Duben
ohodnotit

Interstellar [2k digital]

Rok:
2014
Délka:
169 minut
Premiéra v ČR:
6.11.2014
„Zánik Země nebude naším koncem“

Obsah filmu Interstellar

 
Zbytky lidstva na zničené Zemi je potřeba zachránit. Existují dva způsoby, ale oba mají své nedostatky. Jednomu chybí důležitá kvantová rovnice a druhému vhodné exoplanety. Bývalý elitní pilot dostane podivnou cestou souřadnice tajné organizace, která mu nabídne spolupráci na projektu záchrany planety Země. Taková nabídka se neodmítá, i když je nutno opustit rodinu. Hlavně malá dcera nese tátovo rozhodnutí velmi těžce, ale pocity zodpovědnosti a touha po průzkumu neznámých vesmírných sil je silnější než rodinná pouta. A záchrana lidstva znamená přece i záchranu vlastních dětí.

Autor: prvosenka
 
Související odkazy
 
Recenze: Interstellar

„Please don’t shoot me in the outer space!“ číst dál

 
 
RECENZE: Očekávaný Interstellar je nejufňukanější sci-fi v dějinách

Čekal se velký hit, podívaná, událost. Skoro tříhodinovou sci-fi Interstellar, jež do našich kin vejde o půlnoci na čtvrtek, totiž točil tvůrce Temného rytíře Christopher Nolan. Do nového filmu však nacpal příliš mnoho vzkazů lidstvu. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Christopher NolanChristopher Nolan  
hraje:
Matthew McConaugheyMatthew McConaughey.....Cooper [44]   
Anne HathawayAnne Hathaway.....Amelia Brandová [31]   
Jessica ChastainJessica Chastain.....dospělá Murph [37]   
Ellen BurstynEllen Burstyn.....Murph (stará) [81]   
Mackenzie FoyMackenzie Foy.....Murph (10 let) [13]   
Matt DamonMatt Damon.....doktor Mann [43]   
John LithgowJohn Lithgow.....Donald [68]   
Michael CaineMichael Caine.....profesor Brand [81]   
Casey AffleckCasey Affleck.....dospělý Tom [38]   
Wes BentleyWes Bentley.....Doyle [35]   
Topher GraceTopher Grace.....Getty [35]   
David GyasiDavid Gyasi.....Romilly [34]   
Timothée ChalametTimothée Chalamet.....Tom (15 let) [18]   
Leah CairnsLeah Cairns.....Lois [39]   
David OyelowoDavid Oyelowo.....ředitel školy [38]   
Collette WolfeCollette Wolfe.....učitelka Hanleyová [34]   
scénář:
Christopher NolanChristopher Nolan  
Jonathan NolanJonathan Nolan  
námět:
Kip ThorneKip Thorne  
hudba:
Hans ZimmerHans Zimmer  
kamera:
Hoyte Van HoytemaHoyte Van Hoytema  
střih:
Lee SmithLee Smith  
Mo HenryMo Henry.....střih negativu [57]   
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
IMAX
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Interstellar >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2022
První (cca) polovina filmu byla nádherná,   napínavá a zajímavá podívaná. Pak ale   začalo být příliš citového náporu i na mě,   a to jinak ráda prožívám emoce s postavami,   ale zde to bylo tak nějak moc, až mě to spíš   otravovalo. A chápu, že třeba malá holka mohla   být na otce naštvaná, že odjel, ale v   dospělosti mohla najít trochu více pochopení a   normálně s ním komunikovat. Murph si moje   sympatie příliš nezískala. Takže vizuálně   dobrý, ale méně je někdy více (v tlačení na   emoce a slzavé oči).
MambaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2020
Když technické kvalitě emoce jen s bídou sekundují
A tak jsem se těšil, že uvidím sci-fi, které   má ducha a myšlenku. Technická kvalita dobrá   (jak jinak, to se dá u Christophera Nolana při   jeho renomé ve filmařském bysnysu přímo   očekávat), vize zajímavá, děj propracovaný,   avšak ždímání citů z diváka mne znechutilo   natolik, že jsem měl co dělat, abych film   dokoukal. Emocionálně naprosto laciné (asi ne   pro diváky béčkových filmů), že jsem si   musel chvílemi i polohlasem ulevovat (naštěstí   ne v kině). Dokonce jsem si říkal, zda Nolan   prožil nějaký opravdový cit, když v jeho   filmu Interstellar jsou všechny emoce hrané,   vyumělkované, těžko uvěřitelné. Abych byl   alespoň trochu pozitivní, tak kromě vizuální   a technické stránky pochválím i hudbu, občas   i herecké výkony, a trocha toho robotického   humoru na začátku.
Miluji žánr sci-fi, ale   tento film podruhé nemusím.

