluneční   soustavu, tedy projít přes   černou díru, a tím zkrátit   čas. Věřím, že ve   vesmíru existují podobné   podmínky pro mimozemský   život, ale já bych věděl   lepši způsob, jak je černá   díra, pro přežití lidstva.   Je to snaha lidstva, chránit   svou zem, nedovolit její   znečišťování, a pak   nebudu potřebovat žádné   černé díry ani několik   dimenziálních prostor.   Třeba začít snižováním,   oddělováním a   zpracováváním resp.   recyklací odpadů. Já např.   kuchyňský a zahradní odpad   dávám do kompostu a ostatní   třídím.
Jan Palach
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Ján Palach
Základní chybou scénáře a   pak natočení filmu je   nedostatečná autentickosť s   dobou, ve které skutečně k   nesmyslnému sebeobětování   Jana Palacha došlo, i když   pokus o hlubší ponor do jeho   myšlení je nesporný. Film   je natočen převážně z   pohledu dnešní doby, a proto   nemá dostatečnou   vypovídací schopnost z   nedostatku objektivity.   Chybělo mi v něm např.   autentické veřejné   vyjádření tehdejšího   prezidenta ČSSR arm. gen. Ľ.   Svobodu k této události.   Dále mi chyběla odpověď na   otázku, proč Jan Palach   nenapsal své rodině a ani   své matce žádný dopis na   rozloučenou, přičemž   kamarádem napsal. To film   neřeší.
Jen počkej! (Nu, pogodi!)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Ha-ha-ha...
Sovietsky a ruský kreslený   nenásilný humor brilantne   zasadený do reálnych   dejových zápletok medzi   vlkom a zajacom. Žiaľ dnes   tieto rozprávky vidíme v   slovenských TV už len veľmi   zriedka, na Nový rok. Seriál   vysoko konkuruje Tomovi a   Jerrymu.
Jméno růže (Der Name der Rose)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2020
"Miluj svého bližního   jako sebe samého". Toto   náboženské pořekadlo   zřejmě neplatilo pro   "ctihodného"   Chorgeho, zestárlého mnicha,   který neváhal otrávit knihu   o smíchu, aby postupně   likvidoval svých mladých   kolegů, kteří smíchu   holdovali. Ve filmu je   perfektně zachycena   zkostnatělost a nebezpečnost   náboženství, které je   zneužívané a ještě i   inkvizicí podporované na   kruté odstraňování   nevinných. Film je   scenáristicky, režijně i   herecky výborně zpracován.   Autenticky ukazuje divákovi   atmosféru života mnichů v   klášteře na severu Itálie   a působení inkvizice ve   středověku.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10