Duben

Komentáře uživatele majkronyk

majkronyk

majkronyk zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 251
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2017
Konečně zase dobrá Bayovina
Zdá se, že kdy Bay chce,   natočí pořádně dobrej   film a jde to i bez   velkohvězd. Alespoň já tedy   ty herce tam nějak moc   neznám. Každopádně dobrý   příběh, pěkně natočené.   Raději jeden takovej film   než 5 Transformerů a dvoje   želvy ninja. I když první   transformeři byli celkem   fajn. Takže určitě   doporučuji těm, kdo ještě   neviděli.
24 hodin (24)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2017
Na tento seriál se prostě   nedá dívat znovu a to je   jeho hlavní nevýhoda. Není   na něm pak už co objevovat.   Nicméně si myslímk že toto   neplatí o páté řadě,   která je naprosto   neskutečná. Z popela   čtvrté řady povstal doslova   fénix Tvůrcům se tak   povedlo natočit naprosto a   zdaleka nejlepší řadu celé   série. Politika, akce, emoce,   psychologie. To všechno je   celému seriálu vlastní a   této páté sérii pak   obzvlášť. Ohodnotit tento   seriál 10 hvězdičkami není   dostačující. Devátá řada   s podtitulem dnes neumírej je   pak nejen důstojným   zakončením (alespoň   prozatím), ale také   luxusním oživením po 4   letech.
24 hodin: Dnes neumírej (24: Live Another Day)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2017
Devátá řada seriálu s   podtitulem Dnes neumírej je   naprosto famózní. Řekl ych,   že jí sluší i ten   zkrácený formát. Konec   konců v tom stylu byl   natočen ještě spin-off s   názvem 24: Legacy.   Každopádně akce, drama,   napětí a opět skvěl   Kiefer, to všechno je této   řadě vlastní. Nelíbí se   mi konec, protože i hrdina   jako Jack by mohl skončit   trochu lépe a stím, s kým   chce, ale tvůrci mu to holt   nedopřejí. A na super-speed   finish z osmé řady to ani   náhodou nemá, ale to skoro   žádnej závěr seriálu, co   jsem kdy viděl:D Toto   pokračování tedy za plný   počet, ale pořád u mě vede   pátá řada. A pořád mám   po Jackovi jako   nejoblíbenější postavu   Audrey.
24 hodin: Vykoupení (24: Redemption)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Hezká vsuvka mezi šestou a   sedmou řadu, která trochu   osvětluje, co se v sedmé   řadě děje a jak se Jack   dostane až před slyšení   senátu, kterým začíná   sedmá řada, kam by jinak asi   sám opravdu nešel vzhledem k   tomu, že se tam připravuje   jeho grilování. Jinak to   ničím nepřekvapí a proto   trochu nižší hodnocení.
6 Underground: Tajné operace (6 Underground)
 
Přidáno: 26.8.2023
WTF?
Zakládám novou kategorii   filmů, ke kterým nebudu   psát hodnocení pomocí   hvězdiček a název recenze,   nebo toho komentáře spíš   bude vždycky WTF?

