Duben

Komentáře uživatele pakacka

pakacka

pakacka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Hanka Rojková

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 64
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Neskutečný paskvil a   slátanina. Vizuálně   nabubřelá blbost, co ve   skutečnosti nenabízí vůbec   nic, kromě spousty scén   vyvolávajících jedovatý   smích. Obrovské krvelačné   krůty řvoucí jako lvi jsou   fakt něco… Btw: Že by   Emmerich znal pověst o   Bruncvíkovi? ;-)
2046
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Nemám nejmenší tušení, o   čem vlastně tenhle film byl,   ale vůbec mi to navadí. Po   zhlédnutí jsem jen seděla s   pusou dokořán a s pocitem,   že tenhle snímek stál za   to. Poselství neposelství,   je to nádherný, kouzelný   film.
Absurdistán (Absurdistan)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Zřejmě jsem ignorant, ale   tenhle film mi naprosto nic   nedal, jen mi sebral hodinu a   půl života. Navíc se v něm   objevilo několik věcí,   které mi brání přijmout   jeho věrohodnost - třeba   když ve vesnici není ani   kapka vody, jak je možné,   že chlapi spadli do vodního   příkopu? Podle mě si jen   Abrusrdistán hraje na   pseudointelektuální film,   ale dalo se to udělat mnohem   a mnohem lépe (a méně   nudně)... Ale jak říkám,   zřejmě jsem jen igronant, co   nepochopil   "duchovní"   rozměr... P. S. Ústřední   dvojice (zejména Temelko Maxe   Mauffa, který vypadá jako   mírně retardovaný) mi byla   byla dost nesympatická... 33   %
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Úžasný vtipný film. Jim   Carrey si umí užít všechny   svoje grimasy, pitvoření a   dokonce i styl chůze:-) I   když je film sám o sobě   naprostá ptákovina, ráda se   na něj vždycky podívám,   protože člověk se tomu   prostě musí smát. Navíc i   dabing se moc povedl, třeba   věta: "Máš hlad, tady   máš." se mi   nesmazatelně vryla do   paměti:o)
Andromeda
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Mimořádně hloupý sci-fi   seriál, který se s   ostatními seriály podobného   ražení nemůže rovnat.   Kevin Sorbo si evidentně   toužil opět zahrát   suherhrdinu. Problém však   tkví v tom, že od Hercula o   pár let zestárl a už to   není to, co to bývalo. Na   kožené upnuté kalhoty je   už starý a navíc ani jeho   herecké "umění"   se s věkem nezlepšilo.   Dokonce ani speciální efekty   za moc nestojí... Andromeda   je pro mě velké zklamání.
Arthur a Minimojové (Arthur et les Minimoys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Musím říct, že jsem se   zprvu obávala, čekala jsem   další z řady rodinných   animovaných filmů, ve   kterých dítě vše zařídí   a zachrání co se dá. Ale   byla jsem mile překvapená.   Arthur a Minimojové je   snímek, ve kterém asi z   jedné třetiny vytupují   herci a zbytek je kreslený. A   to pěkně - roztomilé   postavičky vapadají jako   kříženci mončičáků a   trollů (těch, co měli   barevné vlásky, které   trčely nahoru:o) Najde se tu   řada vtipných scén, které   z již několikrát   obehraného tématu dokázaly   vytvořit podívanou nejen pro   děti.
Barevný závoj (The Painted Veil)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Příjemné výpravné drama   plné barev, úžasných   kostýmů a hudby, krásné   přírody, napětí mezi   hlavními postavami, cholery a   hlavně skvělých herců.
Pravý důvod toho, proč   se mladí manželé ocitají v   nehostiné krajině se   dovídáte až zpětně,   zpočátku jen víte, že jim   to neklape. Od druhé poloviny   však k sobě nacházejí   cestu a vy jim musíte fandit,   i když tušíte, že toto   krásné romantické drama   nemůže mít dobrý konec.   Stručně a jednoduše   vynikající film.
Bathory
