Duben

Komentáře uživatele qerulant

qerulant

qerulant zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  martin kubánek

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 91
24
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Chmmmm, achich jo...   Zklamání, čekal jsem od   téhle road-movie daleko víc.   Pětku dávám v podstatě jen   za vynikající hudbu, jináč   bych byl ještě   střídmější.
Anděl Páně
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Já prostě musím dát 10! Po   delší době zas opravdu   dobrá pohádka, vtipná i   inteligentní, které   jednoznačně vévodí   neustále hláškující   "matla" Petronel v   podání Ivana Trojana, jemuž   zdatně sekunduje "zmetek   pekelnej" Uriáš   Jiřího Dvořáka. Leckdo   filmu třebas vytkne   nedokonalé počítačové   efekty, ale pohádka není   počítačová hra a   atmosféře Anděla Páně   rozhodně nějaký ten   technický škraloupeček   neublížil. Dokonce nevadí   ani hódně prokřesťanské   vyznění Strachova dílka (a   to ani náhodou nejsem   nábožensky založený!).   Zkrátka milé a příjemné.
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Za své vrstevníky a   kamarády - tedy třicátníky   - musím prohlásit:   "LEGENDA!!!"   Všichni jsme to x-krát   viděli, všichni jsme se   x-krát bavili a všichni si   x-krát prozpěvovali   nezapomenutelné písničky...   Jójó, nic se nevyrovná   lahodnému Francovu nápoji,   pramenu zdraví z Posázaví   či žampiónům nadívaným.
Blbý a blbější (Dumb and Dumber)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Jistě, je to blbost.   Samozřejmě, je to založený   na až stupidním humoru. Ano,   je to americká fekálie...   Jenže! Když jsem viděl   tuhle hovadinku poprvý,   nejednou jsem se řehtal jako   závodní kůň! :-)
Bokovka (Sideways)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Ani se mi nechce věřit, že   je Bokovka americkej film. Po   všech těch blbých a ještě   úplně nejblbějších,   policejních nekonečných   akademicích či chudáčcích   co jsou furt sami doma, je   tenhle film úplný zjevení.   (Ale co se divim, vždyť i my   máme magora Maisnera či   naprosto všem zcela ukradenou   Dagmaru, avšak naproti tomu   třeba i kochajícího se   střediskového doktora...).   Balzám na duši,   inteligentní humor a   fantastický Paul Giamatti.   Jen pár hlušších míst mě   odrazuje od absolutní   desítky. Pokud chcete vědět   víc o obsahu filmu,   doporučuji zdejší   komentář od petrusmev! :-)   Nemám, co bych k němu dodal,   bezezbytku souhlasím. Snad   jen In vino veritas?!
Bota jménem Melichar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Vlastně ani není co   komentovat, neboť vše   podstatné bylo vyřknuto ve   všech zde již uvedených   komentářích...! :-)   Melichar je zkrátka parádní   film pro děti, jak má být,   a zároveň i pravděpodobně   nejinteligentněji vtipný   Troška. Kdo shlédnu tuhle   Botu, určitě žádnou   "botu" neudělá.
Brouk v hlavě
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Původního Brouka s   V.Brodským neznám a   čertví, jestli někdy znát   budu... Proto nemůžu a   nebudu porovnávat, jen suše   zhodnotím, co jsem dělal u   tohohle provedení - brečel   smíchy! A to přesto (nebo   právě proto) že občas to   bylo přehnaný. Kdysi dávno   jsem měl Viktora Preisse za   vynikajícího dramatického   herce, časem jsem NAŠTĚSTÍ   zjistil, že snad ještě   lepší je v komických   rolích... No a tady mu to   ostatní spoluhráči   zaplaťpámbu ani trošku   nekazí. :-)
Cesta do Ameriky (Coming to America)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Eddie Murphy září tak, jak   se mu to nejspíš už nikdy   nepodaří. Film hýří   pozoruhodně praštěnými   nápady (např. kopie   McDonalda s heslem "Oni   mají Big Maca, my zase Big   Mica!") a s přehledem   zvládnutými nejen hlavními   rolemi, ale i těmi   epizodními (viz Cuba Gooding   Jr. či Samuel L. Jackson).   Navíc Eddie perlí i   ztvárněním řady   vedlejších roliček, které   jsou ďábelsky vtipné...