Myslel jsem si, že jsem   opravdu velkej konzument a v   podstatě po snížení svého   IQ na hodnoty někde kolem   houpajího se prádla ve   větru na šňůře můžu   vidět v podstatě cokoli. Ó,   jak jsem se jenom mohl tak   mílit. Na tohle jsem   nevydržel dívat se ani 15   minut. Dialogy nedávaly   smysl, akční scény vlastně   taky moc ne. Mám v seznamu   ještě pár akčních věcí   od Netflixu, ale po dnešku si   musím zase dát tak týden   pauzu, než znovu zkusím   něco vidět.
7 životů (Seven Sisters)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2018
No tak tohle byl konečně   pořádnej distopickej film   pro mojí cílovou skupinu a   ne ty teenagerovské kraviny,   na které musím koukat,   protože se v tomhle žánru   skoro nic jiného netočí.   Fakt se mi to líbilo. Má to   jasnej a svižnej příběh,   na můj vkus jich teda sice   umřelo až moc, vlastně mi   bylo líto všech, i Monday.   Nebyla podle mě zlá, jen   prostě chtěla to, co   všechny, akorát ona jediná   byla holt ochotná udělat ty   nepopulární kroky k tomu,   aby to dostala. Mělo to i   pěkný soundtrack a vůbec to   bylo povedené a originální.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2017
3x hurá a deset krát mazec.   Ten film je prostě tak   hustej, že lepší už to ani   být nemohlo. Když vemu v   úvahu, že je to v podstatě   jen akční film s naprosto   průměrným příběhem, tak   je to zpracované tak   luxusně, že se na to dá   dívat pořád a pořád. Ke   dvojce a trojce koment psát   nebudu, protože jsou o   třídu horší a když už,   tak trojka se mi líbila víc   než dvojka.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2016
Špionážní mazec
Až do tohohle filmu jsem měl   rád bondovky. Teď už mám   rád tohle. Knihu je potřeba   brát jako dobrou předlohu, z   níž se vycházelo. Film má   jinak vše, co byste od něj   čekali. Akci, napětí,   příběh.
Agent bez minulosti (XIII: The Series)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2017
Konečně špionážní série, na kterou se dá koukat
Scénáristi vzali velice   úspěšnou knižní sérii a   vůbec se jí nedrželi do   důsledků a proto spousta   lidí asi tyhle filmy s   Jasonem Bournem nemá ráda,   ale podařilo se jim vytvořit   úchvatnou sérii o agentovi,   který prostě nechce nic   jiného, než klid a aby mu   všichni dali pokoj. Je to   také jedna z mála sérií,   kde si filmy (pouze ty, kde je   přímo samotný Bourne)   drží svoji kvalitu a nejen   to, oni ji dokonce zvyšují.V   tomto případě je Bournův   mýtus lepší než Agent bez   minulosti a Bourneovo   ultimátum je potom lepší   než oba předchozí filmy.   Naposledy natočený Jason   Bourne už není tak dobrý, i   když není výrazně horší.   Jen už to zkrátka není nic   originálního po těch   letech. Člověk si jen   říká, kolik takhle   vycvičených lidí asi chodí   po zemi a může jim kdykoli a   z jakéhokoli důvodu rupnout   v bedně a může se tak stát   něco tak šílenýho, že si   to ani nedovedeme představit.
Agent na útěku (The Expatriate)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2022
Průměr
Hledal jsem na HBO Max něco,   co bych jen tak jako   jednohubku mohl zkouknout s   rodičema a mohli jsme u toho   normálně pokecat. A tohle   bylo celkem vhodný. Není tam   nic převratného, nic   výrazného. Je to normální   šablonovitý příběh.
Soudě dle mého okolí, dost nepochopený seriál
Jak už jsem napsal do   nadpisu, moc tomu nerozumím.   Dlouho jsem se tomuhle   seriálu vyhýbala to i   přesto, že většinou   nedávám na názory   ostatních a vždy se raději   přesvědčím sám. V tomto   případě jsem udělal   výjimku, protože těch   negativních názorů bylo ...   všechny.

Ano,   pokud to někdo vzdal už po   pilotním díle, tak jako   uznávám, že ten nebyl nic   moc. Naštěstí těch lidí   asi nebylo tak moc,   minimálně ne v USA, protože   seriál vysílali a natáčeli   dál. Po pilotním dílu ale   už přijdou velmi brzy díly,   které jsou výborné a i   když celá ta první řada je   taková vlažná, tak ta   driuhá je rozhodně naprosto   vynikající. Já nejsem   čtenář komiksů, takže   info mám akorát z MCU a od   pár youtuberů, které jsem   začal sledovat jen a   výhradně proto, abych měl   prostě víc informací o tom,   proč tenhle má tyhle   schopnosti a tenhle zase   jiný. Seriál mi zase   některé vědomosti doplnil,   i když je pravda, že   propojovat to až takhle i se   seriálama, to už je trochu   šílený a maraton, kterej je   potřebna zkouknout před   Infinity War je díky tomu   ještě o dost delší:D

