Duben

Komentáře uživatele Vlastovka89

Vlastovka89

Vlastovka89 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 40
Daredevil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Kdyby ten seriál nebyl tak   fašistický (dobrý hrdina   smí vše, podobně jako   pořádný republikánský   prezident), tak by to nebylo   zas tak špatné, i když se   klade důraz hlavně na   bojové akce. Daleko lepší   je ze stejné Marvelovské   dílny Jessyca Jones. To je   hrdinka, do které bych se i   zamilovala.
Funny Games
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Není to taková katastrofa.   Herci aspoň krásně mluví.   A jak se ti dva hosté cpou do   baráku ... to docela   působivě nahání strach ze   zdánlivě zdvořilých   strýčků fungujících   třeba v politice. Jeden z   mála filmů Hanekeho, z   nichž jsem nebyla úplně   naštvaná.
Funny Games USA (Funny Games U.S.)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Remaky, remaky, remaky. Haneke   prozrazuje, že za peníze   udělá všechno. Originál   nebyl tak špatný. A proč se   pak dívat na zbytečný   remake? Bude lepší? Ne.
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Strašně jednoduše   nastavený děj, a tím je   film zajímavý. Stačilo   zopakovat dvakrát to samé, a   bylo perfektní napětí a   legrace.
Hodný, zlý a ošklivý (The Good, The Bad And The Ugly)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Krásné záběry,   monumentální hudba,   perfektně podaný   revolverový souboj ve třech.   Ale film není perfektní:   Chybí mi tam žena.
Hra osudu (Match Point)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Jeden z nejvášnivějších a   nejnapínavějších filmů.   Přesvědčivá Scarlett. A   konec je úplně jiný, než   by se dalo čekat.
Hranice ovládání (The Limits of Control)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Přibližně tímto filmem se   z Jarmusche stal nesnesitelný   vševěd, který potřebuje   divákovi nacpat své   hloupoučké pravdičky. Že   prý slovo   "bohémien" znamená   "čech"??? Znamená   "rom", protože   romové dorazili do Francie s   glejtem českého krále (rex   bohemiae), a tak je tam měli   za čechy. Rimbaud "svou   bohémou" nemínil své   češství (kde by k němu   přišel?), ale své   "cikánství".
Hvězdná pěchota (Starship Troopers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Tenhle film miluju, miluju! Je   to hrozné, jak se ta   vygumovaná, ale krásná   mládež hrne do války,   oslněná reklamou, a pak při   prvním zasyčení reality   brouků propadá panice.   Skvělý protiválečný a   antifašistický, zábavný   film.
Inland Empire
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Po Lost Highway a Mulholland   Drive něco, u čeho bych byla   ráda spala. Jediné, co mě   sem tam bavilo, byla   králičí soap opera.
Jen Bůh odpouští (Only God Forgives)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Ano, tento film je daleko   lepší než se zdá. Divák   ovšem musí přistoupit na   styl vyprávění a na   psychedelickou barevnost.   Bohužel jsem film viděla jen   na počítači, v kině by to   bylo určitě úplně jiné a   ještě působivější.
Kurýr: Restart (The Transporter Refueled)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Bez Jasona Stathama to nejde!   Tenhle kurýr je trapný.   Honička na konci vůbec není   napínavá. Třetí díl byl   nejlepší, tam se Statham   krásně svlékal před tím   zrzavým nákladem.
Lásky jedné plavovlásky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Přišla s kufrem! Takové   chybičky jsou nadčasové. A   podobné je to s roletou,   která se pořád vrací   nahoru a ničí romantický   večer.
Lost Highway
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Film, který se dá pouštět   pořád dokola, nemá   začátek ani konec. Film, z   kterého jde strach. Je   zvláštním způsobem   erotický. Je to sen, cesta po   ztracené dálnici kamsi do   hlubin lidské mysli. (A   hlupák Haneke ukradl   videokazetu na prahu).
Lovec trolů (Trolljegeren)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Co? Točit trolly na ruční   videokameru je přece   perfektní úlet v nejlepším   slova smyslu! Velká sranda!
Médea
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
To je opravdu Euripidova   Medea. Nejedná se o   vášnivou čarodějnici   cválající na draku, ale o   zklamanou ženu, která neví,   jak jinak ublížit muži, pro   kterého udělala opravdu víc   než vše, a který ji nakonec   hnusně zradil. Překrásné   obrazy! Odkaz na Dreyera   sedí.
Menandros & Thaïs
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Báseň
Dobře, viděla jsem toto dost   šílené nízkorozpočtové   veledílo na Febiofestu a jsem   strašně ráda, že mě   kamarádka přemluvila tam   jít. Jedná se o film, který   se nedá hodnotit v běžných   kategoriích, protože do   žádné kategorie nezapadá.   Dalo by se říct, že tvůrci   chtěli diváka naštvat:   Snímek je založený na   poetických textech, ale jsou   v různých jazycích (hlavně   česky a německy), takže   člověk jako já musí číst   u poloviny textu titulky. Je   to kostýmový film, ale je   poznat, že se točil z velké   části v okolí Prahy a   kostýmy vypadají tak levně,   že běžné obecenstvo   hollywoodských bijáků   nemůže jinak než kroutit   hlavou. Záběry jsou krásně   komponované, ale podle   obrazové kvality je znát,   že byly snímány různými   dost levnými kamerami.   Věřím, že hromady   hlupáků budou film hodnotit   hodně negativně, protože na   šílenost filmu   nepřistoupili. To je škoda.   Tenhle film je jako   surrealistická báseň, do   které se člověk musí   nechat vtáhnout. Mě to   vtáhlo, a najednou jsem   vnímala napínavý antický   děj a hrozivou tragédii.   Krásná hudba! Jo, a abych   nezapomněla: Jakub Gottwald   je sexy.