PS: Navíc mne   dost iritovala ústa - u hlavního představitele   Matthew McConaughey typ hladová ryba a (nechť mi   ženské představitelky odpustí) u hereček   Mackenzie Foy, Jessica Chastain, Anne Hathaway   široká ústa typu měkká houba.
naineko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.8.2020
Film, který se dopředu prsil hard sci-fi   přístupem. Opravdu vědecké momenty jsou tam   dva, obojí spjaté s uchopením gravitace. Valný   zbytek jsou spekulace. Závěr je už   překombinavané a převysvětlující, vlažné   cosi bez většího dopadu. Je to Nolan, takže je   to filmařsky efektivní, charakterově spíš   slabé, scénář "ber nebo nech být a   hlavně moc nepřemýšlej" a toho   nejlepšího se divák dočká někde v půlce a   pak postupná degradace.
Imo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2019
Nechoď do noci v smokingu!
Snažil jsem se proklestit přes džungli   scénáře a děje tohoto filmu. Je pravdou, že   jsem dvěma třetinám odborných výrazů   nerozuměl, protože nejsem fyzik ani astronom, a   proto i chápání děje bylo pro mě náročné.   Film je ale kvalitně zpracovaný. Hlavní   myšlenku filmu jsem, myslím, pochopil. Hledat   způsob, jak najít místo pro přežití lidstva   mimo sluneční soustavu, tedy projít přes   černou díru, a tím zkrátit čas. Věřím, že   ve vesmíru existují podobné podmínky pro   mimozemský život, ale já bych věděl lepši   způsob, jak je černá díra, pro přežití   lidstva. Je to snaha lidstva, chránit svou zem,   nedovolit její znečišťování, a pak nebudu   potřebovat žádné černé díry ani několik   dimenziálních prostor. Třeba začít   snižováním, oddělováním a zpracováváním   resp. recyklací odpadů. Já např. kuchyňský a   zahradní odpad dávám do kompostu a ostatní   třídím.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Klasicky vychytaná Nolanovka připomíná svým   způsobem Kubrickovu Vesmírnou odyseu. Jenže   Nolan svůj příběh rozvíjí o další rozměry   a divák musí být pořádně ve střehu, aby   pochopil návaznosti a vesmírné cesty přes   Černou díru do jiných galaxií. Mazec na tom   všem je, že mu odborného poradce dělal   astrofyzik Kip Thorne, jehož inspirací byly i   připomínky již zesnulého Stephena Hawkinga.   Takže realita odpovídá filmovému zpracování   a teoreticky i skutečnosti. Vizuální stránka   je pastvou pro oči a hudba Hanse Zimmera je   povětšinou klidná a jemné klavírní nebo   varhanní pasáže mě dostávají do   mezihvězdného prostoru. Přesně tam, kde se   většina filmu odehrává. Zkrátka -   Interstellar.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2018
Jestliže jsem o nějakém filmu napsal, že je   zvláštní, zde to platí dvojnásob. Lze jej   rozdělit na dva rovnocenné díly.
První   část – život na degenerované Zemi, je   zajímavým a neotřelým pohledem na krizi   životního prostředí, kterou musí lidé   zvládnout.
Druhá část nás seznámí s   tajným projektem na záchranu lidstva –   kolonizací planet v jiných galaxiích a jeho   následnou realizací. A tady nastává podle   mého soudu problém. Řada popisovaných   událostí IMHO odporuje dosud známým   skutečnostem. Jsou zpracovány sice efektně,   vizuálně víc než přitažlivě, ale mnohdy jde   právě jen o ten vizuální efekt a jsou   nelogické, až nesmyslné. Kdesi tu padlo, že   jde o dokonalé zobrazení podstaty Vesmíru – s   tím moc nesouhlasím. Naopak si myslím, že   autoři použili jen to vizuálně líbivé jako   pozlátko a bez bližšího smyslu spojili   vizuálně atraktivní záležitosti. (mnohdy již   Nolanem vyzkoušené např. ve filmu   „Počátek“), i když mezi odbornými poradci   byli takové kapacity, jako např. Kip Thorne,   pozdější držitel Nobelovy ceny. Navíc   použili poslední zveřejněnou vizualizaci   černé díry, která mi je nejméně sympatická   (z mnoha zveřejněných vizualizací) – to je   ale můj problém!
Film se jmenuje   „Interstellar“, ale spíše by měl nést   název „Intergalactic“ – už to mě mělo   varovat.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Takový sci-fi, mysteriózní film, který si bere   na pomoc dnešní teoretiky astrofyziky a další   vědní obory, které ale podléhají v nejednom   případě Nolanovskému smýšlení podobnému   již ve snímku Počátek, jež hraje na fakta o   kterých běžný člověk trochu ví, ale spíš   neví a proto může fungovat fantasie. A jak   Počátek tak i Interstellar sklidil velký   aplause, který je i oprávněný. Samozřejmě   nemůžu zapomenout na parádní Zimmerovou   hudbou. + Pěti dimenzionální svět   implementován do našeho tří dimenzionálního   vesmíru byl hezký,,, kontroverzní, ale hezký.   :) .... HODNOCENÍ: 75%