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Pro mě český propadák   roku… Friel, Roden a   Matheson výborní, ostatní   herci, respektive i dabéři   nic moc až bída. Vše je   příliš černobílé,   naivně rozdělené na hodné   oběti a pokrytecké padouchy.   Vývoj, stejně jako celý   děj, nulový, jen sled scén   a podivných dialogů bez ladu   a skladu a co hůř – bez   logiky! Jako by Jakubisko   rozpačitě přešlapoval na   místě a nevěděl, jak film   uchopit. Pokud chtěl   vytvořit syrové historické   drama, měl se vyvarovat   všech trapností okolo. Ke   dvojici františkánů se snad   ani nemá cenu vyjadřovat, ty   kolečkové brusle na klíček   a Mádlovo neustálé vytí na   měsíc mi dokázaly znechutit   i těch pár minut, kdy jsem   se znuděně nedívala na   hodinky. Jakubiska bych za to   140minutové utrpení snad   podrobila právu útrpnému   :-/ Jednu věc ale musím   Bathory přiznat – JE to   velkolepý film – tedy   alespoň co se týče   VÝPRAVY. Právě kostýmy a   natáčení na tolika   lokacích zřejmě byly   jediným důvodem tak   astronomického rozpočtu   (nebo že by si Franco Nero za   ten štěk řekl taky trošku   vyšší kapesné?). Nic   jiného totiž na skutečnou   cenu neodkazuje, naopak to   spadá do šedi průměrnosti   a vyvolává dojem pouhé   dražší televizní   adaptace… Takže by mě   zajímalo, kam těch 380   „mega“ zmizelo?! Aby   nakonec Jakubisko nemusel   splácet dluhy větší než   Pomeje za Andělskou tvář…
Cellular
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Není to film, který diváka   úplně vtrhne do děje, ale   viděla jsem už i horší   filmy:-) Najdeme tu docela   dost nelogičností: proč se   třeba Evans hned na začátku   nepodíval na číslo, které   mu volá? Podle něj mohl tím   nejjednodušším způsobem   zjistit, kde Kim Basinger je a   nemusel nasazovat krk pro   neznámou ženskou. Basinger   nepředstavitelně přehrává   a jen tak mimochodem, její   postava je učitelka nebo   opravářka telefonů?:)   Následuje celá řada kýčů   a fakt dost drsný product   placement, který se nikdo ani   nesnažil mírně zakuklit.  
Ale čert to vem,   Cellukar je celkem průměrný   thriller, který nabízí dost   akce a stručně řečeno -   dá se na to dívat a člověk   se u toho i pobaví.
Cesta kolem světa za 80 dní (Around the World In 80 Days)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.11.2007
Tohle je i na Jackieho Chana   moc. O ostatních hercích ani   nemluvě. Větší blábol   jsem už dlouho neviděla a   doufám, že ani dlouho   neuvidím!
Crash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2008
waaaaw, dokonalá syrovost...   Tak tenhle film mi vyrazil   dech. Krásná ukázka toho,   že život je svině, ale   nikdy ne černobílý...
Číslo 5 žije (Short Circuit)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Asi tu vůbec nemá cenu se   zmiňovat o ději, každý z   nás ho jistě zná...:-)   Musí říct, že Číslo 5 je   opravdu příjemný a jemný   film, který kdykoli ho   vidím, tak mě potěší...   Sice je pravda, že je plný   klišé, ale koho to zajímá?   Jednoduše pohodová   oddechovka...
Eragon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2007
Knihu jsem sice nečetla (i   když se na to už dlouho   chystám), ale film se mi   líbil. Pravděpodobně to   tedy asi bude tím, že   neznám předlohu. Na jednu   stranu vykrádá některé   scény z podobných filmů,   ale i tak se jich tu najde   pár, které jsou opravdu   úchvatné. Zvlášť ty, ve   kterých se objevuje Saphira.  
Jen nechápu, jak se   mohlo podařit scenáristům   vměstnat příběh na 500   stránek do stominutové   stopáže!!! Předpokládám,   že měli hodně velké   nůžky...
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Úžasný, mystický,   velkolepý,... film. Naprostá   nádhera. Na první   zhlédnutí naprostá bomba,   která posadí člověka na   zadek. Druhým zhlédnutím se   nic nemění. Po dlouhé době   film, o kterém i po odchodu z   kina musíte dlouze   přemýšlet. Herci odvedli   dobrou práci, jedinou   výhradu bych měla k   přílišnému opakování   některých scén, které   místy dokonce tak trochu   obtěžuje. Rozhodně to   chtělo velkou odvahu,   natočit fim takového obsahu   byla sázka do loterie.   Pravděpodobně Fontána   nesedne každému, ale stojí   za to alespoň zapřemýšlět   nad jejím zhlédnutím.
Gilmorova děvčata (Gilmore Girls)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Vedle Hcězdné brány můj   nejoblíběnější seriál.   Gilmorova děvčata jsou plné   úžasných vtipných scének   a dialogů. Rychlost jejich   mluvy je obdivuhodná.   Sarkastické dialogy plné   narážek nejen na filmové   hlášky slouží jako   úžasný relax po škole či   po práci.
