Duben
ohodnotit

Králové ro(c)ku

Tenacious D in the Pick of Destiny

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
93 minut
„Kdo získá trsátko ze Satanova zubu, stane se rockovou legendou, i kdyby byl nejhorším kytaristou pod sluncem.“

Obsah filmu Králové ro(c)ku

 
Jables, opustil přísně náboženskou rodinu a vyrazil do Hollywoodu, aby založil rockovou kapelu, která se zapíše do historie. Hledá dlouho, dokud nenarazí na pouličního kytaristu Kyla Gasse, který se pro něj stane rockovým vzorem. Netrvá dlouho a Jables zjistí, že je ve skutečnosti holohlavý, nemá žádnou skupinu a žije z peněz, které mu posílá matka. Usmíří je fakt, že mu koupil za poslední peníze kytaru, zdobenou náboženskými symboly. Společně založí skupinu Tenacious D a přemýšlí, jak se proslavit. Jsou posedlí představou, že se stanou novými rockovými legendami, a tak ukradnou z rockového muzeaTrsátko osudu. Rovnou odtud se vydají na...
 
Související odkaz
 
Králové ro(c)ku

Jack a a Kyle Gass jsou králové komedie. Ta sice není pro každého, jsou tací, kteří styl Králů ro(c)ku označují za béčko, ale věříme, že fajnšmekři ocení. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Liam LynchLiam Lynch  
hraje:
Kyle GassKyle Gass.....KG [45]   
Jack BlackJack Black.....JB [36]   
Ronnie James DioRonnie James Dio.....Dio [63]   
Paul F. TompkinsPaul F. Tompkins.....otevřený hostitel [37]   
Troy GentileTroy Gentile.....Lil' JB [12]   
Ned BellamyNed Bellamy.....první strážce [49]   
Fred ArmisenFred Armisen.....druhý strážce [39]   
Amy PoehlerAmy Poehler.....servírka v Truck Stopu [34]   
Tim RobbinsTim Robbins.....cizinec [47]   
David GrohlDavid Grohl.....Satan [37]   
Ben StillerBen Stiller.....hoch v Guitar Center [40]   
Lara EverlyLara Everly.....1. dívka   
Melissa-Anne DavenportMelissa-Anne Davenport.....3. dívka   
Bevin KayeBevin Kaye  
Jason ReedJason Reed.....Lee [38]   
Kirk WardKirk Ward.....policista v autě/Gang Leader   
scénář:
Liam LynchLiam Lynch  
Jack BlackJack Black  
Kyle GassKyle Gass  
hudba:
Samuel BarberSamuel Barber....."Adagio pro smyčce, Op. 11 - Agnus Dei"   
Andrew ShulmanAndrew Shulman  
Andrew GrossAndrew Gross  
John KingJohn King  
kamera:
Robert BrinkmannRobert Brinkmann  
Angelique MidthunderAngelique Midthunder  
střih:
David RennieDavid Rennie  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Králové ro(c)ku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