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Tento komentár čítajte až po zhliadnutí   filmu, v rámci konfrontácie s vlastným   názorom! ___ Trik Nolanovho úspechu spočíva v   tom, ako dokáže odzbrojujúcou formou a   samoúčelným dramatickým tlačením na pílu   zamaskovať svoju neschopnosť udržať logickú a   emocionálnu kontinualitu rozprávania v   paralelných líniách príbehu. Na tejto slabine   padá celá druhá polovica Interstellaru, ktorá   vám vyhučí takú dieru do hlavy, že ste   nútení prepnúť do pasívneho módu   "unikátneho zážitku z veľkej   blockbusterovej jazdy” - aniž by vám vadilo,   že strihač v nej nevie, kudy kam.   Samoúčelnými dramatickými scénami, ktoré pre   príbeh ako celok nemajú adekvátny význam,   myslím epické spojenie sa s rotujúcou   poškodenou stanicou, alebo na opačnej strane   galaxie horiace kukuričné pole s naštvaným   Casey Affleckom (WTF?). A nefunkčnou logickou a   emocionálnou kontinualitou myslím   prestríhavanie z vesmíru na Zem (kde nevieme čo   sa deje, kam všetci utekajú), ktoré zbytočne   odtrháva pozornosť od kľúčových zvratov   vesmírnej zápletky. Tvári sa to tak strašne   EPIC a hrá k tomu tak famózna hudba, že Nolan   predsa určite vie, čo robí... Nie, z môjho   pohľadu NEVIE. ___ Ale bavme sa o prvej polovici   Interstellaru, ktorá je akoby úplne iným filmom   - plynulým, rozvážne a citlivo zostrihaným,   načrtávajúcim krásne myšlienky o ČASE   (ktorý je spolu so zdravím tým najcennejším,   čo máme - kto si to uvedomuje, nečumí na telku   ale cestuje, atd.). Pretože táto polovica filmu   je najobsažnejším a atmosfericky   najmagickejším sci-fi zjavením za posledných   veľa rokov. Pri scéne sledovania pozdravov po   návrate z vodnej planéty som sa do Interstellaru   zamiloval, čo som myslím ešte nikdy o žiadnom   filme nenapísal. A tam mal skončiť, a jeho   pokračovanie mali Nolanovci o dekádu neskôr,   keď dospejú a veci dokážu vnímať v   súvislostiach, prepísať a kompletne   prestrihať. Potom, ideálne rozdelením na dva   citlivo prepojené filmy, z ktorých jeden by sa   odohrával v kozme a druhý na Zemi, mohol z   Interstellaru vzniknúť mílnik v dejinách   žanru sci-fi, dôstojný upgrade Kubrickovho   podpisu.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet $165miliónov║Tržby USA   $188,020,017║Tržby Celosvetovo $675,120,017▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,357,037║   Tržby za predaj DVD v USA $14,956,777║ veľké   ambície utopené v spánkovom vákuu, veru   škoda, Nolan zaspal na vavrínoch, nie že by   úplne poľavil, príbeh má svoje plusy, silné   momentky a vyšperkované prepojenia v   ponúknutých indíciach ako hrom, kameňom úrazu   sa stáva hlavne vesmírne cestovanie, ktoré na   danej ploche vyznie prestrašne mdlo, bez náboju,   uspávajúco, čím to smeruje len ku priamej   iritujúcej konkurencii iného uspávajúceho   projektu ako je 2001:Vesmíra odysea, veru Nolan   chcel vzdať pochopiteľne poctu tomuto   precenenému filmu ale v podstate len zvýraznil   prázdnotu a slabosti spomínaného filmu a o to   viac ich zvýraznil na tom svojom... a to mal jeho   projekt výborný rozbeh až pokiaľ neprišlo na   vesmírnu uspávanku, ktorá sa musela fakt   pretrpieť aby záverečná pólhodinka mohla   priniesť novú dimenziu ponímania alternatívnej   reality ktorá mala v Nolanovom podaní fakt   silný základ, škoda film ako celok je   nekompaktne ustrelení /videl v kine: 60%/
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2018
Kdyby se ubrala stopáž, klidně bych se   podívala na tento zajímavý film ještě jednou.   Skvělý námět i přesto, že některá odborná   fakta jsou pro běžného diváka sci-fi, no a   herecké obsazení nelze jinak, než pochválit.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n
minih32748minih32748Sbal prachy a vypadni 2 (2000) [TV minisérie] 
Lock, Stock... n
minih15949minih15949Creepshow: Plíživý děs (1987) 
Creepshow 2 n
minih69807minih69807Deník psaný na vodu (1975) [TV film] 
Deník psaný na vodu n
minih151121minih151121Úžasňákovi 2 (2018) 
The Incredibles 2 n
minih31906minih31906Joe Kidd (1972) 
Joe Kidd n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih146336minih146336Muzzikanti (2016) 
Muzzikanti n
minih43090minih43090Motel smrti (2007) 
Vacancy n
minih71292minih71292Myšlenky zločince: Chování podezřelých (2011) [TV seriál] 
Criminal Minds: Suspect Behavior n


Hodnocení:n12345678910
Interstellar (2014) [2k digital]Interstellar (2014) [2k digital]Interstellar (2014) [2k digital]Interstellar (2014) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10