Normálně bych   dal 90%, ale protože má ten   seriál tak špatnou pověst z   nějakého důvodu, tak dám   100, abych to trochu   vyldpšil. Rozhodně   doporučuju všem kvůli MCU a   i všem, kdo mají rádi   typické šablonovité   seriály 22 x 40 minut na   řadu. Překvapivě ani první   a ani druhá řada nekončí   otevřeně a vždycky tam   zatím dořešili to, co   řešili během té řady.   Takže paráda.

Záměrně to   nesrovnávám se seriály na   Netflixu, protože ty jsou   prostě o něčem jiném a   mají i jiný formát, takže   to srovnání se moc udělat   nedá.
Alita: Bojový Anděl (Alita: Battle Angel)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2019
Na tenhle film jsem se hodně těšil.
Rozhodně můžu doporučit   všem, kdo má rád akční   filmy, pěknou choreografii a   tuhle tématiku kolem cyborgů   obecně samozřejmě. Je to   fakt výbornej film a není z   toho tak moc vidět ta   japonská tématika, takže   super. I když u Ghost in the   shell mi to taky tak moc   nevadilo, ale tenhle film je   prostě mnohem líp   zpracovanej. Nejsou tam   slavní herci, kteří by   ubírali moc velkou část   rozpočtu, takže taky fajn   bonus.
Amazing Spider-Man (The Amazing Spider-Man)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2024
Za mě lepší net ten první
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se mi to hleat.   Každopádně Garfield je   definitivně lepší   Spider-man, Gwen je   definitivně lepší než Mary   Jane. Jsem v menšině, takže   dál nic psát nebudu, jen   jsem tu chtěl doplnit   hodnocení sám za sebe.
Amazing Spider-Man 2 (The Amazing Spider-Man 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2024
Spoustu se toho nepovedlo.
Druhý film této série je   definitivně horší než ten   první. Ale zase upřímně. U   Sony má Spiderverse nastarost   holt někdo, kdo k tomu   evidentně nemá vztah. Na   druhou stranu třeba ve   srovnání se třetím   Spider-manem od Raimiho   (konečně jsem se podíval,   jak se to píše, a kupodivu   jsem se minule nespletl), tak   tady v tom se alespoň lidi   nechovali jako úplný   hlupáci větší část   filmu.
Andor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2023
Jde to i bez Jediů a Síly
Původně jsem na to ani   nechtěl koukat, protože jsem   si říkal: "K čemu jako   je seriál o postavě, o   který stejně už vím, jak   dopadne" No ale to bych   si mohl říkat a říkal jsem   si i o prequelový trilogii. V   každým případě tenhle   seriál je naprosto skvělej a   jediné, co mě mrzí je, že   to není minisérie ale   počítá se minimálně s   další řadou. Pokud si   udrží kvalitu tak možná,   ale i tak mi to přijde   zbytečné. Ale to už tak u   Disney je, všechno co nejvíc   podojit.