Čapkovy povídky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Kdyby byl Martin Frič   naživu, poslal bych mu   děkovný dopis. Karla Čapka   mám velice rád a ani ve snu   by mě nenapadlo, že by   někdo dokázal takhle   parádně zfilmovat povídky z   Čapkových Kapes... Zároveň   bych vytknul všem našim   televizím (především té   veřejnoprávní), že toto   dílo takřka ignorují...
Čarodějné námluvy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Poslední dobou se mi nějak   často objevuju české   pohádky, o jejichž existenci   jsem neměl páru. A   většinou jsem mile   překvapen. Stejně je tomu i   s Čarodějnými námluvami.   Televizní pohádka s velmi   dobrým obsazením, která je   založena na vtipných a   rozpustilých (někdy až   roztomile praštených)   dialozích. Občas je to sice   kapánek přehnaný, ale   vcelku jde o zábavnou   záležitost...
Černí baroni
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Opravdu křeč, vlastně mi   jakž takž "sednul"   Andrej Hryc a trošilinku   Oldřich Kaiser. Ale třeba   Radek Holub jako Kefalín byl   - ech, jak to vyjádřit   diplomaticky? -   přinejmenším   nepřesvědčivý... Zábavy   pomálu, je to škoda, ze   "Švandrlíka" se   dalo vytěžit o mnoho a mnoho   víc. Je však nutno přiznat,   že kultovní film z roku 1992   s ještě kultovnějším   "Lanďákem" nasadil   laťku až k filmařským   výšinám a tím pádem to   má seriál v očích diváka   o to těžší...
Demolition Man
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Akční filmy moc nemusim, ale   tenhle je docela dobrej.   Hlavně mě potěšily vtipný   dialogy a hlášky. A je   jedno, jestli je pronáší   Stallone či Snipes. Oba   září, ostatní dělají jen   křoví. Hodně mě pobavila   vize toho, kam až to dnešní   expandující kult reklamy   může v budoucnosti   dotáhnout. Prostě zajímavý   scénář i režie, akční   scény vcelku taky jdou, S + S   jsou jedineční, hlavně ty   jejich hlášky! Co dodat?   Snad jen - Arnold   Schwarzenegger na hrad (tedy   Bílý dům)! :-)
Dívka na koštěti
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Dexempo hemenex!!! Víc asi   netřeba dodávat. :-) Snad si   jen povzdechnout:   "Proboha, natočí   ještě dneska někdo   pohádku, nad kterou se rád   pobavím i po padesátivosmi   reprízách?!"
Divoká stvoření (Fierce Creatures)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Mám rád J. L. Curtis a mám   rád Monty Pythonovce... A   tím je řečeno takřka vše.   :-) Jistěže chvílemi to   bylo hódně přitažené za   vlasy a za hranicí vkusu,   jenže já se prostě   většinu filmu dobře bavil.   A o to šlo tvůrcům   především. Co se opravdu   příliš nevyvedlo, to byl   český dabing...
Double Team
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Tohle ne!
Ech. Tak jsem se po dlouhé   době rozhodl, že zkusím   číhnout na nějaký akční   film a v televizním programu   jsem si za tím účelem   vybral snímek Double Team.   Bohužel!!! Van Dammeho   raději komentovat nebudu,   prostě je za zenitem a   tečka. A Rodman? V NBA to   býval sice kontroverzní, ale   přesto vynikající   basketbalista. Ovšem co se   týče jeho hereckých kvalit,   obávám se, že zůstane   právě jen u té   kontroverznosti... Ani Rourke   kdovíjak nezafungoval. I   samotný "příběh"   (nemluvě o jeho zpracování)   jsem sledoval s krajní   nedůvěrou. A když si   ještě uvědomím, že i   dabing mě docela vyděsil,   pak prostě musím suše   konstatovat, že Double Team   se mi nelíbil ani za mák...
Drž hubu! (Tais-toi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Spojení (jako vždy   drsňáka) Jeana Rena a   (trochu neobvykle pitomečka)   Gérarda Depardieu funguje   více než dobře. Člověk se   baví od začátku do konce a   musí se obdivovat Renovi, že   toho blbouna neoddělá...!   :-)
Fantomas kontra Scotland Yard (Fantomas Contre Scotland Yard)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2007