Moonraker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Viděla jsem skoro všechny   bondovky, a tahle je určitě   nejlepší. Srandovní   hlášky, legrační   bondovský sexismus, který   mě neuráží, krásné   slečny, které se mi líbí   minimálně stejně jako   Bondovi a velký showdown ve   vesmíru. Co bych měla chtít   víc?
Nahý oběd (Naked Lunch)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Spisovatel musí zastřelit   manželku (resp. spisovatelka   manžela), aby se mohl opět   ponořit do Interzone a tam   hladit hmyz (psací stroj).   Poezie není nic jiného, než   něžné pohlazení   šílenství. Film je daleko,   daleko lepší než román,   který je opravdu pouze   drogovým experimentem.
Osm hrozných (The Hateful Eight)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Žádný Sergio
Točit na 70mm soap operu v   jedné místnosti? Použít   Ennia Morriconeho na soap   operu v jedné místnosti?   Skoro žádné krajiny, skoro   žádné extrémní detaily na   oči. Žádný špagetový   western. Raději jsem měla   sjet znovu Sergia Leoneho nebo   tak.
Penny Dreadful
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Tento seriál mě velice   bavil, je napínavý, postavy   jsou zajímavé, každá má   své zajímavé trauma, a Eva   Green je krásná, a Simon   Russel Beale má taky krásně   tragickou roli. Je to samo   sebou trochu guláš všeho,   upírů, Frankensteina,   Doriana Graye, ale to mi   nevadilo, spíš mě to někdy   rozesmálo. Ve škole jsem   měla ale trochu latinu, a   vždycky mě dohání do   zuřivosti, když poznám, že   si tvůrci miliardové   produkce nemohli sehnat   někoho, kdo by jim napsal   korektní latinské texty.
Pohádka pohádek (Il racconto dei racconti)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Od tohoto filmu jsem si   očekávla rurrealismus.   Přitom je to akorát hloupost   bez jakéhokoli děje.   Pohádky vůbec mezi sebou   nesouvisí. A sem tam krásné   obrazy nic nezachrání.
Povolání: reportér (Professione: reporter)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Miluju Marii Schneider. Chci   ji mít doma. A jízda skrz   šprušle okna je   neuvěřitelná, sled akcí   během té jízdy je tak   perfektně choreografovaný,   že bych chtěla mít doma i   Antonioniho, i když vlastně   ani nevím jak vypadal.
Pro hrst dolarů (Per un pugno di dollari)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Tady Sergio Leone ještě   nevěděl, že Clint Eastwood   nesmí být ukecaný. Stejně   moc krásný western s   krásnou hudbou a prachem   všude.
Pro pár dolarů navíc (Per qualche dollaro in più)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Můj nejmilejší western   vůbec, mám ho ještě o   trošku radši než harmoniku,   protože mě tu bere trauma   Leea van Cleefa. Hodinky!
Přežijí jen milenci (Only Lovers Left Alive)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Jarmusch opět potřebuje   dokázat, že ví, kdo byl   Schubert. Keci, keci,   "name droping" v   každé minutě. Jim Jarmusch   je tak nesmírně chytrý a   vzdělaný! Kéž by raději   točil dál filmy jako Down by   Law nebo Ghost Dog nebo Dead   Man.
Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Krásná černobílá   estetika, která připomíná   první Jarmushovy filmy.   Ovšem je dost poznat, že se   točilo digitálně. Ale   všechny nedostatky vynahradí   nekonečně dlouhý záběr na   kočku, která najednou   dostává hlavní roli.   Neobyčejný film o upírech.
Sedmikrásky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Protiválečné filmy nemusí   být polopaticky o světových   válkách apod. Můžou   pojednávat i o broucích a   reklamě (Starship Troopers)   nebo o dvou zlobivých   dívkách, které si každá   mladá divačka ihned   oblíbí.
Spiklenci slasti
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Každý z nás hledá slast a   potřebuje ji dostat vždy   novým způsobem. A každý z   nás je při tom hledání   slasti němý, akorát poliká   sliny.
Spring Breakers
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Napětí tohoto filmu se   vytváří jeho klipovitostí:   Stálé opakování podobných   scén s krásnými dívkami   vyústí v zvláštní lásce   mezi třemi z nich a   gangsterem se stříbrnými   zuby. No a ta láska je opět   ukázána klipem: perfektním   zpěvem Britney Spears a   salvami samopalů při západu   slunce. (Britney Spears jsem   před tímto filmem nikdy   ráda neměla).
Super
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Tragická komedie o   amatérských superhrdinech.   Smála jsem se, až jsem   plakala, a pak jsem doopravdy   plakala, a pak jsem se zas   smála.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10