Rozhodně doporučuji   všem, kdo mají rádi toto   univerzum a chtějí se   podívat i na stránku bez   světelných mečů a síly a   trochu zabrousit do toho, jak   asi funguje Impérium.
Ant-Man a Wasp (Ant-Man and the Wasp)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Nejvíc kritiky jsem slyšel   na záporačku tohohle filmu,   ale ona tady ani snad žádná   záporačka/záporák prostě   není. Všichni tu dělali to,   co dělali asi ze správnejch   důvodů. Z určitýho úhlu   pohledu vzato. Líbilo se mi i   to, že kladní komičtí 3   pomocníci tu měli záporné   komické ekvivalenty:)   Rozhodně si nemyslím, že by   to měl být špatný film, je   to prostě trochu vedlejší   kolej a vzhledem k tomu, že   se to odehrává paralelně s   Infinity War, tak se tam ani   žádný z Avengerů objevit   nemohl. Možná Hawkeye, ale   holt si na něj musíme   počkat do příštího roku.
Aquaman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2018
!!! Konečně na výbornou !!!
Konečně film od DC, který   se může srovnávat s   Marvelovkama. Správně   nadávkované, všechno spolu   perfektně hraje a souvisí,   podmořský svět, ze kterého   jsem měl největší strach,   tak ten je taky perfektně   vykreslen. Skvělý   soundtrack. Jason Momoa   konečně dostal pořádnou   roli.

Muž z   oceli byl v zásadě   dobrý.
Wonder woman   byla o dost lepší.
Tohle je naprosto   výborné.

Teď   ještě nějak pořádně   dotáhnout ty týmovky a bude   to super.
Arrow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2017
Konečně něco pořádného ze světa DC
Z DC komiksů, které zatím   byly zfilmovány mám   většinou dost rozpačitý   pocit. Samozřejmě Batmani od   Nolana jsou naprosto   famózní. Tento seriál se   tomu ale vymyká a pak ho   následují ještě další, o   kterých tu teď psát nebudu.   Každopádně jde o jeden z   nejpůsobivější takových   těch klasických komerčních   seriálů, kde je použíta   skvělá bojová choreografie,   příběh je dobrý, postavy   super (už dlouho nebo spíš   nikdy jsem neviděl seriál,   kde by bylo tolik komiksových   postav na jedné scéně), a   vůbec celé je to velmi   povedené. Zatím mám za   sebou 3 řady a kousek a i   když třeba čtvrtá řada   už asi není tak poutavá,   uvidíme tedy až s ní   skončím, stejně bude   zajímavé jak dlouho a kam   dál se to bude ještě   ubírat. Každopádně jsem   rád, že tento seriál mapuje   spíš vedlejší postavy z DC   komiksů a ne jen Supermana a   Batmana.

DODATEK:
Seriál   jsem konečně po letech   dokoukal, včetně   cross-overů. Přesto že   třetí a čtvrtá řada byly   výrazně slabší. Seriálu   se povedlo zázračně odlepit   ze dna a po lepší páté   řadě nasledovaly skvělé   šestá a sedmá řada. O té   osmé bych řekl, že to byl   dobrý fan servis, ale opravdu   dobrý fan servis, ne jako   deváté Star Wars:) Posedení   díly se mi ale moc nelíbily.   Jeden se odehrál v   budoucnosti a má otevřený   konec a ten poslední, ten   vlastně ani tak špatný   nebyl, prostě to bylo   definitivní rozloučení se   seriálem a postavou, takže   se od toho nedalo vlastně ani   nic víc čekat.