Souhlas s janek85, dle mýho   taky nejlepší Fantomas. A   kdyby byly lehoulince   dokonalejší všechny akce s   koníkama (příliš často je   poznat, že je to jen jako a   herci vůbec na koni nejedou),   nerozpakoval bych se dát   vyšší hodnocení...   "Ukradli mi   oběšence!" :-)
Fimfárum Jana Wericha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2007
Bravo! Jsem přesvědčenej,   že kdyby Jan Werich žil, byl   by tímto zpracováním   Fimfára minimálně   potěšen... tak, jako já!
Grandhotel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Tak jsem dokoukal a položil   jsem si otázku: "Je   Marek Taclík normální nebo   ne?" No, minimálně jako   Fleischman jednoznačně   není, nikdo jiný by ha asi   takhle nedokázal podat... A   já? Já asi taky nebudu   úplně v pořádku, protože   mně se tahle Ondříčkova   úchylárna opravdu docela   líbila!
Grinch (The Grinch)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Nemám rád převánoční   šílenství, kdy se nás   nejen markety snažej   přesvědčit, že jedině   když u nich utratíme balík,   dostaví se ta pravá   sváteční pohoda...! A lidi   to žerou a šílej, nakupujou   a šílej, všude se tlačej a   šílej...a pak z toho šílim   já. Tfuj. V podstatě jsem   povětšinou z Vánoc   otrávenej, takže mi zcela   pochopitelně musí být   postava svátkokaza Grinche   více než sympatická! A taky   je, tedy samozřejmě až do   okamžiku, kdy se napraví.   Jinak je tenhle film   samozřejmě docela   hloupoučkej, ale když on je   ten Grinch v předvánočním   čase stejně protivnej a   zelenej jako já...:-)
Hercule Poirot (Agatha Christie: Poirot)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Strašně dlouho jsem se   Poirotovi vyhýbal jako   Radovan Krejčíř Policii   ČR, protože jsem si myslel,   že je to nějaká bejkovina,   a já navrch tvorbu paní   Agathy moc nemusím... Ale   jelikož v TV s   přibývajícím časem   dávají leda tak slaboduché   seriály typu VKV nebo   rádobynapínavé   takyskorosoutěže o balíky   peněz, čili dvěma slovy   hnus fialovej, tak víceméně   ze zoufalství jsem asi před   půl rokem zkusil shlédnout   pár minutek Herculea... Pár   minutek??? Ale kdeže! Od toho   památného dne, kdykoli se   ten geniální, svérázný,   bonvivánský, maličký   Francouz (pardon, Belgičan,   samozřejmě!) objeví na   obrazovce, aby za použití   šedé kůry mozkové (a s   jemným humorem) vždy odhalil   zlotřilého vraha, neváhám   ni okamžik a pátrám s   ním...! Díky Davidu   Suchetovi některé večery s   televizí mají smysl... Merci   beaucoup, mon ami!
Holky to chtěj taky (Mädchen, Mädchen)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Proboha, KDO všechno TO   ještě chce??? Abych věděl,   kolik filmů na tohle téma   bude ještě v oběhu...?   Všechny naprosto stejný...
Horákovi
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Už je to tu znovu, ach jo!   Další pokus o sitcom nebo co   v českém provedení. Kdybych   dopředu nevěděl, že jde o   veledílko ČT, procedil bych   skrze zuby, zas ta Nova...   Horákovi jsou pro mě jedno z   nejvetších zklamání v   souvislosti s produkcí   České televize. To už   opravdu nikdo nedokáže   natočit opravdu vtipný,   opravdu ryze český a opravdu   zbytečně nenastavovaný   seriál...?
Horší už to nebude (Stranger Than Fiction)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Kdyby film nekončil tak   nějak americky (rozuměj   samozřejmě happy-endem),   neváhal bych dát 10/10, a to   i přesto, že by se našly i   slabší chvilky! Scénář,   režie, kamera - vše   neotřelé, děj tudíž   nečekaný a originální...   Překvapil mě Ferrel, a to   hodně mile, naopak   nepřekvapil (naštěstí!)   Hoffman, který odvedl svůj   obvyklý vysoký standard. A   Maggie Gyllenhall s Emmou   Thompson? Obě k sežrání, i   když každá trošku   jinak.:-) Zkrátka -   originální, svěží,   inteligentní a   neopakovatelná   (tragi)komedie.