SkalcianCZ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2019
TOP
Jeden z mých nejoblíbenějších herců v jednom   z mých nejoblíbenějších filmů.. Co dodat..   Pro mě,jako pro Rockera je tahle komedie TOOP a   nikdy mě neomrzí :-) Supr počin, chtělo by to   dvojku ; -)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.3.2016
Bohuzel
trend urcuji mene inteligentni amici utracejici   svoje dolary v kine. Podle toho ty scenare   vypadaji. Navic tenhle herec snad nikdy nic   dobreho nenatocil. Ani tady to neni vyjimka. Film   o nicem. Dve hvezdy za zaverecny battle se Satanem   a slusnou muziku ve filmu.
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Naprostá povinnost pro všechny, kteří k rocku   mají alespoň vzdálený vztah z třetího loktu.   "What we got's gonna turn your brain into   shit."
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Králové ro(c)ku
Svým způsobem je film pořádná blbina, zato   však blbina, u které se člověk dobře pobaví.   Holt, je třeba brát děj a celkově film s   pořádným nadhledem a odstupem. No a závěr   filmu rovná vrchol všech dosavadních absurdit v   podání Jacka Blacka. Nakonec na filmu je   nejzájimavější všudypřítomná rocková   muzika.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2012
No, největší film všech dob to tedy rozhodně   nebyl, dokonce mnohem horší než Škola ro(c)ku,   přesto jsem vydržela a nelituji - už kvůli   scéně se Satanem, loupeži trsátka a dalším   chuťovkám mně stojí za to, dát si ho někdy   ještě jednou, i když, přiznávám - bez J.   Blacka by tento druh komedie klesl až na dno   žabomyších sraček močálu v New Jersey,   nicméně, Jack byl přítomen a mě tak může   těšit, že opět nepodcenil sílu svého obočí   :-)
lucy.v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Další americká ptákovina. Ale občas se u toho   člověk zasměje a na odreagování po práci to   není špatný film. Prroto dávám lepší   průměr.
jardiv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Jak obalamutit přísného diváka
Ach ten rock! Je jako nějaké zaklínadlo...   Natočíš průměrnou pitominu s chabou   zápletkou, kde herci-neherci občas třísknou do   kytary, prošpikuješ to známými skladbami pokud   možno ze zlaté éry klasického rocku a ejhle   – i já přísný divák poctivě odsedím 90   minut před obrazovkou. A vlastně ještě trochu   navíc.
Přece si nenechám ujít nechutný   žertík přilepený až za samý konec   závěrečných titulků. No, těch obhroublostí   a necudností si užijete dost v celém filmu a   možná právě ty ho drží stranou od   zoufalství uprášených krabiček v šerém   koutě videopůjčovny, který navštěvují tak   leda pavouci (a to ještě musej bejt   zmutovaný).
Jestli si však myslíte, že Jack   Black točí filmy prostě proto, že to jeho   cédéčko nikdo nekupuje, to jste teda šlápli   sakra vedle: stačí pár kliknutí na wiki a   padnete na (jak by řek´ JB) prdel. Jo jo, deska   zlatá v UK a platinová v USA. Holt tam maj asi   jinej vkus. A kolik je vlastně k tomu potřeba   prodat nosičů?
Ale pro lásku boží, nemějte   mě za zapšklého mrzouta, co už jen všechno   kritizuje protože mu přestalo chutnat i to pivo.   Dílko si můžete klidně skouknout bez újmy na   vaší auře. Naopak se často i zasmějete. Asi   jediný moment, kdy ruka šátrala po dálkáči,   byl módní úlet na houbičkách. Myslím že od   dob Bezstarostné Jízdy už k drogovému tématu   nemá žádný rejža co dodat...
Ovšem popoví   a rapoví odpadlíci, ti at´si pustěj radši   třeba Step Up.
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2010
První rada: tento film se musí brát trochu s   nadhledem. Nejde o nic víc než muzikantské ego   a humor Jacka Blacka, který se potřebuje trochu   vyřádit a udělat reklamu na svoji kapelu.   První záběr, kde kreslené postavičky J. B. a   K. J. poprdí celou obrazovku mě sice trochu   odradily, takže jsem už nečekala nic   závratnýho, ale nakonec tam bylo pár dobrý   joků. Některý sice trochu nevkusný, některý   možná i trapný, ale přesto se našlo pár   dobrých, díky kterým jsem se fakt zasmála.   Např. vystoupení na Master Exploder, scéna z   Mechanickýho pomeranče, psychedelický zážitek   se Sasquatshem :) nebo vlastně hned první scéna   o J. B.-ho dětství s vynikajícím Meatem   Loafem. Jack Black ukazuje, že si umí udělat   srandu sám ze sebe a jeho film je prostě dobrá   oddychovka pro ty, co mají rádi trochu   rockovější a našlápnutou muziku a J.B. PS: A   finále s Belzebubem v podání Davea Grohla je   opravdu hudebně vydařené!
mildaaxe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Totální zklamání, začátek sice nebyl nic   moc, ale přesto bylo prvních 20 minut ještě   ucházejcích, pak už to šlo jenom dolů..Jako   nechápu koho tohle mohlo oslovit...Body dávám   jenom za slušnou hudbu a dvě slušný scénky   – první setkání KG a JB a potom eště   závěrečnej souboj s ďáblem.Oba momenty ale   stejně zachraňuje jenom hudba.Myslim že Black   by se měl rozhodně vykašlat na psaní   scénářů, podle tohohle výsledku na to opravdu   nemá a většina filmu byla velká   trapárna.Vrchol byl zhoubičkovanej JB co se   setkal se svým otcem Yettim.Navíc přitom měl   stejnej účes jako idol teenagerů, ten   hermafrodit z Tokio Hotel.Nehodlám na tuhle   hrůzu koukat někdy znova...
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Úlet
Nadchne všechny fanoušky Jacka   Blacka...Výborné herecké i hudební   výkony...Praštěnej děj, na který je potřeba   velká řádka ironie, což někteří jedinci, a   lidi co nemaj "rock v srdci" prostě   nedávaj.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13923minih13923Někdo to rád horké (1959) 
Some Like It Hot n
minih41424minih41424Zavaleni (2006) [TV film] 
Caved In n
minih18350minih18350S tebou mě baví svět (1982) 
S tebou mě baví svět n
minih40411minih40411Caveman (1981) 
Caveman n
minih36918minih36918Shaolin fotbal (2001) 
Siu Lam juk kau n
minih28274minih28274Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 
Terminator 3: Rise of the Machines n
minih28142minih28142Texaští jezdci (2001) 
Texas Rangers n
minih19279minih19279Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 
Snow White and the Seven Dwarfs n
minih7321minih7321Eliška má ráda divočinu (1999) 
n
minih13085minih13085Muriel se vdává (1994) 
Muriel's Wedding n


Hodnocení:n12345678910
Králové ro(c)ku (2006)Králové ro(c)ku (2006)Králové ro(c)ku (2006)Králové ro(c)ku (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10