Narozdíl třeba od Flashe   si seriál udržel kvalitu až   do konce, což je poměrně   vzácné na tolik řad o   tolika dílech. Zmiňovanému   Flashovi se to nepovedlo ani   náhodou.
Assassin's Creed
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2018
Poslední dobou se mi daří   koukat na filmy, který mě   teda dvakrát nebavěj. Tohle   bude jeden z těch případů.   Hru jsem nikdy nehrál, takže   naštěstí to nemůžu podle   toho posuzovat. Ale i tak mě   to dvakrát nebavilo. Bylo to   takové jakoby docela   náročné na pozornost, ale   přitom si to tu pozornost   taknějak nezaslouží.   Nehledě na to, že   nesnáším filmy, kde je   půlka v jazyce, kterej   neumím a titulky se mi   vzhledem k mýým očím   prostě čtou špatně,   respektive je číst rozhodně   nestíhám. 5 z 10 bude asi   nejadekvátnější   hodnocení, které tomu jsem   ochotný dát. Po druhé už   to vidět nemusím.
Avatar: The Way of Water (Avatar 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2023
O hvězdičku míň než první díl
Prvnímu dílu jsem dal 8/10 a   protože druhý díl je   prakticky kopírka a   vykrádačka prvního navíc s   vykrádačkou ze Zachraňte   Williho, tak o hvězdičku   míň. Ale pochopitelně   vizuál je naprosto   dechberoucí a hlavně   podvodní svět je prostě   naprosto neskutečný. K tomu   nemůžu říct ani popel.
Avengers (Marvel’s The Avengers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2017
Avengers se mi pořád líbí   a pořád na to můžu koukat.   U dvojky už to tak   jednoduché není, protože to   je prostě splácanina, ale o   tom jinde. Na Avengers se mi   líbí, jakým způsobem se   tam zapojují jednotlivé   postavy. Takže i když někdo   neviděl přeechozí filmy o   Iron Manovi nebo Hulkovi nebo   Thorovi, tak to rozhodně   přežije a třewba se na ně   může kouknout později. Je   vidět, že Marvel si prostě   vytičil nějakou cestu, po   které se vydal a té se   drží. Což je super. Takže   příběh je dobrý, akční   scény včetně drobných   bojůvek mezi jednotlivými   hrdiny jsou luxusní. Efekty   ani nebudu mluvit. Prostě   masakr. Herci samozřejmě   perfektní. Tenhle film mám   koupený nejen na iTunes ale i   jako blue-ray.
Avengers: Age of Ultron (The Avengers: Age of Ultron)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2018
2. Avengers
Musím říct, že na první   shlédnutí se mi tenhle film   z nějakého důvodu nelíbil   tolik, jako jednička. Možná   to bylo i tím, že film v   postatě navazuje na události   z druhé řady Agenti   S.H.I.E.L.D., které jsem   tehdy samozřejmě neviděl a   tak už začátek, kdy   najednou se vhneme do   počáteční akce jen tak, mi   prostě nic neříkal a   nechápal jsem ho.

Na druhou stranu, když   jsem film viděl podruhé a   soustředil se víc na   psychologii postav, třeba   Hulka a samozřejmě Black   Widow, později i na Quick   Silvera a Scarlet Witch, tak   ten film dostává   samozřejmě úplně jiný   punc a ráz. Tím se dá i   těžko srovnávat s   jedničkou a kdybych musel   říct, který z nich je   lepší, tak dost možná i   právě Age of Ultron. I   záporák je totiž v   podstatě dobrej. Je to sice   velké klišé o umělé   inteligenci, která se   postaví proti lidstvu, ale   lidstvo si podle mě v   dnešní době málo   uvědomuje, že takhle to s   tou A.I. jednou nejspíš   opravdu dopadne. Nejhorší,   co se téhle planetě mohlo   stát, jsme my:D

Ve filmu mi teda chyběl   například Falcon, který tam   podle mě klidně mohl být,   teda myslím tím bojovat,   protože on byl na té oslavě   samozřejmě. Taky je škoda,   že Natasha nezkusila zvednout   Thorovo kladivo, protože   podle komiksů je hodna jeho   síly. Vtipné taky bylo, jak   se Thor pozastavil nad tím,   že Cap s ním alespoň pohnul   jemně:D