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Pátý Harry Potter se mírně   odlišuje od předešlých   filmových adaptací. I přes   nutné prokrácení a   režisérské úpravy děje   vznikl kvalitní celistvý   příběh bez výrazných   dějových skoků. David Yates   byl schopný z herců dostat   maximum, což je nejlépe   vidět na představiteli   Harryho, Danielu Radcliffovi.   Že by se pobíhání nahý po   jevišti kladně podepsalo na   jeho hereckém talentu? Vedle   Radcliffa dostala obrovský   prostor slizká, sadistická   Dolres Umbridgeová v podání   bravurní Imeldy Stauntonové   oblečené od hlavy až k   patě do růžové. Její   slastné usrkávání čaje   mezitím, co mučí studenty,   stojí za všechny   prachy:-)
Harry Potter   a Fénixův řád se sice   spíš než na akční scény   soustředí na vnitřní svět   hlavní postavy, což ale   tolik nevadí. Závěrečná   bitva na ministerstvu je   navíc velmi působivá a v 3D   provedení je opravdu   efektní. Je jen škoda, že z   filmu vypadl famfrpál, na   který jsem se opravdu   těšila…
Kvalitou   bych pátý díl zařadila   těsně za Vězně z Azkabanu,   který je zatím nejlepším   filmem série. Televiznímu   režiséru se povedlo   přesvědčivě vystihnout   temnou atmosféru knižní   předlohy. Také soundtrack   patří mezi ty lepší.
Hele, vole, kde mám káru? (Dude, where's My Car?)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Když jsem poprvé viděla   tenhle film, bylo to, když se   u něj bráchové hloupě   tlemili... Podívala jsem se   také a zjistila, že i když   je to naprostá blbost, je to   vtipné. Jednoduše je Hele,   vole, kde mám káru? tak   trapná komedie, že se   prostě musíte smát.   Ideální na nedělní   odpoledne, kdy nevíte, co   dělat a nudit se už vám   leze krkem...
Holka na hlídání (The Nanny Diaries)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Na mém hodnocení se mírně   projevuje to, že sama dobře   vím, jaké to je dělat   bohaté rodince au-pair. Jj,   Chanel ani Dolce Gabbana   dítěti rodiče nenahradí.   Jen se divím, že chlapeček   ve filmu nehrál   playstation... V případě,   že jste nemuseli učit cizí   sedmileté dítě utřít si   zadek, uberte si z mého   hodnocení jednu   hvězdičku;-)
Horton (Horton Hears a Who!)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Horton je tak trochu   schizofrenní film. Není   úplně pro děti, které se   na některých místech   nebudou chytat, a dospělým   pro změnu nenabízí dostatek   kompenzace za cukrkandlový a   dětinský svět Kdovíků.   Stojí přesně na hraně, a   tak hodně záleží na   náladě, s jakou se do kina   vypravíte. Určitě si ale   vychutnáte Pokemon scénku a   malou žlutou psychedelickou   kouli, co boduje pokaždé,   když se objeví na scéně.   "V mém světě žijí   poníci, kteří papají duhu   a kakají   motýlky...":D:D Tak   nevím, co papá tohle   zvířátko, ale obyčejné   kytičky to asi nebudou;-)
Hostel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.6.2007
Skoro se mi i příčí dávat   tu jednu hvězdičku, Hostel   totiž patří do kategorie   naprostého ODPADU! Jako horor   není vůbec strašidelný,   ani lekací, místy jen trochu   nechutný. Hlavním problémem   ale je naprostá nuda, která   diváka během celých 95   minut zabíjí víc, než   sadisti zabíjí své oběti v   tomto snímku. Film není ani   vtipný, a když, tak jen   nechtěně - ve chvílích,   kdy si člověk uvědomí, že   se to má odehrávat na   Slovensku. Kdyby okolo toho   nebyl takový humbuk, nikdy by   mě nenapadlo se na Hostel   podívat. Je mi líto   vyhozených peněz za   videopůjčovnu...
Hranice smrti (Frontière(s))
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Nulová invence v příběhu i   způsobu vraždění. Je to   jen slepenina vykradených   scén plná stereotypních   postav. Některé scény jsou   fakt humus, ale atmosféra   veškerá žádná. Úplně   zbytečný film, který nemá   co nabídnout. Než za tohle   dát dobrovolně 150 korun za   lístek, tak snad radši   palicí do hlavy. Jediné   štěstí, že hodnocení   nemůže jít do mínusu…   0,5 %
Hudbu složil, slova napsal (Music and Lyrics)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Opravdu moc příjemná a   vtipná romantická komedie,   která by si zasloužila   ponechání původního názvu   Music and Lyrics, protože   Hudbu dložil, slova napsal je   sice výstižný, ale dost   krkolomný název. Mám ráda   romantické komedie a oba   hlavní herce, kteří se tu   skvěle doplňují. Navíc   film nabízí příjemnou   hudbu, která opravdu chytí.   Dlouho jsem neviděla film,   který by najednou tak   rozesmál i dojal celé kino!  