Hrdina proti své vůli (Hero)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Film, který mě móc zahřál   na duši. Vynikající satira   na americký kult hrdinů...   Dustin Hoffman alias Bernie je   zkrátka frajer. Hergot, jak   já mu rozumněl!!! :-)
Charlieho andílci: Na plný pecky (Charlie's Angels: Full Throttle)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.9.2007
Docela strašný!!! Kdovíjak   inteligentní zábavu jsem   nečekal, ale tohle mi   vyrazilo dech (a právě za   ten šok jsem dal 2 a ne 1   hvězdičku, protože jsem byl   mylně přesvědčěnej, že   už mě žádnej film   nevyděsí!). Ech, jen ukázka   - maník jede na motorce a za   nim ty tři agentky (nebo co   to mělo bejt). Motocross jak   o život. A ten zloduch je tak   dobrej, že ve skoku se pustí   motorky, letí hlavou dolu,   aniž by si motorku   kontroloval, a oběma rukama   střílí x-krát na andílky!   (Co by tomu řekl nějakej   freestylovej motokrosař, to   by mě fakt zajímalo). Ale   přitom - ač je tak dobrej -   ani jednu z nich netrefí, a   to prosim na cca vzdálenost   tří metrů!!! Prostě   borec... Hmmm, další   prosím...
Já to tedy beru, šéfe...!
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Těžko dnes objektivně   hodnotit obsah filmu, bo doby   komunistickýho temna jsou už   naštěstí dávno fuč a   reálie týd doby   na(ne)štěstí pomalu   zapomenuty. Ale myslím si,   že na tu dobu vcelku   odvážná satira, občas sice   trošku krkolomná a   těžkopádná, přesto   koukatelná...
Jáchyme, hoď ho do stroje
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2007
Kdo nikdy neviděl tenhle   film? Anebo jinak - kdo se u   něj poprvé nesmál, až se   za břicho popadal? Anebo   ještě jinak - je někdo, kdo   by neznal alespoň jednu   hlášku z   "Jáchyma"? A koho   by překvapilo, že se na něm   podíleli   "Cimrmanové"?Zkrát   ka asi všichni známe tuto   potřeštěnou komedii   nazpaměť a všechny   pobavila. A o to jde   především. Suverénně   nejlepší role Luďka Soboty,   půvabná Marta Vančurová a   spousta nezapomenutelných   postav, např. Karfík,   Chocholoušek, Uko Ješita,   Arnošt a Arnošt, ten   prďola, co čepuje to pivo,   Béda Hudeček, tetička,   Donald, trenér juda,   Volejník, Klásek atd. atd...
Jak se krotí krokodýli
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Uch! TOHLE že má být volné   pokračování   "Velryby" a   "Polepšovny"? Já   mám tvorbu paní   Poledňákové docela rád,   ale "Krokodýli" mě   hodně nemile zaskočili. Sice   jsem byl dopředu varován z   několika stran, že to není   úplně ono, ale do poslední   chvilky jsem přesto doufal...   Poměrně zbytečně. Nevím,   možná jsem natvrdlej   nedovtipa, ale já se   chvilkama vůbec neorientoval   v dějových kotrmelcích a   zápletkách, nějako mi   unikaly souvislosti... Ani pan   Postránecký film nemohl   zachránit. Zkrátka trio   T.Holý + F.Němec +   J.Preissová už NIKDO NIKDY   NEPŘEKONÁ (a nejspíš se   ani nepřiblíží...)
Jak ukrást Dagmaru
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.8.2007
"PRDA!"
Toto je opravdu   PRDOPECKORÁNA!!! Jejkote   mankote. Marně, ale opravdu   naprosto beznadějně marně,   jsem hledal sebemenší   náznak vtipu, či nedejbože   snad i humoru. Usilovně   přemejšlim, čim to může   být, že se pan Soukup,   který kdysi točil vcelku   hodnotné filmy (např. Pěsti   ve tmě, Drsná planina či   Láska z pasáže), snaží   zničehonic už pár let o   vítězství v soutěži o   nejhorší komedii v historii   české kinematografie...

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

18 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Královna ve válce

15:20 - 16:20

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

48 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

43 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178382
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10