Ostudu   ten film určitě nedělá a   postavy si zde projdou   dalším vývojem, ale je   pravda, že jednička se   režisérovi povedla asi lépe   a proto jsem rád, že další   díl budou točit bratři   režiséři, který točí   Captain America 2 a 3.
Avengers: Endgame
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2019
Moc pěkné zakončení
Rozhodně se jedná o jednu z   těch nejlepších Marvelovek   a tihle režiséři doufám   ještě něco točit budou,   protože jim to rozhodně jde.   Ano je potřeba souhlasit s   tím, že to bylo takové   jakoby o něco míň   konzistentní než Infinity   War, ale to se asi ani nedalo   jinak udělat, když se tam   prostě dějou věci, které   se tam dějou. Nebo alespoň   já si to myslím. A jestli   někdo říká, že je to   stejně špatné, jako Ultron,   tak já bych klidně mohl   říct, že je to stejně   dobré jako Ultron, protože   mě se líbil. Kdyby se mě   někdo zeptal, který z těch   22 filmů je pro mě nej, tak   opravdu nevím. Líbily se mi   všechny Avengerovky, tedy ty,   kde je pohromadě celý nebo   většina týmu Tam se tedy v   mém případě počítá i   Civil War. Takže těhle 5   filmů je za mě top a ty   ostatní jsou za nimi ale jen   o kousek a některé jsou asi   i objektivně lepším třeba   IM3 je naprosto skvělý.

Každopádně jsem   zvědavý, kam to půjde dál,   půjde-li to někam dál.   Jisté náznaky tam byly, tak   uvidíme.

úprava
Ještě se   mi to rozleželo v hlavě a   dokonce se mi o tom i zdálo,   tak hcci je dopsat, že je to   pravdu i dost emocionální a   třeba začátek není ani tak   akční, jak jsme u Marvelu   zvyklí. Ale je to určitě   dobře. Je tam hodně prostoru   pro to, abychom viděli naše   hrdiny i jako lidi a že se   taky musejí vypořádat s   tím, co se stalo a jak se s   tím vypořádají.
Avengers: Infinity War
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2018
100% nej Avengers, dost možná i MCU film vůbec
O tomhle filmu se toho dá   málo napsat, aby v tom nebyly   spoilery, protože se tu   prakticky pořád něco děje.   Takže za nějaký menší se   případně omlouvám.

Film přímo   navazuje na potitulkovou   scénu z Ragnaroku. Thanos   chce konečně dokoncit svůj   plán, ktrý spustil při   útoku na New York v prvních   Avengers.

V   tomto filmu je opravdu hodně   postav, navíc se naši   hrdiné sopjí se Strážci   Galaxie, což je opravdu   hodně dobře zvládnutý, a   to jak jejich setkání s   Thorem, tak jejich setkání s   Iron Manem. Rozdělení a   přeskupování postav do   různých partiček funguje   naprosto skvěle a interakce   mezi jednotlivámi postavami   jako Tony a Strange nebo Thor   a Rocket, tak to je prostě   naprosto boží.

Film končí v podstatě   happyendem, ale záleží, z   jakého úhlu pohledu to   berete:D

Co se   mi nelíbilo? Viděl jsem to   už v upoutávce a když jsem   to poprvé uviděl v kině,   tak jsem nechápal. Black   Widow je blondýna? Já jako   chápu, že je to přírodní   Scarlettina barva, ale Black   Widow má bejt prostě zrzka   sakra fix.
Baby Driver
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2018
Na úvod rovnou řeknu, že   teda Ansel Elgort se mi fakt   nelíbí. Neřeším, jestli   se do toho filmu hodí nebo   ne, prostě se mi nelíbí.

No a film? Tak ten   je super, pěkně natočený,   scény nastříhaný domuziky,   což už jsme mohli vidět ve   spoustě trailerů, a v   některejch částech   některých filmů, ale takhle   v celym filmu, tak to vypadalo   opravdu zajímavě. Bylo to   zase něco trochu jiného.
Babylon 5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2022
Jedno ze dvou nejlepších sci-fi
Protože hodnocení píšu až   teď po dokoukání Expanze,   tak je tento název recenze   správně. Ještě před rokem   bych napsal, že je to vůbec   nejlepší sci-fi, jaké jsem   kdy viděl. Ale bůhví proč   jsem tu neměl žádné   hodnocení.