Opravdu stojí za to   vidět (už jen proto, že   Hugh Grant je nejen sexy   dobrý herec, ale navíc   prokázal, že umí i celkem   dobře zpívat).
Hvězdná brána (Stargate SG-1)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Jednoznačně nějlepší   sci-fi seriál všech dob!!! I   když se občas některé   díly nepovedou, převažují   klady. Seriál sleduju už od   začátku, prakticky jsem na   něm vyrůstala:-) Od deváté   řady je to sice o něčem   jiném, navíc chybí Jack   O'Neill a jeho vtip (i když   Richard Dean Anderson si   vymyslel docela podařenou   kopii Jacka v podobě   Mitchella). Některá témata   se opakují, třeba   replikátoři mi už na konci   lezli na nervy. Ale Teal'covo   "vskutku" mě nikdy   neomrzí. Dokud budu stíhat,   tak se budu dívat.
Chuť lásky (The Feast of Love)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2007
Neslané nemastné
Chuť lásky působí   rozpačitým dojmem. Snímek   se vydává za něco extra, co   by mělo patřit do vyšší   kategorie. Bohužel se ale   jedná jen o průměrný   romantický film zabalený do   působivého kabátu v   příjemné barevné paletě s   nevtíravým hudebním   doprovodem. Aby z toho vzniklo   víc, museli by tvůrci   vědět, co vlastně točí a   ne pouze servírovat pohnuté   osudy postav okořeněné   sexem na mnoho způsobů.   Nebýt úžasného Morgana   Freemana, hodnocení by   dopadlo mnohem hůř.
Chůva k pohledání (The Nanny)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Celou půlhodinku se budete   smát od ucha k uchu:-)   Opravdu to nemá chybu.   Varování: když zhlédnete   pár dílů, budete nuceni se   dívat i na všechny další,   protože tenhle seriál je   opravdu návykový :o) Fren   Drescher je v roli chůvy,   která se věčně snaží   sbalit svého bohatého   šéfa, kouzelná. A Charles   Shaughnessy? No prostě k   nakousnutí;-)
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2008
První polovina docela   nářez, krásně pusté   město a v něm jeden člověk   se svým věrným vlčákem. V   té druhé je už atmosféra   prázdného města vyčerpaná   a na řadu přichází klišé   a patos. Will Smith i Francis   Lawrence se snaží, ale   absenci děje nespasí. Od   nižšího hodnocení je tak   zachraňuje snad jen šikovný   pes.
PS: Scenárista by   zasloužil ránu. Nebo aspoň   kousnutí od nakažené   laboratorní krysy...
Film dopadl stejně jako sám   Saudek – pestrá, živá,   mnohostranná, ale nafouknutá   bublina, co praskne ve   chvíli, kdy se jí někdo   chce blíže dotknout. Pod   vrstvy šupin, kterými se   umělec vyzbrojil na ochranu   před světem, se nedostala   ani vnímavá   dokumentaristická kamera.   Škoda, vypadalo to   nadějně…
Králové ro(c)ku (Tenacious D in the Pick of Destiny)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Příjemná a opravdu vtipná   hovadinka na odreagování.   Občas je potřeba vypnout,   tak proč ne zrovna u tohohle?   :o)
Království (The Kingdom)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2007
Původně jsem chtěla dát o   hvězdičku víc, ale druhý   den po zhlédnutí jsem   zjistila, že to ve mě   nezanechalo takový dojem,   který by si   osmihvězdičkový film   zasloužil... škoda
Krvavá sklizeň (The Reaping)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Není to špatný film, jen si   autoři měli uvědomit, že   zařazení do Áčkové   kategorie mu moc neprospěje.   Krvavá sklizeň se totiž   tváří na víc, než je, a   to je bohužel hlavní kámen   úrazu. Je to totiž jen   průměrný lekací horor s   docela obehraným námětem.   Asi jsem čekala víc.

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:25 - 00:55

75 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

00:00 - 00:55

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:40 - 01:40

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

00:00 - 01:05

40 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190602
Osobností: 697919
Fotografií: 764340
Plakátů: 376790
Obsahů a biografií: 178337
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10