Seriál jsem viděl už   třikrát. Je to opravdu po   všech stránkách vymazlené.   A až na první řadu, která   trochu víc připomíná Star   Trek a je víceméně   epizodická, jen sem tam se na   pozadí rozjíždí témata,   která se budou řešit až v   dalších řadách, další 4   řady už většinou sledují   vyšší cíle než jen   jednotlivé epizody. Každá   řada má svůj příběh,   všechny dějové linky,   které jsou otevřeny, jsou   také uzavřeny. Po   dokoukání tohoto veledíla   prostě nezůstane žádná   otázka, kterou byste neměli   zodpovězenou. Alespoň mě   nezůstala.

Seriál se nedávno   dočkal velkého remasteru   buď 4K nebo FullHD, to si   teď nevzpomenu. Původní   verzi, kterou jsem viděl, tak   byla ve formátu 16:9, ale   tento remaster je 4:3.   Remaster byl přímo pro HBO,   ale na české verzi HBO Max   to bohužel nenajdete. V   češtině se dají sehnat   pouze první dvě řady.

K seriálu bylo   natočeno několik dalších   filmů, které dovysvětlují   další děj.

Dále byl ještě natočen   seriál Crusaders, ale   naneštěstí byl velice   rychle zrušen.

Každopádně každý, kdo   má rád sci-fi, by měl tohle   rozhodně vidět.
Banshee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2017
Dlouho už jsem neviděl   seriál, který by byl lepší   než polovina tzv. áčkových   filmů, které jsem za   posledních pár let viděl.   Takhle natočené akční   scény, příběh, úvodní   znělka, herci. No prostě   něco naprosto úžasného.   Hodnotím po shlédnutí   druhé řady, ale nemyslím   si, že by se mohlo stát   něco, co by mi pokazulo   dojem.
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Co je na tom filmu vlastně špatně?
Superman a Batman nemají   vůbec důvod spolu   bojovat.
Kdyby spolu   jen trochu mluvili, když se   setkají, tak by si to prostě   vysvětlili a bylo by to.
Batman přeci není pako,   aby se nechal tak snadno   zmanipulovat.
Ta loď   měla ještě hloupější UI   než je Siri, Google a Alexa   dohromady, když jen tak   někomu cizímu nabídne v   pohodě převzít velení.

No a takhle by se   dalo pokračovat ještě   chvíli. Ale asi to nermá   cenu. Mohlo to být fajn, jen   kdyby se nad tím někdo   zamyslel.

Jo a   co to, žr celej film se snad   odehrává v noci, to jsem   chápal u Batmana z 80 let,   kde nebylo dost možností,   jak ty efekty vytvářet, ale   dneska? Hrůza.

Ale když tohle všechno   přežijete, tak je to fajn   podívaná:D
Batwoman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2022
Trochu lepší průměr dalšího Arrow-verse seriálu
Takže po shlédnutí tohoto   seriálu jsem zjistil, že   jsem asi dost konzumní   člověk. Jinak si úplně   neumím vysvětlit, že jsem s   ním ztratil tolik času.   Hlavně druhá řada byla   docela dost podviná.

Když jsem viděl   Elseworlds, kde byla Batwoman   představena, tak jsem se na   to i těšil, protože to   vypadalo docela zajímavě. S   Ruby Rose žádný problém   nemám jako spousta jiných po   jejichž přečtených   recenzích jsem měl pocit,   že seriálu dali špatné   hodnocení jen proto, že tam   hrála ona, nebo proto, že   hlavní postava měla radši   holky než kluky. Ne, ani   tohle mi nevadí. Upřímně   je mi to fakt jedno. Nemusím,   když je to tam moc na sílu,   ale v té první řadě mi to   ani tak nepřišlo, takže   pohoda.

První   řada se mi líbila, i když   naneštěstí se seriál   ubíral dost jiným směrem,   než to původně vypadalo v   Elseworlds eventu. Přesto to   bylo docela dobře a jasně   nalinkované, první řada   skončila pěkným otevřeným   koncem, kde byla v podstatě   vyhlášena válka Crows pro   Batce a mohlo to klidně být   docela fajn. Pak tedy hlavní   herečka odešla (ne, fakt mě   nezajímá proč, jestli to   byla její vina, nebo toho   štábu, to je mi upřímně   jedno a jako diváka mě to   nezajímá). Podstatné je,   že místo toho, aby našli   někoho podobného a zachovali   postavu, tak se rozhodli jít   tou horší cestou.

Ve druhé řadě tedy   dostáváme novou Batwoman a   ta první za záhadných   okolností mizí ze scény,   možná umře, možná ne, to   uvidíte sami, pokud se na to   podíváte. Druhá řada se   tedy odehrává ve stylu:   Hledáme naši Kate, která   spadla s letadlem a našel se   jen její oblek. Ten úplnou   náhodou našla jakási holka,   která čistě náhodou je   bývalá kriminálnice, co   umí 6 bojových umění. No   tak si ho vezme, proč ne.   Takže zatímco hledáme   starou Batku, máme tu novou,   o kterou nikdo nestojí, nikdo   ji nechce, ale stejně je tu.   Pomalu se zapracovává a   nakonc ani není tak špatná,   o to tak nějak ani nejde, ale   je to jako když vyměníte   kytaristu nebo zpěváka v   kapele. Možná to bude   fungovat, ale možná taky ne.   Druhou řadu bych tedy   ohodnotil nejhůř. Hlavně   proto, že bylo celkem jasně   vidě, že scénáristi tak   nějak vůbec netušili, co si   s tím vším počít.

Třetí řada už   s novou Batwoman, tedy Ryan   počítala naplno, takže to   bylo alespoň o to   jednodušší. Záporačka z   první řady už vlastně ani   tak nějak moc záporačka   nebyla a do toho všeho se   nám tam začalo plést téma   "rodina" protože   když to vychází dvacet let   Rychle a zběsile, tak to   musí vycházet i jinde ne? No   ale ne:( Nicméně alespoň   byla ta řada   konzistentnější až na ty   veletoče kolem vztahu   bývalé přítelkyně Kate,   která bůhví proč se dala   nebo chtěla dát dohromady s   Ryan, protože když nemůže   mít jednu Batwoman, tak   alespoň tu druhou:) Opět,   mě to nevadilo, ale dalo se   to rozhodně udělat i   důstojněji. Ne vždycky se   dvě postavy, o kterých je   jasné, že mají být spolu,   musí chovat, jako kdyby   ještě byly na základce a   jeden den se měly rády, ale   druhý den si na pískovišti   rozbily bábovičky a tak se   zrovna zase moc rády nemají.   Veškeré napojení na   Arrow-verse vzalo tím pádem   za své, protože když nebyla   Kate, která měla v DC   multi-verse docela důležitou   roli, tak nemělo smysl si   dál na něco hrát.

Celkově tedy ten   lepší průměr a na jedno   zkouknutí, když nebudete   mít opravdu vůbec co dělat   a na co se koukat, se to dá.
Bitevní loď (Battleship)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2017
:D Samozřejmě že to moje   hodnocení je trochu   nadsazené, ale je to opravdu   legrace. Dlouho jsem se u   filmu takhle nebavil, jak je   to přehnané. Hodně se i   poslední dobou líbí ty   industriální typy   soundtracků, kdy pořádně   člověk neví, jestli je to   zvuk filmu a nebo hudba.   Včera jsem ten soundtrack   zrovna poslouchal a byl jsem   právě dost překvapenej.   Každopádně slušná   odreagovávačka.

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

04:35 - 05:00

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Majetkové vyrovnání státu a cí...

04:20 - 04:45

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - O Rampelníkovi (2007) [TV film...

03:35 - 04:55

60 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Paul (2011)

03:30 - 05:35

65 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10